Ολυμπιακός : Ένα ντέρμπι «μισό πρωτάθλημα»…

Ολυμπιακός : Ένα ντέρμπι «μισό πρωτάθλημα»…

Δεν παίζει κανένα ρόλο σε τι κατάσταση παρουσιάζεται η ΑΕΚ. Δεν πρέπει να τον απασχολεί αυτό τον Ολυμπιακό που στο ΟΑΚΑ μπορεί να πάρει ένα τεράστιο προβάδισμα αν παρουσιαστεί όπως πρέπει.

Καλή η αντίδραση και το 6-0 επί της Λαμίας, ωραίο το γεγονός ότι πήραν χρόνο συμμετοχής και ψυχολογίας σκοράροντας παιδιά που δεν παίζουν πολύ, γκολάρα του Εμβιλά και δυνατό «παρών» από τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στη Λαμία, και με το παραπάνω.

Τα σπουδαία όμως τα έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Έχει ένα δύσκολο και απαιτητικό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να πέσω στην… παγίδα με αφορμή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ. Δεν διαφωνώ, στην άμυνα είναι για τα… θηρία. Δεν διαφωνώ πως η ομάδα που έχει δημιουργήσει είναι τόσο αργή όσο δεν θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί. Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν, δεν με ενδιαφέρει αν γκρινιάζουν οι οπαδοί της στον Μελισσανίδη, αν ο Καρέρα παίζει το «κεφάλι» του, αν, αν, αν… Όλα αυτά αφορούν την ΑΕΚ.

Το ζητούμενο όμως στο ντέρμπι της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ δεν είναι η ΑΕΚ. Είναι ο Ολυμπιακός.

Είμαι σίγουρος πως την Τετάρτη ο Ολυμπιακός που έχει κάνει πελάτισσα την ΑΕΚ με σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων, θα βρει απέναντι του μια ομάδα που θα παίξει τα ρέστα της. Όσα έχει.

Και ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς. Απόλυτα έτοιμος για μια μεγάλη «μάχη». Τίποτα λιγότερο. Είναι το πιο δύσκολο ματς της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα. Και πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμος. Και να νικήσει. Αν το κάνει πάει στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από την ΑΕΚ. Το λες και… μισό πρωτάθλημα.

Μπορεί να υπάρχει δεδομένα κούραση από ένα πάρα πολύ δύσκολο πρώτο μισό της σεζόν που φτάνει στο φινάλε του, μπορεί να υπάρχουν ξανά σημαντικές απουσίες, όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να το πετύχει. Να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και να παρουσιάσει την εικόνα που θέλουν να δουν όλοι οι οπαδοί του ώστε το βράδυ της Τετάρτης να είναι αυτός ο θριαμβευτής, σε ένα ακόμη ντέρμπι. Και ουσιαστικά να έχει βγάλει σχεδόν νοκ-αουτ (μια και είναι ακόμη νωρίς) έναν βασικό διεκδικητή που συν τοις άλλοις είναι πανίσχυρος στα κέντρα αποφάσεων της «εξυγίανσης». Το ποδόσφαιρο όμως παίζεται στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από όλους. Το έχει αποδείξει, οφείλει να το αποδεικνύει συνεχώς. Είναι το dna του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ