Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (και του Σλούκα) δεν «παίζεται»…

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (και του Σλούκα) δεν «παίζεται»…

Ο Ολυμπιακός με βάθος στο ρόστερ του αλλά και παίκτες που μπορεί σήμερα απλά να βοηθήσουν και αύριο να είναι πρωταγωνιστές έχει τα περιθώρια να πάει μακριά την βαλίτσα στην Ευρωλίγκα.

Και τώρα τι λέμε; Τι να πούμε για τον Σλούκα που τον… σταύρωνε ο μισός κόσμος του ολυμπιακού γιατί δεν είχε πιάσει εμφάνιση ανάλογη των προσδοκιών που όλοι είχαν από αυτό. Τι να πούμε για τον Χασάν Μάρτιν που στάθηκε σαν θηρίο απέναντι στους πανύψηλους ψηλούς της Μπαρτσελόνα και τους έβαλε στα καλάθια. Τι να πούμε για τον αόρατο Χάρισον που δεν τον έβγαζε ο Μπαρτζώκας και έγινε ο καθοριστικός παίκτης του ματς με όσα θαυματουργά έκανε στην τελευταία περίοδο.

Το μπάσκετ είναι άθλημα που σε κάνει να καταπίνεις την γλώσσα σου. Σε κάνει να παίρνεις πίσω όσα έχεις πει και έχεις γράψει. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Βαρκελώνη κουβαλώντας μαζί του ένα σωρό κουσούρια που του άφησαν παίκτες καταπονημένους και πλημμελώς προπονημένους. Πήγε να παίξει απέναντι στην πιο γεμάτη και ίσως ποιοτική ομάδα της Ευρωλίγκας και την καθάρισε με δόξα και τιμή. Την έβαλε από την αρχή από κάτω και δεν της έδωσε το δικαίωμα να πάρει ανάσα. Ακόμα και κάτω από τα καλάθια, εκεί που η Μπαρτσελόνα υπερέχει, ο Μαρτίν πηδούσε ανάμεσα στους ψηλούς και τους κόντυνε.

Πράγματα και θαύματα έγιναν στο παρκέ προκειμένου να φτάσει στη νίκη ο Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν του χάρισαν ούτε τον πυρετό τους. Κι ο Σλούκας αλάνθαστος καθοδηγητής της ομάδας να μένει στη δράση για τριάντα τρία λεπτά και α μην κάνει λάθος ούτε για δείγμα. Ο,τι και να γράψει κανείς για αυτή την αναπάντεχη επιτυχία είναι λίγο για να αποδώσει και κυρίως να εξηγήσει όσα έγιναν το βράδυ της τετάρτης. Προφανώς ούτε ο Ολυμπιακός έγινε υπερομάδα , φαβορί για να μπει στο final 4 ούτε η Μπαρτσελόνα του υπερόπτη Σαρούνας είναι ξαφνικά του πεταματού. Αλλά όσο νάναι μίκρυναν οι αποστάσεις.

Ο ταλαιπωρημένος και καταπονημένος Ολυμπιακό έδειξε πρώτα από όλους στον εαυτό του, ότι μπορεί να πετύχει φέτος σπουδαία πράγματα. Αρκεί να μην του γυρίζει η τύχη την πλάτη. Αρκεί να παίρνει πράγματα από παίκτες όπως ο Χάρισον που ήταν εκτός παιχνιδιού και ξαφνικά αναστήθηκε την τέταρτη περίοδο βγάζονται άμυνα για σεμινάριο.

Ο ΜακΚίσικ, να μην αμφιβάλουμε θα μπει στο μάτι κάθε ομάδας στην Ευρωλίγκα που έχει γερό πορτοφόλι. Δεν είναι μόνο η νίκη. Είναι και η αίσθηση ότι σε μια αλλόκοτη διοργάνωση όπως η αυτή ομάδας με σταθερότητα και πλάνο μπορούν να φτάσουν ψηλά. Ο Ολυμπιακός με βάθος στο ρόστερ του αλλά και παίκτες που μπορεί σήμερα απλά να βοηθήσουν και αύριο να είναι πρωταγωνιστές έχει τα περιθώρια α πάει μακριά την βαλίτσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ