Θεέ μου, τι σου κάναμε;

Θεέ μου, τι σου κάναμε;

Ζούμε την απόλυτη παράνοια από χθες το βράδυ όπου ο Μανθάνο και το VAR αποφάσισαν να καθορίσουν την πορεία του αγώνα στο Βελοντρόμ. Έχουν «αναστηθεί και οι πεθαμένοι» για να πανηγυρίσουν την ήττα του Ολυμπιακού. Κατάσταση στα όρια του γελοίου…

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα διαβάσουμε-ακούσουμε αν – κούφια η ώρα – δεν προκριθεί ο Ολυμπιακός στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ την επόμενη εβδομάδα. Για να ευθυμήσουμε και να χαλαρώσουμε λίγο την ατμόσφαιρα…

Λογικά αν κρίνω από αυτά που διαβάζω-ακούω τις τελευταίες ώρες, κυρίως από άμπαλους ή κομπλεξικούς με τον Ολυμπιακό, πρώτα από όλα θα πάρει καμιά 200αρια βαθμούς μπόνους ο… πρέσβης Παναθηναϊκός για να πλησιάσει την πρώτη 100αδα στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Θα ανακηρύξει η ΟΥΕΦΑ άκυρη όποια διοργάνωση δεν έχει συμμετάσχει ο… πρέσβης Παναθηναϊκός και θα διατάξει την επανάληψη του Γουέμπλει.

Συνάμα θα δώσει ένα βαθμό δώρο στην ΑΕΚ σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι για το γαμώτο, ενώ θα της πιστωθεί και μια εντός έδρας νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τιμής ένεκεν από την στιγμή που 10 χρόνια τώρα δεν…

Βεβαίως όπως καταλαβαίνετε θα προκριθεί σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟΚ μια και άλλος τρόπος για να συμβεί δεν…

Mπορεί και να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να μπορέσει να επιτύχει η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη περήφανη πρόκριση επί των μεγαθηρίων της Ευρώπης, Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Επειδή όμως θέλω να πιστεύω, για να μην πω είμαι σίγουρος, πως την άλλη Τετάρτη το βράδυ ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλίσει μια ακόμη πρόκριση στο δεύτερο μισό της ευρωπαϊκής σεζόν και θα βρίσκεται στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ δεν βλέπω να ζούμε τα παραπάνω παραμύθια-θαύματα.

Ζούμε βεβαίως αυτά που διαβάζουμε – ακούμε από τα… σαλιγκάρια που βγήκαν με την Χειμωνιάτικη βροχούλα. Εμφανίστηκαν μετά από τόσες και τόσες κατραπακιές, ξεφτίλες, διασυρμούς και γενικότερα… Ζόρια για να πάμε στην τελευταία «περήφανη» παρουσία. Οι… πράκτορες Θου-Βου όπως σωστά έγραψε το φιλαράκι μου, οι 0-0-6 σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και οι «δεν ξέρω τι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, μα την Παναγία δεν το έχω δει ποτέ στο γήπεδο μου» έχουν το θράσος να μιλάνε για το τι κάνει και τι δεν κάνει ο Ολυμπιακός.

Και για να προλάβω τυχόν… επαναστατικές διαθέσεις, ας κάνουν ότι θέλουν. Δικαίωμα τους να γράφουν και να λένε ότι θέλουν. Δημοκρατία έχουμε, όχι… Σοβιετική Δημοκρατία. Απλά αυτό έχει διπλή κατεύθυνση. Μην το ξεχνάμε.

Δεν έπεσε κανείς βεβαίως από τα σύννεφα για το πανηγύρι που οι… εξυγιαντές έστησαν γύρω από την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελοντρόμ. Αυτοί που μας λένε ότι τους νοιάζει η βαθμολογία της Ελλάδας, γελάει ο κόσμος.

Οι άνθρωποι που συνάμα προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Μαρσέιγ ως… χωριό. Οκ, δεν είναι και Βίντι ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά αν νικήσει το εξ αναβολής θα είναι πρώτη στο Σαμπιονά. Πoιο Σαμπιονά μωρέ φαντάζομαι μπροστά στη Σούπερ Λιγκ του Μπουτσικάρη και την ΕΠΟ του Γραμμένου. Όλα αυτά αναμενόμενα είναι, από τις ήττες του Ολυμπιακού επιβιώνουν όλοι μαζί οι απέναντι. Γιατί όπως φάνηκε περίτρανα και με την «εξυγίανσή», χρειάστηκε να τακιμιάσουν και οι 3 για να πλησιάσουν τον Ολυμπιακό. Και να τον βλέπουν σε σκληρή χρονιά «εξυγίανσης» να τους ρίχνει 18 και 22 πόντους διαφορά στο πρωτάθλημα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. 33 μόλις από τον… πρέσβη Παναθηναϊκό.

Τον Παναθηναϊκό που κάποτε, τα παλιά τα χρόνια, ήταν όντως η ομάδα που εκπροσωπούσε καλύτερα από κάθε άλλη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποτε όμως. Τώρα έχει… απαγορευτεί η έξοδος από τα σύνορα.

Γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει οι λόγοι που όλοι αυτοί, άμπαλοι, κομπλεξικοί και… εξυγιαντές ασχολούνται και πανηγυρίζουν τις ήττες του Ολυμπιακού είναι από την μια πως δεν έχουν γενικότερα και άλλες χαρές και από την μια άλλη ο Ολυμπιακός «πουλάει», όχι οι ομάδες τους.

Ευκαιρία βρίσκουν να αρπάξουν λίγο δόξα βγάζοντας χολή κατά του Ολυμπιακού. Τι ζημιά του κάνουν; Καμία. Δεν έχουν την δύναμη ούτε να τον αγγίξουν. Αποδείχτηκε περίτρανα στο διάστημα που νόμιζαν ότι νίκησαν.

Για αυτό και ο τίτλος από την χιουμοριστική γαλλική (για να είμαι to the point που έλεγε και μια ψυχή) ταινία «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» που αν δεν την έχετε δει αξίζει να την δείτε. Τι σχέση έχει με το θέμα μας; Καμία. Σάμπως έχουν σχέση όλοι οι υπόλοιποι με τον Ολυμπιακό; Να γελάσουμε λοιπόν καθώς το ποδόσφαιρο είναι καζούρα, όχι κόμπλεξ. Αλλά εν τέλει, ότι έχει ο καθένας.

Υ.Γ. Δεν είπα τίποτα για το ματς. Δεν θα διαφοροποιηθώ από τους περισσότερους. Βάζω στην άκρη άμπαλους και κομπλεξικούς με τον Θρύλο. Ο Μανθάνο πρωτίστως, αφού δέχθηκε χωρίς να τσεκάρει την υπόδειξη του VAR, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ήττα στο Βελοντρόμ. Η Μαρσέιγ δεν έκανε φάση και έβαλε δύο γκολ από την βούλα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο πρώτο, δεν βρήκε ρυθμό στο δεύτερο.

Eχει δικαιολογίες καθώς μπάλα δεν παίχτηκε. Για άλλη μια φορά πλήρωσε ακριβά τα δικά του λάθη, ξέχωρα από τα σφυρίγματα του Μανθάνο. Στα ματς με Πόρτο και Μαρσέιγ μπορούσε να πάρει πολλά και δεν πήρε τίποτα. Οφείλει να πάρει το τρίποντο με την Πόρτο και να μην ασχοληθεί με την Μαρσέιγ και τους αδιάφορους σε επικίνδυνο βαθμό Άγγλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ