Ολυμπιακός : Λογικό το «κλειδί» να είναι τα μπακ…

Ολυμπιακός : Λογικό το «κλειδί» να είναι τα μπακ…

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για έναν… μακρύ Ιανουάριο σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και μεταγραφικά, με την ενίσχυση στα μπακ να είναι κομβικής σημασίας. Και άμεσα και… καλοκαιρινά.

Ο Ολυμπιακός φροντίζει «πριν πεινάσει να μαγειρεύει». Σε όλα τα επίπεδα ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος επιδιώκει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, έτοιμος να αντιμετωπίσει ότι προβλήματα παρουσιαστούν. Έτσι και στις υποχρεώσεις που τον περιμένουν με το καλό , με τον ερχομό του 2021.

Ένας Ιανουάριος «καυτός», με ντέρμπι καθοριστικά για το πρωτάθλημα, με συνεχόμενα πολύ δύσκολα παιχνίδια που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να κρίνουν από νωρίς και την πορεία του πρωταθλήματος.

Με +5 από τον ΠΑΟΚ και +8 από την ΑΕΚ μετά από 12 αγωνιστικές και τον Άρη σε απόσταση «τρίποντου» ο Ολυμπιακός μπορεί κάλλιστα μέσα από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ στις 3 Ιανουαρίου και τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ να γίνει το απόλυτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Όλα αυτά είναι λογικό να είναι στο μυαλό του Μαρτίνς που ήδη καταρτίζει τα πλάνα του για τα ματς που έρχονται εξετάζοντας και ταυτόχρονα τις επιλογές για τις μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός άλλωστε δεν σταματά ποτέ να ψάχνει και να ενισχύεται, δεν σταματά ποτέ να αναζητά «λαβράκια» και παίκτες που μπορούν να έρθουν και να κάνουν άμεσα την διαφορά.

Βλέποντας ποδοσφαιρικά τον φετινό Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρα πως εκεί που χρειάζεται «ενέσεις» και ενίσχυση όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι στα μπακ. Εκεί που πέρσι αποχώρησε ο Ομάρ και πουλήθηκε ο Τσιμίκας με τον Ραφίνια να έρχεται για βασικός για δεξιά και τον Βινάγκρε για αριστερά όμως τελικά ο Χολέμπας έβγαλε το βαρύ πρόγραμμα παίζοντας 17 στα 20 ματς!

Ο Χολέμπας που στα 37 του κρατά με αξιοπρέπεια τη θέση, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται και δεύτερη αξιόπιστη επιλογή, βασική επιλογή που θα τον βοηθήσει να κερδίσει από τα μπακ του ότι κέρδιζε και πέρσι. Περισσότερη επιθετικότητα από αυτή που έχει έως τώρα στη φετινή σεζόν.

Είναι απολύτως λογικό ο Μαρτίνς να ρίχνει το βάρος στην ενίσχυση στα μπακ, εκεί όπου θα χρειαστεί έτσι και αλλιώς νέα πρόσωπα το αργότερο το καλοκαίρι.

Είναι δεδομένο βεβαίως πως τώρα, μέσα στον Ιανουάριο και όσο πιο σύντομα γίνεται θα έρθει αριστερός μπακ ώστε να πλαισιώσει τον Χολέμπας και να αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της πλευράς. Δεν υπάρχει η ίδια «πρεμούρα» και για την δεξιά πλευρά χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό δεν θα γίνει κίνηση.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει μέσα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριο να ενισχυθεί στα άκρα της άμυνας του τότε είναι δεδομένο πως αγωνιστικά θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη συνέχεια. Όσο για το αν θα προκύψει μεταγραφή στην επίθεση, τα πάντα θα κριθούν από την κατάσταση του Χασάν και το πότε θα μπορέσει να ενισχύσει και πάλι την ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ιανουάριος θα είναι πολύ μεγάλος για τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα. Με την προσδοκία να είναι και καθοριστικός δημιουργώντας και άλλους «πονοκεφάλους» στους αντιπάλους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ