Κάθε εβδομάδα… πόλεμος για τη διαιτησία, χθες στην Τούμπα ήταν απλά Κυριακή!

Κάθε εβδομάδα… πόλεμος για τη διαιτησία, χθες στην Τούμπα ήταν απλά Κυριακή!

Το μαρς πέναλτι του Γιαννούλη στον Αϊτόρ που δεν το είδαμε πουθενά και μια ιστορία που επαναλαμβάνεται με θύμα τον Παναθηναϊκό.

Βάλτε τον εαυτό σας στη διαδικασία να απαντήσει στο εξής ερώτημα: τι θα είχε γίνει αν στη θέση του Αϊτόρ ήταν ο Τζόλης και στη θέση του Γιαννούλη ο Χουανκάρ. Πόσα άρθρα – φωτιά θα είχαμε διαβάσει για το πέναλτι που δεν δόθηκε. Πόσα τηλεοπτικά παράθυρα θα υπήρχαν για να μας υποδείξουν πως αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ. Πόσα σχόλια σε social media και πόσες ανακοινώσεις θα υπήρχαν για το γεγονός πως δεν δόθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτι.

Κι όχι μόνο δεν δόθηκε, αλλά ο Αϊτόρ έπρεπε να… απολογηθεί κι από πάνω στον διαιτητή για την πτώση. Ένα πέναλτι ίδιο ακριβώς με αυτό που είδαμε λίγες ώρες πριν εις βάρος της Τότεναμ στο ματς με τη Λέστερ. Αλλά εδώ είναι… Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ξεσήκωσε τον κόσμο για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Άρη μια εβδομάδα νωρίτερα. Όλη την εβδομάδα μιλούσε όλος ο οργανισμός του συλλόγου για εκείνο το σφύριγμα. Για τη… σφαγή στο Βικελίδης. Το φοβόντουσαν στον Παναθηναϊκό όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε πριν την επίσκεψή τους στην Τούμπα. Και δικαιώθηκαν. Υπήρξαν το τέλειο θύμα. Αυτό που βλέπει όλους τους άλλους να… σκοτώνονται και μια εβδομάδα μετά να ασελγούν πάνω του και να μη συμβαίνει το παραμικρό.

Κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα γίνεται πόλεμος με τη διαιτησία, αλλά χθες ήταν απλά… Κυριακή. Καμία συζήτηση για το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ (προσωπική άποψη είναι πως είναι κανονικό γκολ, αφού ο Τζόλης δεν έρχεται σε επαφή με την μπάλα), καμία συζήτηση για το μαρς – πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Αϊτόρ.

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τη φάση. Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς τους κανονισμούς θα σας πουν πως είναι πέναλτι. Όσοι σας λένε το αντίθετο δεν ξέρουν από κανονισμούς ποδοσφαίρου. Ή πληρώνονται για να κάνουν το άσπρο – μαύρο.

Εύχομαι να υπάρξει μια ίδια φάση στα ντέρμπι που έρχονται μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Να διασκεδάσουμε λίγο. Γενικά εύχομαι να υπάρξουν τέτοιες φάσεις σε όλα τα ντυέρμπι από εδώ και πέρα που δεν θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Να αράξουμε και να γελάμε.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο αδύναμος ανάμεσα στα… βουβάλια. Και δυστυχώς για εκείνον, ο ΠΑΟΚ ένιωσε αδικημένος μια εβδομάδα πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση. Όποιος δεν περίμενε πως θα τον αδικήσουν στην Τούμπα, δεν γνωρίζει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Πέρσι κοντέψαμε να κλείσουμε τρίωρο για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ. Για τον Κύζα ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Έχει περάσει στην ιστορία η διαιτησία του ως μία από τις χειρότερες όλων των εποχών.

Άρα καμία έκπληξη που το καραμπινάτο πέναλτι στον Αϊτόρ δεν δόθηκε και που δεν υπήρξε φασαρία για μια τόσο κακή και προκλητική διαιτησία. Εδώ ο Κάκος έβγαλε τον ΠΑΟΚ αδικημένο! Σε λίγο θα μας πουν πως πίσω από τον Κλάτενμπεργκ κρύβεται ο Παναθηναϊκός και τελικός του στόχος είναι να τους εξοντώσει όλους για να πάρει το πρωτάθλημα ο Αλαφούζος…

Ο Παναθηναϊκός πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξει την – όποια – επένδυση έχει κάνει. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρότερη από των άλλων. Το μέγεθός του είναι τόσο μεγάλο, που οφείλει να το σέβεται κάθε ένας διαιτητής που μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να του στερήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει αυτό που αξίζει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των… πλουσίων.

Διαφορετικά δεν μπορούμε να κάνουμε ποδοσφαιρική κουβέντα. Άλλωστε τι κουβέντα να κάνεις όταν με το σκορ στο 1-1 δεν δίνεται η ευκαιρία σε μια ομάδα να προηγηθεί στο σκορ; Να κάνει το 1-2 και να στείλει όλο το άγχος στον ήδη πιεσμένο αντίπαλό του…

ΥΓ: Ο Βιγιαφάνιες εξακολουθεί να βγάζει νεύρα που αδικούν την προσπάθεια που κάνει στο γήπεδο. Το κάνει με τη γκρίνια του στους διαιτητές, τις κάρτες που δέχεται και το τερμάτισε χθες που έγινε αλλαγή. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στον Μπόλονι. Θα τη διορθώσει την κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ