Ολυμπιακός : Η αγωνιστική μεταμόρφωση του Κώστα Φορτούνη

Ολυμπιακός : Η αγωνιστική μεταμόρφωση του Κώστα Φορτούνη

Ο Μαρτίνς τον πίεσε ώστε να κάνει όσα κάνουν κι οι υπόλοιποι. Κι ο Φορτούνης άρχισε να τα κάνει. Τρέχει μαρκάρει, γυρίζει πίσω, κλέβει μπάλα. Δεν περιμένει να την πάρει, δηλαδή να του τη δώσουν, για να ξεκινήσει την προσπάθειά του.

Παίκτης που να κάνει ορισμένες δουλειές μέσα στο γήπεδο και περίπου να αδιαφορεί ή να μην συμμετέχει καν σε ορισμένες άλλες δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Όλα τα άλλα που μεσολάβησαν ανάμεσα σε αυτόν και τον Κώστα Φορτούνη δεν είναι ικανά να σκεπάσουν ή να θολώσουν την βασική απαίτηση που είχε ο προπονητής από τον παίκτη του.

Μια απαίτηση που από την στιγμή που την ικανοποιεί ο Ματιέ Βαλμπουενά και την εξυπηρετεί πλήρως ο 36χρονος Ραφίνια δεν είναι δυνατό να την αντιμετωπίζει πλημμελώς κανείς άλλος. Ακόμα κι αν είναι ο Κώστας Φορτούνης. Περί αυτού πρόκειται. Αλλωστε, ο Μαρτίνς δεν έχει υπάρξει φειδωλός σε φιλόφρονες λόγους για τον πιο χαρισματικό Ελληνα ποδοσφαιριστή. Σε χρόνο ανύποπτο έχει δηλώσει πως ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει προπονήσει στην καριέρα του.

Τι παραπάνω θα μπορούσε να πει για να εκφράσει τον θαυμασμό του προς τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Τι μπορεί να κάνει με την μπάλα στα πόδια το γνωρίζουμε όλοι. Το θέμα είναι τι κάνει ο ίδιος για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του και γενικότερα στην κατοχή της ομάδας του. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν έκανε και πολλά. Ο Μαρτίνς τον πίεσε ώστε να κάνει όσα κάνουν κι οι υπόλοιποι.

Κι ο Φορτούνης άρχισε να το κάνει. Τρέχει μαρκάρει, γυρίζει πίσω, κλέβει μπάλα. Δεν περιμένει να την πάρει δηλαδή να του τη δώσουν για να ξεκινήσει την προσπάθειά του. Η συζήτηση γίνεται δικαιολογημένα για όσα καταγράφει η στατιστική σε γκολ και ασίστ. Ο προπονητής δεν είχε αμφιβολία για αυτά. Τώρα διαπιστώνει ότι ο παίκτης του μπορεί να κάνει και τα υπόλοιπα. Κυρίως να βάλει ένταση στο παιχνίδι του ακόμα κι να δεν έχει την μπάλα. Ακόμα κι όταν χρειάζεται να πηδάει για κεφαλιά με τους στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Θα ήταν υπερβολή να μιλήσει για έναν νέο Φορτούνη. Για ανανεωμένο Φορτούνη μπορούμε να μιλήσουμε. Και να διαπιστώσουμε ότι με τον διεθνή χαφ σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση (και την ψυχολογική) ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές του. Κόντρα στην Μαρσέιγ, σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για το μέλλον του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέτος, ο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει βάσιμα ότι ο Φορτούνης με τη συνολική παρουσία και προσφορά του στο γήπεδο μπορεί να αποδειχτεί καταλύτης για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ