Παναθηναϊκός : Ένας Καλάθης δεν φθάνει

Παναθηναϊκός : Ένας Καλάθης δεν φθάνει

Ο Καλάθης τα έκανε όλα, αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ κατάφεραν να φάνε κοντά 100 πόντους από μια ομάδα που συνήθως δεν υπερβαίνει στην έδρα της ούτε τους 80!

Ήττα με κάτω τα χέρια πριν από λίγο στην Βαμβέργη για τους πράσινους. Με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, που έβγαλαν μια κάποια αντίδραση, σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν σαν να απουσιάζουν από το γήπεδο. Τραγικό πρώτο ημίχρονο με άνευρο τέμπο κόντρα σε ένα σύνολο με πολλά προβλήματα και κυρίως χωρίς ιδιαίτερους στόχους από εδώ και πέρα στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Πασκουάλ κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να φάνε κοντά εκατό πόντους από μια ομάδα που συνήθως δεν υπερβαίνει στην έδρα της ούτε τους ογδόντα. Δεν διδάχθηκαν από την ήττα της Ζαλγκίρις εκεί πριν από λίγες εβδομάδες με πανομοιότυπο τρόπο και μοιραία την πάτησαν. Είναι ανεπίτρεπτο για ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού να δέχεται στην τελευταία κρίσιμη περίοδο κοντά σαράντα (!! ) πόντους.

Η αποψινή αποτυχία δυστυχώς θα κοστίσει ακριβά στους πράσινους. Ήταν από τα παιχνίδια που λογικά υπολόγιζαν μια από τις εκτός έδρας νίκες, που χρειάζονται μέχρι το φινάλε, για να κατακτήσουν το πολυπόθητο πλεονέκτημα στα play- off. Η ήττα αυτή τους δυσκολεύει πολύ τη ζωή, αφού τους αναγκάζει να ψάξουν διπλό σε έδρες πολύ πιο δύσκολες και περίεργες όπως είναι για παράδειγμα το Τελ- Αβίβ ή η Μάλαγα. Για να μείνουν σε τροχιά τετράδας οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τις είκοσι νίκες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην ξαναχάσουν στο ΟΑΚΑ, κάτι που μπορεί να γίνει και να βρουν το λιγότερο τρεις νίκες μακριά από την Αθήνα σε Μόσχα με Χίμκι, Μάλαγα, Μαδρίτη, Τελ- Αβίβ και Μιλάνο. Με βάση τις εκτός έδρας επιδόσεις τους μάλλον απίθανο μου φαίνεται. Και αν τα δύο τελευταία ματς μπορεί να είναι αδιάφορα, πείτε μου, που αλλού θα πάει και θα περάσει ο Παναθηναϊκός εύκολα;

Αγωνιστικά φάνηκε, ξανά και ξανά, το πρόβλημα στους ψηλούς. Με αντιπάλους τους μέτριους της Μπάμπεργκ και πάλι τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται παίκτη εκεί. Ένα αθλητικό πεντάρι λείπει εμφανέστατα από το ρόστερ. Αν θέλει να επιστρέψει σε τελική φάση επιβάλλεται να βρει παίκτη άμεσα. Για τη διαιτησία δεν μπορείς να πεις πολλά σε ματς με είκοσι και βάλε πόντους διαφορά. Πάλι έγιναν περίεργα πράγματα, ειδικά στην έναρξη της κρίσιμης τέταρτης περιόδου, αλλά πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσει και ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού το νόημα της επίσκεψης του στα γραφεία της FIBA πρόσφατα. Σε τι ακριβώς αποσκοπούσε μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογος δεν είναι και από τα αγαπημένα παιδιά της ULEB.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ