ΑΕΚ : Πέρασε το «τεστ», έχασε την ευκαιρία

ΑΕΚ : Πέρασε το «τεστ», έχασε την ευκαιρία

Η αντίδραση της ΑΕΚ, τα «όργια» του Γκαρσία, ο ρυθμιστής του παιχνιδιού της και ο τεράστιος Τσιγκρίνσκι.

Το βασικό ζητούμενο για την ΑΕΚ χθες ήταν να δείξει αντίδραση. Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρει τους τρόπους να ξεπεράσει τα τεράστια αμυντικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τελευταία. Με αποκορύφωμα το ματς με τον Απόλλωνα όπου έβαλε τέσσερα γκολ και λίγο έλειψε να μην κερδίσει.

Τα παραπάνω τα πέτυχαν οι Κιτρινόμαυροι. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπορεί να έμεινε στην ισοπαλία, όμως η εικόνα της ΑΕΚ συνολικά είχε θετικό πρόσημο. Όχι σαν… ΑΕΚ, αλλά με βάση τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Το χθεσινό ντέρμπι ήταν για την ΑΕΚ μια ευκαιρία. Και παράλληλα ένα «τεστ» στο οποίο θα κρίνονταν πολλοί. Έχω την αίσθηση πως η Ένωση την ευκαιρία για να γυρίσει εντελώς το χαρτί την έχασε, αλλά από την άλλη πέρασε το «τεστ».

Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν η μπάλα δεν γκέλαρε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ πριν το σουτ του Τάνκοβιτς. Όμως από την άλλη θα μπορούσαμε σήμερα να κάνουμε μια εντελώς διαφορετική κουβέντα και αν το ματς δεν έμενε στην ισοπαλία, με την ΑΕΚ να το χάνει.

Το πιο σημαντικό στα δικά μου μάτια είναι το πώς λειτούργησε η ΑΕΚ μετά το 0-1. Το πείσμα και η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι Κιτρινόμαυροι, είχε χαθεί το τελευταίο διάστημα. Και χθες φάνηκε πως υπάρχει. Ήθελε ίσως όλη αυτή την πίεση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες για να βγει ξανά στην επιφάνεια. Πρέπει όμως να διατηρηθεί.

Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε μια φουλ επιθετική ενδεκάδα. Δεν φοβήθηκε το ματς και φάνηκε ξεκάθαρα από το πλάνο του πως στο μυαλό του είχε μόνο τη νίκη. Ίσως αν ήταν σε καλύτερη μέρα ο Μάνταλος και κυρίως ο Λιβάγια, να του είχε βγει. Μιας και ανά στιγμές αυτή η «σφαίρα» που έχει η ΑΕΚ στα δεξιά της, ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου. Ένα εξτρέμ που βάσει των όσων έχω δει μέχρι στιγμής, δεν διαθέτει άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Ταχύτητα, ικανότητα στο ένας με έναν, «φαρμακερά» στημένα, αντίληψη των φάσεων και όχι εκβιαστικές προσπάθειες.

Χθες έκανε ότι ήθελε τον Χολέμπας που για τον σταματήσει προέταξε μέχρι και τις… γροθιές του. Σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει αποβληθεί ο μπακ του Ολυμπιακού και το ματς να πάρει μια εντελώς άλλη τροπή. Η ΑΕΚ ακόμα και με μεγάλα ατού της παροπλισμένα δημιούργησε κινδύνους. Ειδικά μετά την τριπλή αλλαγή του Καρέρα.

Ο Τάνκοβιτς με την εικόνα που έχει δεν γίνεται να μένει στον πάγκο. Ειδικά όσο συνεχίζει να κινείται σε τόσο χαμηλά standards ο Λιβάγια. Δεν ξέρω αν το θέμα του Κροάτη φορ έχει να κάνει με τις εξελίξεις με το συμβόλαιό του ή υπάρχει κάτι άλλο. Βγάζει όμως ένα πρόσωπο στο γήπεδο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ενώ για ακόμα ένα μεγάλο ματς ήταν εξαφανισμένος.

Για να κρατηθεί όρθια χθες η ΑΕΚ χρειάστηκαν πέραν του Γκαρσία αυτή η τεράστια ψυχάρα που λέγεται Αντρέ Σιμόες, αλλά και ο γίγαντας Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Πορτογάλος χαφ είναι ο ρυθμιστής της λειτουργίας της Ένωσης και ο παίκτης που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά. Το έκανε και χθες με την ασταμάτητη δουλειά του στο κέντρο αλλά και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ουκρανός από την άλλη αγωνίστηκε με δική του ευθύνη (!) έχοντας μόλις μια προπόνηση στα πόδια του! Και είδαμε όλοι πόσο διαφορετικά λειτουργεί η –προβληματική- άμυνα της ΑΕΚ, όταν βρίσκεται στο γήπεδο.

Η Ένωση δεν κέρδισε χθες, αλλά για πρώτη φορά μετά από καιρό ολοκλήρωσε ένα ματς χωρίς εσωστρέφεια, γκρίνια και επιπλέον προβληματισμό. Έχει δρόμο μπροστά της και πράγματα να διορθώσει. Έχει όμως και τα «όπλα» για να γυρίσει την κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ