Ολυμπιακός : Πήρε ότι άξιζε…

Ολυμπιακός : Πήρε ότι άξιζε…

Η Πόρτο ήταν καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός καλύτερος από την Μαρσέιγ. Το αντίο από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν πικρό, η συνέχεια πρέπει να είναι καλύτερη.

Χωρίς «περιτύλιγμα», χωρίς δικαιολογίες. Ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε αυτό που δικαιούταν. Η Πόρτο ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου, δίκαια προκρίθηκε στους «16», δίκαια νίκησε χθες τον κακό Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ήταν η τρίτη καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δίκαια τερμάτισε πάνω από την Μαρσέιγ, υπό νορμάλ συνθήκες η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ θα είχε εξασφαλιστεί από την Μασσαλία.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μπουν στην κουβέντα για τον φετινό Ολυμπιακό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δεκάδες προβλήματα, από κορωνοϊό και τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στον Μαρτίνς να παρατάξει τις 11αδες που θα ήθελε. Μεγάλο πρόβλημα που έπαιξε τον ρόλο του. Φάνηκε και χθες με την Πόρτο, η κούραση που βγήκε από τους παίκτες που αναγκαστικά παίζουν συνεχώς. Δεν το λέω για δικαιολογία για την κακή εμφάνιση, δεν μπορούμε όμως να το παραβλέψουμε τελείως.

Ο Ολυμπιακός συνάμα δεν είδε παίκτες που ήρθαν για να παίξουν βασικό ρόλο να προσφέρουν σε αυτή την διαδικασία. Ο Χολέμπας δεν ήρθε για βασικός, έγινε όμως καθώς ο Βινάγκρε είτε είχε ενοχλήσεις είτε όποτε έπαιζε ήταν για αλλαγή, όπως με τον Βόλο. Ο Μπρούμα όποτε έπαιζε έδειχνε στοιχεία, όμως έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμών. Ο Πέπε δεν μπόρεσε να πείσει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ο Ολυμπιακός έχασε στοιχεία από το περσινό του παιχνίδι, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν μπόρεσε να βγάλει φέτος.

Η μια πλευρά του νομίσματος είναι η παραπάνω. Η άλλη είναι πως ακόμη και με αυτά τα προβλήματα ο στόχος να συνεχίζει να παίζει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο επετεύχθη. Το 2020 φεύγει με τον Ολυμπιακό νταμπλούχο, με νέα συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με πρόκριση για τον Φεβρουάριο στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και αυτή την στιγμή πρώτο στο πρωτάθλημα με μόνο νίκες εκτός από την ισοπαλία του… VAR στα Γιάννενα.

Την Δευτέρα ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλο του. Το ποιος θα είναι μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν όλο αυτό το διάστημα, να διορθώσει τα λάθη που έγιναν, να εκμεταλλευτεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριου και να παρουσιαστεί πιο δυνατός στο Γιουρόπα Λιγκ.

Και στο δεύτερο μισό της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις όπου τον περιμένουν «μάχες» παντού με τους… εξυγιαντές να είναι έτοιμοι να τον πολεμήσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Όπως στέλνοντας τον… περιοδεία στην Ελλάδα από την Τρίπολη, στο Αγρίνιο έως την Θεσσαλονίκη σε μια εβδομάδα για να κάνουν το χατίρι του ΠΑΟΚ να βρει όσο πιο κουρασμένο γίνεται τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ