Παναθηναϊκός : Νέα αρχή ή… «Ενθάδε κείται»;

Παναθηναϊκός : Νέα αρχή ή… «Ενθάδε κείται»;

Πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός με τους δύο δανεικούς από τον ΠΑΟΚ στην σύνθεση του από δω και πέρα, ως τη λήξη του πρωταθλήματος; Η απορία αφορά στην ιδιαιτερότητα της παρουσίας των Κάτσε και Μυστακίδη. Παικτών από ανταγωνιστική δύναμη, έστω κι αν η αθηναϊκή δεν συμπεριλαμβάνεται στις διεκδικήτριες του εφετινού τίτλου.

ΕΝΤΕΛΩΣ ασυνήθιστες …η ιστορία και η παράδοση του Παναθηναϊκού για τέτοιους συμβιβασμούς. Με τέτοια παντρολογήματα. Είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι. Με τους περισσότερους «πράσινους» να μη αποδέχονται το κλασικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

ΕΚΤΟΣ των χιλίων άλλων, υπάρχουν πιστοί του Παναθηναϊκού, που διατηρούν ζωντανή στο θυμητικό τους την απειλή του Ιβάν Σαββίδη, πως θα τερματίσει την καριέρα του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου! Ο «τσάρος από το Ροστόφ» πίστεψε το τριμελές  διαιτητικό κονκλάβιο της Τούμπας ( Μίχελ-Τεβεκέλης- Σαραϊδάρης), που  αποφάνθηκε (για να δικαιολογήσει και «το μεροκάματο»), πως η περσινή εντός έδρας ήττα της ομάδας τους ήταν επακόλουθο  των αποφάσεων του Αθηναίου – αστυνομικού στο επάγγελμα.

ΤΟ ΕΙΠΕ και το έκανε ο τωρινός χαλίφης του ελληνικού  ποδοσφαίρου. Ο Καλογερόπουλος τέθηκε νοκ άουτ, από «το κεφαλοκλείδωμα» , που του έκανε η απόλυτα υπάκουη, στις βουλές του αφέντη… «πορτογαλική»  ΚΕΔ.  Ναι, υπάρχουν  Παναθηναϊκοί, οι οποίοι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και αυτό το γεγονός. Μαζί και με όποια άλλα, από τα πολλά, έχουν συγκεντρωμένα, αντιδρούν  στον  τωρινό   δανεισμό δύο παικτών. Γιατί είναι πεπεισμένοι, πως εδώ και δεκαετίες η Τούμπα δεν αισθάνεται «φιλία», για τον Παναθηναϊκό (όπως γενικότερα για την πρωτεύουσα) και χειρονομίες, όπως αυτή  με τους Μυστακίδη- Κάτσε (θα ήταν και ο Κωνσταντινίδης) συνιστούν  «λυκοφιλία»…

ΜΕ ΤΟΝ Παναιτωλικό παίζει αυτό το Σάββατο ο Παναθηναϊκός. Κατά πως υποστηρίζει το ρεπορτάζ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης  πρόκειται να χρησιμοποιήσει και τους δύο ΠΑΟΚτσήδες, είτε  τον  ένα ενδεκαδάτο  και τον άλλο στον πάγκο, είτε με Κάτσε και Μυστακίδη στην σέντρα. Πρεμούρα από τον Εβρίτη τεχνικό να παρουσιάσει τους ΠΑΟΚτσήδες, αφού δική του είναι «όλη η απόφαση» για την  απόκτηση τους.

ΘΕΛΕΙ, ο Ουζουνίδης,  όσο πιο γρήγορα «να επισημοποίηση» αυτό το  σε άλλες εποχές «αφύσικο ντιλ», εκμεταλλευόμενος «την τωρινή στιγμή», όπου η δημοφιλία του έχει φτάσει στο ζενίθ . Οι Παναθηναϊκοί οπαδοί  τον προηγούμενο προπονητή, που είχαν βάλει πάνω από το κεφάλι τους κι εκδηλωνόντουσαν με υπερβολικό ενθουσιασμό στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του, ήταν …από άλλο άθλημα. Από το μπάσκετ. «Ημέρες Ζέλικο Ομπράντοβιτς»  θύμισε η περασμένη Πέμπτη, με την επίσκεψη οπαδών στο «Γ.Κασιμάτης». Ο Ουζουνίδης θαρρείς και με την στάση, που τηρεί, με την πολιτική, που κάνει, στα δρώμενα του  ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού,  αποθεώνεται σαν νοερά-μεταφορικά … «να έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της ομάδας στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας 2018, στο Βελιγράδι»!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει αδιαφιλονίκητο ηγέτη του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ΑΕΚ τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Παναθηναϊκός …τον Μαρίνο Ουζουνίδη!  Αυτός έχει την απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στο Κορωπί και στην Λεωφόρο. Το διαπίστωσαν  οι οπαδοί κι έτσι  έχουν στραφεί μέτωπο-με μέτωπο προς αυτόν , έχουν  ακουμπήσει πάνω του και τον εμπιστεύονται  όσο τον πατέρα (…με πεζό το αρχικό πι, μη προκληθεί παρεξήγηση), όσο τον αδελφό τους.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, λόγω αυτής της πρωτοφανούς, για την  ιστορία του μεγάλου συλλόγου , περίπτωσης- Ουζουνίδη, δηλαδή προπονητής να  αναγνωρίζεται, από  την λαϊκή βάση,  σαν «ο ανώτερος άρχων της Λεωφόρου» (!), θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι οι οπαδοί-θεατές  του Σαββατιάτικου αγώνα, θα αποδεχτούν το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Και θα κλείσουν τα μάτια  τους μπροστά στο «δεν είναι φιλία, αλλά λυκοφιλία». Έτσι θα υποδεχτούν, έστω κατά την πλειοψηφία, με χειροκροτήματα τους δύο δανεικούς. Δεν θα μιμηθούν, ως προς τον Αλβανό διεθνή, ό,τι οι ΑΠΟΕΛίστες, που χάλασαν τα σχέδια του Γιώργου Δώνη.

Ο ΚΑΤΣΕ είναι παίκτης, που βάζει τα πόδια στη  φωτιά, τολμάει τα σκληρά κι επικίνδυνα τάκλιν, είναι μαχητικός, είναι τρεχαντήρι , παθιάζεται μέσα στο τερέν. Έχει το στιλ του Ζέκα. Και όταν οι Παναθηναϊκοί  θα δουν  μπροστά τους  τον Αλβανό να ακολουθεί τα αχνάρια (ενός από τους πολύ μεγάλους απόντες, από την Λεωφόρο) τον Πορτογαλο-Έλληνα αρχηγό (τώρα πια στην Κοπεγχάγη), θα ευαισθητοποιηθούν. Και μάλλον από πολύ γρήγορα θα  δικαιολογήσουν και ως προς αυτό τον Μαρίνο τους. Ο κόουτς-«τα πάντα όλα»  θα προσπαθήσει  για να περάσει-να επιβάλλει τον  σκληροτράχηλο Κάτσε, σαν «περίπτωση Ζέκα», όταν από το καλοκαίρι δεν θα έχει στην διάθεση του  και τον Έλληνα, με το ίδιο στιλ, τον Κουρμπέλη… Ο Ουζουνίδης αυτό έχει σκεφτεί  και θα φροντίσει να το κυκλοφορήσει προς τα έξω, ώστε να μετατρέψει την δυσαρέσκεια  για  το «δανεικός», σε προσδοκία , για  το «επόμενος βασικός σπόνδυλος στη νευραλγική μεσαία γραμμή»!

ΟΣΟ για τον Μυστακίδη , θα μπορέσει να ανατρέψει το «μούδιασμα» των παραδοσιακών φίλων του «τριφυλλιού», με την  αγωνιστική ικανότητα του , η οποία θυμίζει, ως ένα σημείο, τον πετυχημένο «Βίκτορα Κλωναρίδη, ως κλώνο του παιχνιδιού του Μπεργκ»!  Ο δανεικός, που έχει ξεκαθαρίσει, ότι τον Ιούνιο γυρίζει στην Τούμπα, έχει και  στοιχεία παιχνιδιού, που από την δεξιά πλευρά  παρουσιάζει ό,τι από την αριστερή φτερούγα του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Πέλκας!

ΑΠΟ αυτό το Σάββατο, λοιπόν, η Ουζουνίδειος ποδοσφαιρική εποχή του Παναθηναϊκού,  με την ομάδα στο γράψιμο σελίδας, με τίτλο «Οι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ»! Μια νέα αρχή; Ή της Κατερίνας Στικούδη το σουξέ «Ενθάδε κείται»;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ