Στρατιώτες για τον πόλεμο

Στρατιώτες για τον πόλεμο

Ένα μήνα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το ρόστερ του Ολυμπιακού μοιάζει με άλλες δυνατότητες.

Δεκαπέντε βράδια πριν ήταν ο Βινάγκρε. Σε ένα κανονικό test event: «Αν θες και μπορείς παίξε» η ευκαιρία του Μαρτίνς στο πρόσωπο του. Ο συμπατριώτης του όμως μέσα σε ένα ημίχρονο –με τον Βόλο- δεν άφησε περιθώριο συζήτησης. Φεύγει σα να μην… ήρθε.

Μικρό το κακό για τον Ολυμπιακό, μεγάλο για τον ίδιο που βλέπει την καριέρα του να παίρνει πια για τα καλά την κατιούσα: Και είναι μόλις 21.

Σήμερα η ίδια ευκαιρία δόθηκε στον Μπρούμα. Tην άρπαξε από τα μαλλιά. Όχι γιατί σκόραρε ή γιατί έδωσε ασίστ, αλλά γιατί επί ενενήντα λεπτά έδινε την εντύπωση πως στο ρόστερ υπάρχει ένας ακόμη που θα μπορούσε να αποτελέσει «εσωτερική μεταγραφή» στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ένας σαν τον Τιάγκο Σίλβα που ήδη μπήκε για τα καλά στην εξίσωση. Σαν τον Βρουσάι που ερχόμενος από την εξωτερική διεκδικεί πολλά περισσότερα από όσα και ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί. Ή έστω ένας σαν τον Σουντανί, τον Κάιπερς και τον Ανδρούτσο που δίνουν τη δική τους μάχη για να φανούν χρήσιμοι. Ο πόλεμος δεν χρειάζεται στρατηγούς, αλλά στρατιώτες.

Όταν ξεκινούσε ο… τελευταίος χορός του ΄20, εκεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (21/11) οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν στριμωγμένοι για τα καλά με τους απόντες να κοντράρουν στα ίσα τους παρόντες. Τώρα που τελείωσε; Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι ο Μαρτίνς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κέρδισε μια ολόκληρη σειρά από ποδοσφαιριστές, με πρώτο τον Φορτούνη. Και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή.

Και αυτή είναι παρακαταθήκη. Διότι όποιος πιστεύει ότι ο μεταγραφικός Γενάρης μπορεί να αλλάξει «χαρακτήρα» σε μια ομάδα είναι απλά γελασμένος. Μπορεί να «μπαλώσει», να καλύψει μια-δύο ανάγκες. Αλλά ως εκεί.

Δεκαοκτώ ματς από 3η Ιανουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου συναντά κανείς στο Ερυθρόλευκο καλεντάρι. Για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ένα… ταξίδι που κάθε τρεις μέρες περιλαμβάνει μια ποδοσφαιρική στάση.

Για να βγει αυτό το πρόγραμμα -και μάλιστα σε σεζόν δίχως κανονική προετοιμασία- δεν περιμένεις βοήθεια… απέξω. Την κερδίζεις εκ των έσω.

Και απόψε το ρόστερ του Ολυμπιακού μοιάζει πολύ βαθύτερο από ότι έμοιαζε έναν μήνα πριν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ