Ολυμπιακός : Άλλο να παίζεις μπροστά κι άλλο να γίνεσαι επικίνδυνος…

Ολυμπιακός : Άλλο να παίζεις μπροστά κι άλλο να γίνεσαι επικίνδυνος…

Ούτε η ευρωπαϊκή εικόνα του συλλόγου τσαλακώθηκε ούτε η ψυχολογία των παικτών επιβαρύνθηκε επειδή έχασαν με 1-0 από την Σίτι.

Ο φίλος του Ολυμπιακού συγκρίνει το δεύτερο ημίχρονο στο Μάντσεστερ με την εικόνα της ομάδας του στο Φάληρο και πικραίνεται γιατί οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν τα δόντια τους στη μεγάλη αντίπαλο. Μέχρι ένα σημείο κατανοητό και αναπόφευκτη η σύγκριση. Θα μπορούσε βέβαια να βγει μπροστά ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας τις γραμμές του ψηλά. Ετσι θα έδινε την εντύπωση μιας ομάδας που δεν φοβάται και παίζει ψηλά. Μην είστε βέβαιοι όμως ότι η τελική εντύπωση θα ήταν καλύτερη.

Με χώρο διαθέσιμο ο Στέρλινγκ και η παρέα του θα έφευγαν από τον Πειραιά πανηγυρίζοντας μια μεγάλη σε σκορ νίκη. Αρα, από πλευράς τακτικής δεν υπήρξε λάθος. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι δεν κατάφερε να βγάλει αντεπιθέσεις. Εδώ υπάρχει περιθώριο για ουσιαστική συζήτηση. Άλλο πράγμα είναι να παίζεις μπροστά κι άλλο θέμα να γίνεσαι επικίνδυνος. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κι αυτό συνιστά πρόβλημα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ολες οι σωστές πάσες των παικτών του Ολυμπιακού ήταν προς τα πίσω και προς τα πλάγια.

Ξεχάστε την εντυπωσιακή άνεση με την οποία κυκλοφορούν την μπάλα οι παίκτες του Γκουαρντιόλα. Σταθείτε στην τρομερή πίεση που ασκούν για να την επανακτήσουν. Η ταχύτητα και η ένταση που βάζουν στο μαρκάρισμα πνίγουν τον αντίπαλο και δεν του επιτρέπουν να πάρει ανάσα και να επιτεθεί από πίσω. Να χτίσει επίθεση από την άμυνά σου ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει το βράδυ της Τετάρτης.

Τουλάχιστον αυτός ο ελλιπής Ολυμπιακός δεν μπορούσε να το κάνει. Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε σύντομα να αναθεωρήσει τα πλάνα του κι έφερε τον Καμαρά στην μέση πηγαίνοντας στα άκρα τον Πέπε που το προσπάθησε αλλά δεν είχε τα περιθώρια να ανταποκριθεί στην πίεση και το ασταμάτητο τρέξιμο. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ από τον Φοντέν σε μια φάση που έπρεπε να σταματήσει νωρίτερα όταν ο Γκουντογκάν κάνει καθαρό φάουλ που ο διαιτητής αγνοεί.

Σε άλλες φάσεις που η Σίτι έκρυβε την μπάλα στάθηκε τυχερός και ο Σα έκανε πάλι σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας τον στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Εκεί στο τέλος προσπάθησε ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί στο παιχνίδι. Ετσι, όπως ήρθαν τα πράγματα η ζημιά είναι περιορισμένη. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Αν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ανασυνταχτούν και να πάνε στην Μασσαλία για να πάρουν αποτέλεσμα. Οσοι βιαστούν απαντήσουν αρνητικά μάλλον ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έλεγαν ότι η Σίτι θα τον συνέτριβε στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ