Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ερυθρόλευκη τραγωδία σε κιτρινόμαυρο φόντο

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Ερυθρόλευκη τραγωδία σε κιτρινόμαυρο φόντο

Για δεύτερη φορά την, ίδια σεζόν, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους ερυθρόλευκους.

Σήμερα στο Φάληρο η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που θεωρητικά φαινόταν ακατόρθωτο. Δεν μιλάω για το αποτέλεσμα, δηλαδή τη νίκη σε ένα ντέρμπι, αλλά για τον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε.

Για δεύτερη φορά την, ίδια σεζόν, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους ερυθρόλευκους και αν στον πρώτο γύρο ήταν στο ΟΑΚΑ απόψε η ανατροπή έγινε εκτός έδρας σε μία από τις δυσκολότερες μάλιστα του πρωταθλήματος.

Η πρώτη πράξη είχε ως θύμα τον Χάσι στον οποίο άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού φόρτωσαν την ήττα. Η δεύτερη πράξη έχει θύμα το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τον Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός προπονητής ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποψινή ήττα.

Δεν είναι όμως λίγες και οι ευθύνες της διοίκησης των γηπεδούχων, που εκτός του ότι αποφάσισε να αλλάξει τον προηγούμενο προπονητή κάνοντας τα χατίρια μερίδας των παικτών, δεν προσπάθησε και να καλύψει στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο τα εμφανή κενά της ομάδας, που «φωνάζουν» από το καλοκαίρι. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Φάκελος Ολυμπιακός: Η φετινή ομάδα είναι ίσως η χειρότερη της εποχής Μαρινάκη. Πολλές μεταγραφικές αστοχίες (σκεφτείτε ότι από εκείνες που έκαναν πάταγο το καλοκαίρι καμία σχεδόν δεν παίζει ως βασικός) με μοναδική εξαίρεση τον Οφόε. Οι Ζιλέ, Σισέ, Προτό και Κούτρι που αποτελούν, τώρα στο κρίσιμο φινάλε της περιόδου, βασικές λύσεις για την ενδεκάδα της ομάδας ήρθαν ως συμπληρωματικοί.

Η επιστροφή του Μιραλάς ήταν λογικό να προκαλέσει ευφορία στον κόσμο, λόγω της πολύ μεγάλης αγάπης για τον παίκτη, αλλά ποτέ ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Το εύκολο πρόγραμμα των προηγούμενων αγωνιστικών έβαλε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, όμως όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να τα εξαφανίσει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός φέτος στα μέχρι τώρα παιχνίδια του, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, έχει μόλις μία νίκη και αυτή με άθλια εμφάνιση εντός έδρας με το Δικέφαλο του Βορρά. Έχει ηττηθεί επιπλέον και στη Λεωφόρο από τον δοκιμαζόμενο την τρέχουσα χρονιά, Παναθηναϊκό.

Πάμε και στον προπονητή τώρα. Η επιλογή του Χάσι το καλοκαίρι έγινε με επιεικώς αστεία κριτήρια. Η αλλαγή του Λεμονή με το Γκαρθία έγινε με μη ποδοσφαιρικά κριτήρια. Αντί να στηρίξεις τον προπονητή απέναντι στις απειθαρχίες των παιδιών επέλεξες να τους κάνεις το «χατήρι» διώχνοντας τον κόουτς και πιστεύοντας ότι το ταλέντο των παικτών σου αρκεί για να πάρεις τον τίτλο, με μια σημαντική διαφορά όμως. Δεν είσαι πια η πιο ταλαντούχα ομάδα του φετινού πρωταθλήματος.

Φάκελος ΑΕΚ: Η Ένωση με την αποψινή της νίκη απλά βοηθάει τον έτερο δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, βάσει εικόνας δεν φαίνεται ικανή να αντέξει μέχρι το τέλος στην κούρσα για τον τίτλο. Παραμένει.

Τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, η μοναδική που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που της έχει κοστίσει και συνεχίζει να το κάνει αυτό, σε ενέργεια, διάρκεια και καθαρό μυαλό.

Το γεγονός ότι σήμερα κατάφερε να κάνει μία ακόμα ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι δεν τον φοβάται πλέον και θεωρεί εαυτόν ικανό να του κάνει ότι χουνέρι θέλει όποτε γουστάρει και δεύτερον, ότι η ποιότητα των μέχρι πρότινος σχεδόν μόνιμων πρωταθλητών Ελλάδος, έχει πέσει δραματικά.

Η διοίκηση της ΑΕΚ από την ημέρα της επιστροφής του Μελισσανίδη στα κοινά της ομάδας, επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σοβαρότητα. Δεν κάνει σπατάλες, δεν υπακούει σε οπαδικές φωνές, κυνηγάει με μέθοδο και αυταπάρνηση το μεγάλο όνειρο ανέγερσης του γηπέδου και είναι δεδομένο πως δεν θα αργήσει η ώρα,που η ΑΕΚ θα γίνει κυρίαρχος εντός συνόρων. Αν το κάνει φέτος θα είναι έκπληξη με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είναι και πιο μπροστά από αυτήν σε ποιότητα και με βάση το πρόγραμμα θα παίξει το πρωτάθλημα στο γήπεδο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ