«Η καυτή έδρα του Καραϊσκάκη», όπως είπε ο Γαλανόπουλος!

«Η καυτή έδρα του Καραϊσκάκη», όπως είπε ο Γαλανόπουλος!

Οι φυσικοί πρωταγωνιστές σε ένα αγώνα  είναι οι  ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Εκείνοι έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο. Ακολουθεί οποιουδήποτε άλλου. Ακολουθεί, επομένως, και η δική μας γνώμη, σχετικά με το αποψινό ντέρμπι.

«Το πρώτο εικοσάλεπτο και την  καυτή έδρα, το Καραϊσκάκη…»! Αυτή την απάντηση έδωσε  ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος, όταν ρωτήθηκε, ενώ ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή,  τι υπολογίζει περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Μετά από λίγες ημέρες επανέλαβε  για το «προσοχή στο  ξεκίνημα του αγώνα» και από άλλο ένα «Ενωσίτη» παίκτη , πιο έμπειρο από τον 20χρονο, ήταν ο  Τάσος Μπακασέτας.

ΠΙΘΑΝΟ  αυτή η συνταύτιση  της άποψης, που έχουν οι δύο «κιτρινόμαυροι» παίκτες  να μη είναι ατομική, αλλά να βγαίνει μέσα από τις  συζητήσεις, που έχουν γίνει μέσα στην ομάδα τους. Βασικά , όπως θα ήταν λογικό, από   τις αναφορές του  προπονητή τους.

ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ  πρωταγωνιστές σε ένα αγώνα  είναι οι  ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Εκείνοι έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο. Ακολουθεί οποιουδήποτε άλλου. Ακολουθεί, επομένως, και η δική μας γνώμη, σχετικά με το αποψινό ντέρμπι.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ,  ότι το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί… όπως συνηθίζεται στο μπάσκετ. Δηλαδή λίγο πριν από τη λήξη, είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στον επί  πλέον χρόνο, που θα αποφασίσει ο διαιτητής. Είδατε το  χθεσινό θρίλερ  Κόροιβου- Ρεθύμνου 102-97, με δύο παρατάσεις; Όσοι δεν είναι οπαδοί  του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ  θα ευχόντουσαν … «να γινόταν της Αμαλιάδας» και στο Φάληρο! Για  να το φχαριστιόντουσαν  το ντέρμπι, να έβλεπαν μπάλα και το παιχνίδι, κατά την έκφραση, «να μη τέλειωνε ποτέ».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, χρησιμοποιώντας σαν παραβολή το χθεσινό ματς του πρωταθλήματος μπάσκετ, ότι το ντέρμπι ανάμεσα στον δεύτερο και στην τρίτη  του  βαθμολογικού πίνακα δεν θα έχει μόνο το  αρχικό 20λεπτο. Θα έχει δρόμο να διανύσει. Και θα είναι κατά πολύ διαφορετικό από το νωπό κυπελλικό 0-0.

ΜΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ του Ολυμπιακού. Γιατί  ισχύει το «πρέπει να νικήσει», ακριβώς στον βαθμό, που ο ΠΑΟΚ έχει κάνει κεντρικό μότο του, ότι «Θα πάρω τον τίτλο, γιατί έχω τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην Τούμπα». Η «ερυθρόλευκη» ομάδα «΄Εχει την ΑΕΚ στο Φάληρο». Όπως εκείνη στο αντίστοιχο ματς του α΄ γύρου «Είχε τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι» και αυτό ήταν το  αποτελεσματικό όπλο της, με το οποίο ανέτρεψε το σκορ.

 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  παίζει το τελευταίο χαρτί του, ως γηπεδούχος,  στις μονομαχίες με τους άλλους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου. Η ΑΕΚ εξάντλησε αυτό το αβαντάζ, μάλιστα νικηφόρα, με περιπετειώδη τρόπο, εναντίον και των  Πειραιωτών και Θεσσαλονικέων.

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ομάδα βρίσκεται στα σχοινιά, απέναντι στους δύο. Επί πλέον τα δύο κεφάλια του αετού είναι γεμάτα το μεν ένα με τον κυπελλικό αγώνα ρεβάνς, μόλις κατά την ερχόμενη Τετάρτη, με αντίπαλο ξανά τον Ολυμπιακό. Το δε άλλο από την  επίσης πολύ σοβαρή μονομαχία με τη Ντιναμό Κιέβου, για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι ακόμη , όχι ευνοϊκό, για την «Ένωση». ΄Ότι εξανέμισε  τις χρυσές ευκαιρίες, που είχε μετά το «εξάβαθμο», κατά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, με τις απώλειες, που  υπέστη στα Γιάννινα, στην Τρίπολη κι εντός έδρας με τους γείτονες της Ατρόμητο, Απόλλωνα. Αφού , τότε «δεν έγινε Λούης» στην κορυφή, τώρα είναι υποχρεωμένη να συμβιβαστεί με τα  πολλά «αν», που την  περιστοιχίζουν και από τα οποία ορισμένα είναι πιεστικά, αποπνυκτικά.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ είναι σε πολύ κατάσταση ο Ολυμπιακός , γιατί ξεπέρασε τη μπόρα του «-5», που είχε βρεθεί , σε κάποια αγωνιστική, από την ΑΕΚ. Είναι τώρα στο «+1» και το ντέρμπι γίνεται στο καμίνι του. Ναι μεν δεν υπάρχει περιθώριο ήττας, σε καμία από τις δύο ομάδες, επειδή ο ΠΑΟΚ έχει πάρει κεφάλι , έχει και οργάνωση  με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα.

 ΟΜΩΣ ,  σε αυτή την κατάσταση, που έχουν περιέλθει οι δύο της πρωτεύουσας, ο Ολυμπιακός εύλογα θα επικαλεστεί απόψε και θα στηριχτεί κατά πάρα πολύ στο δεύτερο σκέλος της άποψης, που εξέφρασε  ο  Κώστας  Γαλανόπουλος (ο ανατέλλων «νέος  Κώστας Κατσουράνης»!). Δηλαδή στην «καυτή έδρα του Καραϊσκάκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ