Να μην σταματάει η μπάλα

Να μην σταματάει η μπάλα

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη το προνόμιο να κρατά την τύχη στα χέρια του. Αρκεί...

Ήταν η μόνιμη απάντησή του, πριν από ματς σαν το αποψινό. Ούτε ο αντίπαλος, ούτε το σχέδιο νίκης, ούτε οτιδήποτε άλλο. Και από ένα σημείο και έπειτα, όταν πλέον είχε μπει για τα καλά στο… πετσί του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Δεν το ζητούσε μόνο από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά από όλους. Ακόμη και από τον κόσμο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε απλά «να μην σταματά η μπάλα» για οποιοδήποτε λόγο. Και όσο και αν έχουν περάσει πλέον έξι ολόκληρα χρόνια από τότε που έφυγε για δεύτερη φορά με την υπόσχεση πως κάποια μέρα θα ξανάρθει; Η προσέγγιση του παραμένει διαχρονική. Σχεδόν κλασική.

Αυτό χρειάζονταν τότε ο δικός του Ολυμπιακός. Η ομαδάρα όταν πατούσε το γκάζι ήταν ικανή για ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό χρειάζεται και απόψε το συγκρότημα του Όσκαρ Γκαρθία φιλοξενώντας την ΑΕΚ σε μια αναμέτρηση που το αποτέλεσμα της μοιάζει ικανό να έεχι επιπτώσεις στο ίδιο το πρωτάθλημα. Δεν ευνοεί τους Ερυθρόλευκους επ ουδενί να πάει η κουβέντα απόψε μακριά από το ποδόσφαιρο. Ούτε στον Παπαπέτρου και τον Σιδηρόπουλο, ούτε σε κοκορομαχίες εντός αγωνιστικού χώρου σαν αυτές στο δεύτερο ημίχρονο του προημιτελικού που… έσβησαν το ματς χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Ο Ολυμπιακός είναι ποιοτικότερος από την αντίπαλο του και έχει το προνόμιο να αγωνίζεται στην έδρα του. Ρυθμό χρειάζεται και αυτός προκύπτει μονάχα με τη μπάλα να κυλάει. Ρυθμό που σταδιακά θα ανοίξει το γήπεδο, που θα δώσει το δικαίωμα στους καλούς δημιουργούς να χτίσουν φάσεις, που θα αναγκάσει και την ΑΕΚ να αναθεωρήσει τη σκέψη της για αυτό το παιχνίδι που και για την ίδια μοιάζει με «τελικό».

Εδώ και μήνες έχει προκύψει μια συγκεκριμένη κατάσταση γύρω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ το βράδυ της Πέμπτης κατά του Ολυμπιακού τα… είπε όλα για την εχθρικότητα, αλλά και για το που έχει φτάσει πλέον η ιστορία αυτή. Βρέθηκε κάποιος Γραμμένος να νομίζει πως διαθέτει το ανάστημα να προσβάλει ένα μέγεθος όπως οι πρωταθλητές, υποστηρίζοντας πως ντροπιάζουν το ποδοσφαίρο –ουσιασττικά- επειδή τον αμφισβητούν για τον τρόπο που η δική του ΚΕΔ ορίζει τους διαιτήτες. Και το έκανε με μπόλικο θράσος ακόμη και την ημέρα που η ίδια η UEFA τον άδειασε για την υπόθεση αυτή τοποθετώντας δύο νέους αρχιδιαιτητές από το εξωτερικό στην εξίσωση. Είναι μια ιστορία που δεν έχει γυρισμό.

Κανείς τους δεν υπολόγισε τα «αντισώματα» των Ερυθρόλευκων. Ότι θα μπορούν στην 20η αγωνιστική και ενώ έχουν υποπέσει και οι ίδιοι σε μπόλικα λάθη από την αρχή της σεζόν, να κρατούν την τύχη τους ακόμη στα δικά τους χέρια. Ότι μια νίκη απόψε ουσιαστικά κάνει το τελευταίο τρίτο της σεζόν μια μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ η οποία μεταξύ άλλων εμπεριέχει και ένα ενενηντάλεπτο με τους δύο απέναντι, στη Τούμπα.

Μην το πλατιάζουμε όμως, γιατί η στροφή είναι καθοριστική. Να μην σταματάει η μπάλα. Οτιδήποτε και αν συμβεί. Να αποφασίσει εκείνη για τα υπόλοιπα. Να γίνει απόψε ένα ματς υψηλής αγωνιστικής έντασης. Να υπάρχει ρυθμός. Και εδώ θα είμαστε το βράδυ για να κουβεντιάσουμε τα νέα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ