Ο Τιάγκο Σίλβα δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να κοιτάζει… (Vids)

Ο Τιάγκο Σίλβα δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να κοιτάζει… (Vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει τον Τιάγκο Σίλβα για το αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Λαμία και to10.gr εξηγεί πώς ο 27χρονος Πορτογάλος επιβίωσε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα.

Τιάγκο Σίλβα. Λίγοι τον γνώριζαν. Λίγοι ενθουσιάστηκαν. Λίγοι τον… θυμούνταν. Οταν αποκτήθηκε, όσοι τον γνώριζαν μίλησαν για την αξία του. Ακόμη λιγότεροι ανέφεραν πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που, μόλις παίξει, θα δείξει αμέσως τι μπορεί να κάνει. Και θα κερδίσει αμέσως θέση στα πλάνα του προπονητή του. Εξάλλου, δεν πρόκειται για ποδοσφαιριστή από τον «σωρό» της ποδοσφαιρικής πιάτσας. Τουναντίον.

Ο Τιάγκο ήρθε στην Ελλάδα με τη «στάμπα» της Νότιγχαμ. Λες και του έγινε κάποια χάρη για να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ποια είναι η αλήθεια; Ο ίδιος δεν μπορούσε άλλο στην Αγγλία. Προσοχή. Οχι γιατί δεν μπορούσε να προσαρμοστεί ή γιατί δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Οχι. Ο Πορτογάλος δεν έπαιζε απλά, αλλά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Φόρεστ έφτασε… ένα γκολ μακριά από τα πλέι οφ.

Στην περυσινή, πρώτη του χρόνια στο (πιθανότατα) πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης -46 εξοντωτικών αγωνιστικών συν τα πλέι οφ- ο Τιάγκο Σίλβα ήταν ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της Φόρεστ. Είχε 44 αγώνες, 3 γκολ, 4 ασίστ, 3.046 αγωνιστικά λεπτά, αλλά η πραγματική αξία της παρουσίας του δεν αποτυπώνεται από τους αριθμούς. Αλλά από την εξής δήλωση του Λαμουσί: «Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης μας. Βλέπει δύο φάσεις μπροστά από όλους τους υπόλοιπους, είναι ευφυής, αλλά και σκληρός».

Ο Γάλλος, πρώην πλέον, προπονητής της Φόρεστ τον ήθελε στην ομάδα του. Ολοι τον ήθελαν. Αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε άλλο στην Αγγλία και ζήτησε αλλαγή. Με τον Ολυμπιακό να είναι αμέσως η πρώτη και βασική επιλογή του. Και θα είχε αποκτηθεί πολύ νωρίτερα. Πριν την «τράμπα» με τον Καφού, που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Αλλά ένας τραυματισμός, τον άφησε πίσω. Και από εκείνη τη στιγμή και μετά, άρχισαν τα προβλήματα.

Όταν ο Σίλβα ήρθε στην Ελλάδα, προσπάθησε να μπει σε έναν ρυθμό. Αλλά τότε του χτύπησε την πόρτα ο κορωνοϊός. Εμεινε μόνος του, κλεισμένος στο ξενοδοχείο. Για σχεδόν 15 ημέρες δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Και έχασε κι άλλο έδαφος. Όταν το ξεπέρασε, έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Κυριολεκτικά.

Φτάσαμε στον Δεκέμβριο. Και πλέον ο Τιάγκο είναι καλά. Το έδειξε στα σχεδόν 10 λεπτά του αγώνα με τον Βόλο, όταν πρόλαβε να συστηθεί στο κοινό του Ολυμπιακού. Δεν έκανε πολλά πράγματα. Αλλά «έδειξε». Κοντρόλ, κινήσεις, πάσες με εξωτερικό φάλτσο και μια ασίστ πάρε-βάλε στον Ελ Αραμπί. Σε σχεδόν 10 λεπτά. Δεν τα λες και λίγα. Κυρίως, όμως, δεν τα λες συνηθισμένα. Από ένα παιδί που μπαίνει για πρώτη φορά στην 11άδα.

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού, μεταξύ όλων των «νέων», που μπήκε και με το καλημέρα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Και πόσο μπορεί να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους. Αγωνιζόμενος είτε ως «8άρι», που είναι η «καλή» και αγαπημένη του θέση, είτε ως 10άρι, που τον χρησιμοποιούσε ο Λαμουσί στη Φόρεστ. Παίζει παντού, παίζει καλά. Δημιουργεί και προσφέρει απλόχερα όμορφες στιγμές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε όσα ήθελε και ετοιμάζει τον συμπατριώτη του για την πρώτη του συμμετοχή ως βασικού. Κόντρα στη Λαμία ο Τιάγκο αναμένεται να πάρει την ευκαιρία του. Όχι για να… προσαρμοστεί, αλλά για να βοηθήσει. Αμεσα. Και δραστικά. Διότι δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για να κοιτάζει. Αλλά για να παίξει. Να βοηθήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ