Ολυμπιακός : Ο Γενάρης έφερε Μιραλάς, ο Φλεβάρης το… πρωτάθλημα

Ολυμπιακός : Ο Γενάρης έφερε Μιραλάς, ο Φλεβάρης το… πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έκανε σε μεγάλο βαθμό αυτό που έπρεπε τον Ιανουάριο και το ζητούμενο τώρα είναι τον Φλεβάρη να… φλεβίσει με αρχή το ντέρμπι της Κυριακής

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάρει και ένα αμυντικό χαφ για να υπάρχει εναλλακτική για «ανάσες» στον Ρομαό. Θα μπορούσε να πάρει και έναν ακόμη εξτρέμ για να έχει μια ακόμη επιλογή στα άκρα εκτός από τον Μιραλάς που ήρθε και μαζί με τους Μάριν, Σεμπά και Πάρντο να πιο είναι «γεμάτος».

Θα μπορούσε να πάρει και έναν στόπερ βρίσκοντας κάτι καλύτερο από τους Ένγκελς, Μποτία, Σισέ και Νικολάου που έχει αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε συνάμα να βρει και ένα ακόμη δεξί μπακ για να καλύψει την δεξιά πλευρά της άμυνας του μετά την αποχώρηση του Φιγκέιρας και με τη λογική ότι ο Ομάρ συχνά-πυκνά βγάζει τραυματισμούς. Γιατί όχι να μην έπαιρνε και έναν ακόμη επιθετικό που είναι αλήθεια πως δεν θα έλεγε όχι ο Γκαρθία για να πλαισιώσει τους Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς.

Δεν έμειναν και πολλές θέσεις βεβαίως από εκεί και πέρα αν σκεφτούμε κιόλας πως πήρε τον Μιραλάς που είναι με διαφορά όχι απλά η μεταγραφή του Ιανουαρίου αλλά η μεταγραφή της σεζόν (τουλάχιστον) και ενισχύθηκε με Χατζισαφί, Σίλβα και Ίβουσιτς.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τον Γενάρη δεν μπορείς να αλλάξεις όλη την ενδεκάδα αλλά να επιδιώξεις να προσθέσεις στο ρόστερ 2-3 ποιοτικούς παίκτες που θα σου δώσουν ώθηση. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να γίνουν το καλοκαίρι. Το περασμένο έγιναν τα περισσότερα με την διαφορά πως δεν του βγήκαν μεταγραφές που είχε επενδύσει πολλά (και χρηματικά και αγωνιστικά) όπως οι Καρσελά, Εμενίκε και Βούκοβιτς που αποχώρησαν τον Ιανουάριο.

Αυτά που έγιναν τον Ιανουάριο είναι σε μεγάλο βαθμό αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ο Κέβιν Μιραλάς μαζί με τις… εσωτερικές μεταγραφές που προηγήθηκαν του Ιανουαρίου (βλέπε Ανσαριφάρντ) ή επικυρώθηκαν μέσα στον μήνα (βλέπε Οτζίτζα) προστέθηκαν στον Ολυμπιακό που αποχαιρέτησε τον πρώτο μήνα του 2018 άγαρμπα με την γκέλα στην Τρίπολη και ξέρει πως στα 11 εναπομείναντα ματς στο πρωτάθλημα πρέπει να τρέξει ένα νέο σερί (όπως τις 9 νίκες που είχε μέχρι τον Αστέρα) για να κόψει πρώτος το νήμα.

Βλέποντας συνάμα και το τι έπραξαν οι άμεσοι ανταγωνιστές του για τον τίτλο κατανοείς πως εν τέλει ο Ολυμπιακός σε πρώτη φάση και σε δεύτερη η ΑΕΚ με το… λαχείο του Χούλτ στο φινάλε των μεταγραφών ήταν οι ομάδες που μπόρεσαν να ενισχύσουν ουσιαστικά το ρόστερ τους με παίκτες που τους ξέρουμε, έχουμε δει τι (καλά) μπορούν να προσφέρουν γνωρίζοντας το πρωτάθλημα μας.

Η τεράστια ευκαιρία άλλωστε που παρουσιάστηκε στην ΑΕΚ με τον Νίκλας Χουλτ εκμεταλλευόμενη την κατάρρευση σε όλους τους τομείς του Παναθηναϊκό είναι ένα στοιχείο που προσθέτει πόντους στην Ένωση, έστω και αν άργησε να προσθέσει έναν παίκτη που έπρεπε να έχει πολύ νωρίτερα.

Μπορεί να έφτασε στην τελευταία μέρα των μεταγραφών όμως πήρε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή σε τιμή όχι απλά εκπτώσεων αλλά… κοψοχρονιά.

Και να φανταστεί κανείς πως αυτό που έκανε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ δαπανώντας και τον Ιανουάριο ελάχιστα χρήματα, δεν μπόρεσε σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις να το κάνει ο Σαββίδης που όλο έδινε εκατομμύρια ευρώ και τελικά ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε τρία «λαχεία» και δύο δανεικούς στον Παναθηναϊκό σε μια ένδειξη συμπαράστασης στο δράμα των «πρασίνων».

Για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο πως η προσθήκη του Μιραλάς που έχει ήδη πάρει ματς στα πόδια του γεννά μεγάλες προσδοκίες χωρίς όμως να έχει χρόνο να περιμένει για αποτελέσματα.

Στην Τρίπολη χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί και τον Φλεβάρη για να… φλεβίσει πρέπει πρωτίστως (και απαραιτήτως) να έρθει η νίκη την Κυριακή με την ΑΕΚ ώστε να παραμείνει στο χέρι του Ολυμπιακού η κατάσταση για να συνεχίσει με ανεβασμένη ψυχολογία στις μεγάλες «μάχες» σε Περιστέρι και Τούμπα στο φινάλε του μήνα. Γιατί αναμφίβολα ο Φλεβάρης θα κρίνει (σχεδόν) τα πάντα.

Το ζητούμενο άλλωστε είναι μετά την Τούμπα, στις 25 του μήνα, να είναι και πάλι στην κορυφή. Αν αυτό συμβεί τότε το πρωτάθλημα θα βρίσκεται στα χέρια, αν όχι τότε θα βρίσκεται πιο κοντά απο ποτέ απο την απώλεια των κεκτημένων στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ