Άξιοι, για… «1968 μπράβο» όσοι αποθέωσαν τον «δράκο»!

Άξιοι, για… «1968 μπράβο» όσοι αποθέωσαν τον «δράκο»!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής , από τους φίλους της ΑΕΚ, που πήγαν στο ΟΑΚΑ και είδαν την ομάδα τους να επιβάλλεται του ΄Αρη με 73-64. Ο σπουδαίος μπασκετάνθρωπος , ενώ τα χειροκροτήματα διαρκούσαν, θα φιλοσόφησε , μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, για το «τι είναι ο αθλητισμός», για το «τι είναι η ζωή»…

ΜΟΛΙΣ μια αγωνιστική πριν ο Παναγιώτης Γιαννάκης  γνώριζε την εντελώς αντίθετη πλευρά της πορτοκαλί μπάλας, «την σκοτεινή». Στο Αλεξάνδρειο μέσα, οι οπαδοί της δικής του ομάδας, να τον αποδοκιμάζουν, για τη ήττα από τον Κόροιβο! Πρωτοφανές και απίστευτο  γεγονός, για την ιστορία του συγκεκριμένου σκαπανέα του μπάσκετ! Για το οποίο  ο κορυφαίος ατακαδόρος συνάδελφος του «δράκου», τωρινός προπονητής του Κόροιβου, ο Ντίνος Καλαμπάκος, αντί να μιλήσει για τη νίκη της ομάδας του, από το πάνελ των Συνεντεύξεων Τύπου, αναψοκικκισμένος από μίξη στενοχώριας και θυμού, «έγραψε»  με την ακόλουθη  έκρηξη του: «Απαράδεκτο, δεν γίνεται να αποδοκιμάζεται (από τους ίδιους τους Αρειανούς), ο άνθρωπος, που έχει φέρει ένα εκατομμύριο νέους στο μπάσκετ»!

Η «ΣΥΝΕΧΕΙΑ» στα του Ντίνου Καλαμπάκου, που έχει παίξει μπάσκετ στο Παγκράτι και στον Παναθηναϊκό, ήταν αυτή η υπέροχη αντιμετώπιση του «δράκου» από τους  οπαδούς της ΑΕΚ!  Η δική μας ερμηνεία, για την εξαίρετη «στιγμή», στο ενεργητικό των «Ενωσιτών» μπασκετόφιλων, δεν έγινε για «αντιπαραθετικούς» λόγους, προς τους Αρειανούς.

ΕΓΙΝΕ, γιατί ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναγνωρίζεται κι εκτιμάται  από τους «κιτρινόμαυρους», για τα όσα έχει προσφέρει στο άθλημα, στο οποίο  πρώτη η ΑΕΚ εκτοξεύθηκε στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Επίσης, γιατί ο Γιαννάκης έχει «έμμεση συγγένεια» με τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών του δικέφαλου αετού, τον Γιώργο Αμερικάνο. Ήταν γείτονες στη Νίκαια, βγήκαν από την ίδια «μήτρα» καλαθιού!

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ αυτές οι ημέρες, για τους «Ενωσίτες» είναι συνυφασμένες με κινηματογραφική  ταινία «1968», ωδή στην Κυπελλούχο Ευρώπης, της οποίας αρχηγός ήταν ο Νικαιώτης, συναισθηματικά ένιωσαν πολύ κοντά τους , κάτι σαν «και δικό τους», τον Παναγιώτη. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι ο Γιαννάκης  από τον Ιωνικό στην ΑΕΚ  θα πήγαινε, αλλά  εξ αιτίας του τότε γ.γ.Α., Κίμωνα Κουλούρη , που εξυπηρέτησε σκοπιμότητες, η μεταγραφή ναυάγησε στις  «12 παρά 1΄». Ο σαρωτικός  και στις  απρόσκλητες επεμβάσεις του  Γενικός  πήρε κυριολεκτικά τον Παναγιώτη «από τα χέρια»  των αξέχαστων παραγόντων Μάκη Χατζηχαραλάμπους (προέδρου), Δημοσθένη Πασχαλίδη (γενικού αρχηγού), Στέφανου Ζουγανέλη (αντιπροέδρου) και τον  έδωσε, «με ασίστ», στην αγκαλιά του Άρη (με πρόεδρο τον Μιχαηλίδη και προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη). Αν ο Γιαννάκης είχε γίνει «ο διάδοχος του Αμερικάνου», η κυριαρχία στο μπάσκετ, για την επόμενη τουλάχιστο μια δεκαετία, θα ήταν 50-50 . Δεν θα είχε μονοπωληθεί από τον Άρη, χάρη στο «διαστημικό» δίδυμο  Νικ Γκάλη- Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ των «Ενωσιτών» , Σάββατο απόγευμα, 3 Φεβρουαρίου 2018, στο ΟΑΚΑ, για τον Παναγιώτη Γιαννάκη περιείχε και το «ευχαριστώ τους», γιατί ο Νικαιώτης  επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και θαυμασμό, για το νόημα, αλλά και την ποιότητα, της «1968» – προσφορά του Μάκη Αγγελόπουλου και έργο του Τάσου Μπουλμέτη, που θα αντέξουν στον χρόνο.

ΗΤΑΝ και ένα συναρπαστικό μήνυμα των «Ενωσιτών», προς  τον Νικαιώτη , που οι κακές συγκυρίες τον έχουν φέρει στον ρόλο  του Σίσυφου στον  Άρη! Του είπαν έτσι «Σε καταλαβαίνουμε και συμπονάμε, γιατί κι εμείς έχουμε ζήσει την ομάδα μας, όταν την  άφησαν ξεκρέμαστη οι τεχνοκράτες  Φιλίππου- Γρανίτσας, ολημερίς να κουβαλάει στην ράχη της  τον φοβερό βράχο του υποβιβασμού και το βράδυ ο βράχος να κατρακυλάει πίσω. Και μανά, ξανά, από την αρχή..»! Ο «δράκος» είναι αυτή την εποχή ο Σίσυφος του Αλεξάνδρειου, σαν τιμωρημένος από τον ίδιο , μέσω των οπαδών του, θεό Άρη!

*Υ.Γ.1: Λίγη ώρα πριν από την  έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Άρη  73-64, στην ΕΡΤ1  μεταδόθηκε συνομιλία του Ντίνου Καλαμπάκο  με απεσταλμένο  ρεπόρτερ , για την περιγραφή της συνάντησης Κόροιβου- Ρεθύμνου. Ο ευφυής κόουτς ρωτήθηκε για την κατάσταση  στον «αυτοκράτορα», όπως την βίωσε  την περασμένη αγωνιστική, κατά το νικηφόρο πέρασμα της ομάδας της Αμαλιάδας, από την Θεσσαλονίκη. Εκπληκτική η απάντηση του Αθηναίου τεχνικού: «Αν ήταν άλλος στην θέση του Παναγιώτη Γιαννάκη, που έχει την δύναμη να αποτρέπει πολλά, από τα δυσάρεστα, «θα του είχαν κόψει το κεφάλι»  και θα το κρεμούσαν στη οροφή του γηπέδου, δίπλα από τις φανέλες-λάβαρα του Γκάλη και του Γιαννάκη»!

* Υ.Γ.2: Ένα τέτοιο άνθρωπο δεν ήταν δυνατό να μη τον τιμούσαν με το ολόθερμο χειροκρότημα τους οι «Ενωσίτες», από τους οποίους ένας μεγάλος πυρήνας οπαδών- φιλάθλων  είναι μπασκετογενής, από τις χρυσές –για την ομάδα τους- δεκαετίες΄60 και΄70 . Με τον υπογράφοντα αυτό το κείμενο να έχει παρακολουθήσει σπιθαμή- προς σπιθαμή την πορεία από το ανοικτό (και μετέπειτα κλειστό σε «Γιώργος Μόσχος) γηπεδάκι , πίσω από την βορεινή εξέδρα του σταδίου Νέας Φιλαδέλφειας, ως το Καλλιμάρμαρο- στον Λόφο του Αρδηττού!

* Υ.Γ.3: Οι οπαδοί της ΑΕΚ, που τίμησαν, στο ΟΑΚΑ, με το χειροκρότημα τους τον μεγάλο Παναγιώτη Γιαννάκη, είναι άξιοι για… «1968 μπράβο»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ