Ολυμπιακός : Αυτό που περιμένει από τον Μιραλάς, άλλος μπορεί να του το δώσει…

Ολυμπιακός : Αυτό που περιμένει από τον Μιραλάς, άλλος μπορεί να του το δώσει…

Αν ο Μασούντ μπορεί να κάνει μια απρόβλεπτη ενέργεια, ο Οφόε μπορεί να κάνει το ίδιο και μάλιστα περισσότερες φορές.

Ό,τι και να δοκιμάσει για το ντέρμπι ο Μανόλο Χιμένεθ σίγουρα θα το έχει ξανακάνει. Οι παίκτες του θα το ξέρουν και θα προσπαθήσουν να το υλοποιήσουν στο χορτάρι. Θα πρόκειται για ένα από τα δυο-τρία συστήματα που χρησιμοποιεί ο Ισπανός τεχνικός.

Άσχετα από την αποτελεσματικότητά τους, θα δούμε κάτι που θα το έχουμε ξαναδεί. Αν κάτι μπορεί να διαφοροποιήσει κάπως την κατάσταση αυτό είναι η ενδεχόμενη παρουσία του Μασούντ στην βασική εντεκάδα.

Στην προκειμένη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που μπορεί με μια απρόβλεπτη και ίσως εξεζητημένη ενέργεια να δημιουργήσει δύσκολη κατάσταση για την άμυνα του Ολυμπιακού. Αν ψυχολογώ σωστά τον Μανόλο, ο Μασούντ θα κρατηθεί ως η εφεδρική λύση που θα επιστρατευτεί για να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού εφόσον κάτι τέτοιο θα το έχει ανάγκη η Ενωση.

Για τον Ολυμπιακό του Γκαρθία τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Κυρίως διότι η προηγούμενη παραδοχή είναι μόνο σχήμα λόγου. Ο Ολυμπιακός δεν είναι του Γκαρθία. Για την ακρίβεια δεν έχει γίνει ακόμα. Ο Καταλανός κόουτς ψάχνεται ακόμα με την ομάδα του. Μέχρι τώρα ελάχιστα πράγματα θεωρούνται δεδομένα.

Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια ο Κούτρης αριστερά, ο Φιγκέιρας δεξιά και ο Ρομαό αμυντικό χαφ. Προσέξτε τώρα. Ο Φιγκέιρας έχει αποχαιρετήσει και ο Ομάρ είναι δεν είναι ετοιμοπόλεμος για το ντέρμπι.

Ο καταπονημένος Κούτρης μόλις συνήλθε από έναν επιπόλαιο τραυματισμό. Ο Ιγκόρ Σίλβα που ήρθε για εναλλακτική λύση πίσω από τον Ομάρ δεν πείθει τον Γκαρθία και σκέφτεται να βάλει τον Ζιλέ ως δεξιό μπακ. Φανταστείτε τον Λόπες και τον Ζιλέ να τρέχουν πάνω στην γραμμή και υπολογίστε ποιος θα φτάσει πρώτος στην μπάλα.

Για να το κάνω πιο εύκολο φανταστείτε τον Ζιλέ να σπριντάρει και αναρωτηθείτε αν μπορεί να φτάσει πρώτος από οποιονδήποτε παίκτη της ΑΕΚ με εξαίρεση τον Τσινγκρίνσκι….

Αριστερά ο ταλαιπωρημένος -αν όχι σκασμένος Κούτρης- θα μπορούσε θεωρητικά να καλυφθεί από τον νεοφερμένο Χατζισαφί. Ο Ιρανός όμως δεν γυαλίζει καν τον πάγκο με τον Γκαρθία. Από την εξέδρα βλέπει τα παιχνίδια. Για τον Ρομαό ούτε να γίνεται συζήτηση.

Είναι ο μοναδικός κλασσικός αμυντικός χαφ του ρόστερ. Ζεις και πεθαίνεις με αυτόν. Όλοι -μα όλοι- οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν βρεθεί στον πάγκο από τον προπονητή τους και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την συμμετοχή του στην εντεκάδα.

Κι αφού δεν μπορούν να είναι σίγουροι αυτοί που έχουν βρεθεί στην εντεκάδα πώς να είναι σίγουρος ο Οφόε που επανήλθε από τραυματισμό και έπαιξε σκάρτο μισάωρο ως αλλαγή στην Τρίπολη.

Κι όμως: Απέναντι στην «τακτοποιημένη» ΑΕΚ ο Ολυμπιακός έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει τη νίκη αν υπάρξει απρόβλεπτος. Αν ο Μασούντ μπορεί να κάνει μια απρόβλεπτη ενέργεια ο Οφόε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο περισσότερες φορές και με περισσότερους τρόπους.

Περιμένοντας τον Μιραλάς να πάρει μπροστά ο Ολυμπιακός έχει επί της ουσίας τον Οφόε από τον οποίο περιμένει κάτι το απρόβλεπτο που θα γείρει την πλάστιγκα υπέρ του. Από την στιγμή που ο Γκαρθία δεν μπορεί να ποντάρει στο συντεταγμένο παιχνίδι της ομάδας του διότι τέτοιο δεν υπάρχει, μπορεί να βασιστεί κυρίως στις ατομικές επινοήσεις των παικτών του. Στου Μιραλάς ίσως, στου Οφόε οπωσδήποτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ