Η αξονική, το σπασμένο ζυγωματικό του Μασούρα, η διπλωπία, η κλοτσιά του Γκαραβέλη και ο… Φουστέρ

Η αξονική, το σπασμένο ζυγωματικό του Μασούρα, η διπλωπία, η κλοτσιά του Γκαραβέλη και ο… Φουστέρ

Ο Γιώργος Μασούρας έβαλε το κεφάλι στο πόδι του Γκαραβέλη για να σκοράρει ο Ολυμπιακός. Δεν φοβήθηκε το τραυματικό παρελθόν. Και εάν χρειαστεί, θα το ξανακάκει.

Δεν το σκέφτηκε. Είδε την μπάλα σε καίριο σημείο. Είδε τον Γκαραβέλη να βγαίνει. Εκανε αυτό που επιτάσσει ο χαρακτήρας και η κούτρα του. Εβαλε το κεφάλι στα πόδια του αντιπάλου του. Το γκολ μπήκε, ο ίδιος ξάπλωσε στο χορτάρι. Με αίματα στο πρόσωπο. Από το πόδι του γκολκίπερ που τσαλάκωσε πρόσωπό του. Ο ίδιος ήξερε τον κίνδυνο, αλλά έβαλε το κεφάλι. Αλλάζοντας τους συσχετισμούς και βάζοντας τον Ολυμπιακό σε πορεία ανατροπής, στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μασουρας είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις παικτών που το βάζουν το κεφάλι. Ακόμη και στο πόδι του αντιπάλου. Ακόμη και εκεί που δεν το περιμένεις. Και στη δική του περίπτωση, το βάζει ακόμη κι αν οι εμπειρίες που έχει από το ποδόσφαιρο είναι τραυματικές. Διότι λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι μια παρόμοια φάση, πριν από 7 χρόνια, είχε στείλει τον 26χρονο εξτρέμ του Ολυμπιακού στο χειρουργείο.

Βρισκόμαστε στο μακρινό 2013. Ο Μασούρας είναι φέρελπις ποδοσφαιριστής και κάνει τα πρώτα του βήματα στον Ηλυσιακό, ως ο «υπασπιστής» του πολυβόλου Ηλία Κάμπα. Ενα χτύπημα στο δεξί ζυγωματικό, τον άφησε στο χορτάρι. Κάταγμα. Ο κίνδυνος τεράστιος. Το πρόσωπό του παραμορφώθηκε. Ασθενοφόρο, νοσοκομείο και πολύωρο χειρουργείο. Αποτέλεσμα; Για σχεδόν δύο μήνες το ποδόσφαιρο ήταν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά υπήρχε και χειρότερο. Το δεξί του μάτι υπέστη δυσλειτουργία. Διπλωπία. Με τους γιατρούς να μην γνωρίζουν πότε θα περάσει και τον ίδιο να δυσκολεύεται ακόμη και στα απλά.

Η τομή φαίνεται ακόμη κάτω από το δεξί μάτι του Μασούρα. Και είναι εκεί για να του θυμίζει τα δύσκολα. Αλλά όχι για να τον αποτρέπει από το να κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει, για το καλό της ομάδας του.

Το χτύπημα του Γκαραβέλη στο παιχνίδι με τον Βόλο τον σόκαρε. Ηταν τόσο ισχυρό, που ο πόνος προκάλεσε μούδιασμα. Δεν μπορούσε καλά καλά να καταλάβει πού είχε χτυπήσει. Το αίμα στο πρόσωπό του, έφερε στη μνήμη του τις κακές στιγμές του 2013. Αλλά «ευτυχώς», η αιμορραγία ήταν από τη μύτη. Το μάτι άρχισε να κλείνει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο δεύτερο ημίχρονο, άρχισε να βλέπει θολά, διπλά. Ο εφιάλτης της διπλωπίας επέστρεψε. Ηταν έτοιμος να ζητήσει αλλαγή, όχι γιατί πονούσε (που πονούσε), αλλά γιατί δεν έβλεπε καλά. Τα έβλεπε όλα διπλά. Ευτυχώς το πρόβλημα κράτησε για λίγο.

Ο Μασούρας συνέχισε, ο Ολυμπιακός νίκησε και το γκολ του έφερε στη μνήμη έναν άλλον παίκτη που πρώτα έβαζε στο γήπεδο την καρδιά και μετά το κεφάλι και τα πόδια. Ο Μασούρας τελείωσε το παιχνίδι με το μάτι στραπατσαρισμένο.       Όπως είχε κάνει πολλές φορές στο όχι μακρινό παρελθόν και ο Νταβίντ Φουστέρ. Μια σύγκριση, που αν μη τι άλλο είναι ευεργετική για τον «Μάσου». Καθώς αφορά σε έναν ποδοσφαιριστή που έγινε σύνθημα στα χείλη, για την αυταπάρνησή του.

Ο Μασούρας σε λιγότερο από δύο χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό έφτασε τα 84 παιχνίδια, τα οποία έχει συνοδεύσει με 19 γκολ και 8 ασίστ. Όντας ο πιο «ταλαιπωρημένος» ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων. Καθώς το Σάββατο συμπλήρωσε 71 μας από τον Ιούλιο του 2019 ως και σήμερα! Αυτό, όμως, ποσώς τον ενδιαφέρον. Το ζητούμενο είναι να νικάει ο Ολυμπιακός.

Το μόνο σίγουρο, άλλωστε, είναι ότι εάν χρειαστεί, ο Μασούρας θα το βάλει πάλι το κεφάλι του. Χωρίς να το σκεφτεί. Γιατί έτσι λέει η κούτρα και η «περδικούλα» του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ