Σιγά μην το άφηνε χάνοντας… μόνο 1-0 στο 82′

Σιγά μην το άφηνε χάνοντας… μόνο 1-0 στο 82′

Η ΑΕΚ δεν μας έδειξε χθες ότι αρνείται να χάσει, αυτό το κάνει από την αρχή της σεζόν. Στο Φάληρο απέδειξε πως έχει και καρδιά πρωταθλήτριας.

Mε τη φετινή ΑΕΚ πίστευα πως τα είχα δει όλα στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, όμως φαίνεται πως το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ έχει ανεξάντλητη ποικιλία στους τρόπους που μπορεί να φτάσει από το ναδίρ στο ζενίθ και πολλές φορές τούμπαλιν. Χθες, ευτυχώς, έκανε το πρώτο.

Ένα ματς που ουσιαστικά είχε πάει εκεί που το ήθελε, βρέθηκε στο 81’ να το χάνει μέσα από τα χέρια της. Χωρίς να αξίζει στον Ολυμπιακό να το πάρει, με την ΑΕΚ να δείχνει πως λύγισε από μια στημένη φάση και μια καραμπόλα στην άμυνα. Όμως είπαμε, αυτή η Ένωση, δεν είναι απλό πράγμα να λυγίσει. Δεν το έκανε όταν έχανε από τον Ολυμπιακό στο 47’ με 2-0 και δεν θα μπορούσε να το κάνει χθες, με το ματς… μόνο στο 1-0 στο 81’. Το παιχνίδι είχε δρόμο και οι Κιτρινόμαυροι ήξεραν και πως θα τον διαβούν και πως θα φτάσουν στο τέλος, όπως ήθελαν εκείνοι. Όπως μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα!

Δεν θα σταθώ στα στοιχεία της καρδιάς, της ψυχής, της άρνησης της ήττας, γιατί αυτά η ΑΕΚ τα καταθέτει από το ξεκίνημα της χρονιάς στο χορτάρι. Είναι χαρακτηριστικά του dna που αποκτά πλέον αυτή η ομάδα και που έχουν μεταδοθεί σε όλους όσοι βρίσκονται εντός των αποδυτηρίων της. Η Ένωση χθες έδειξε για πρώτη ίσως φορά φέτος ή τουλάχιστον πιο ξεκάθαρα από ποτέ, πως έχει καρδιά πρωταθλήτριας. Και ας αγνοεί τον τίτλο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η συγκεκριμένη ομάδα, παρά τα πισωγυρίσματα που έκανε στη διάρκεια της σεζόν, παρά το ότι μόνη της κατάφερε από οδηγός του πρωταθλήματος να βρεθεί να κυνηγάει, δεν έβγαλε ποτέ από το μυαλό της τον μεγάλο στόχο. Δεν απογοητεύτηκε, δεν εγκατέλειψε ακόμα και όταν έφτασε να είναι με την πλάτη στον τοίχο, όπως χθες μέχρι και το 86’ και τα κατάφερε.

Η χθεσινή νίκη δεν είναι απλά ένα «2» στο Φάληρο. Είναι ένα επικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, αντίστοιχο με εκείνο του πρώτου γύρου. Πάνω σε αυτό, επειδή γίνεται και πολλή κουβέντα για τον παράγοντα τύχη, να πω απλά το… κλασικό πλην ορθό, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δεν έκανε στην τύχη η ΑΕΚ ότι έκανε χθες και δεν θα βρεθεί τυχαία στο τέλος της σεζόν, όπου βρεθεί.

Δεν ξέρω αν στο φινάλε θα πάρει το πρωτάθλημα, διότι γενικότερα το κλίμα των τελευταίων αγωνιστικών δείχνει μια συγκεκριμένη και… περίεργη κατεύθυνση. Είδαμε τι έγινε στα Γιάννενα, τι έγινε στο Αγρίνιο, τι έγινε στην Τούμπα ακόμα και σε ματς κυπέλλου. Αυτό είναι ένα κομμάτι που όμως δεν αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ. Αφορά την διοίκηση της ομάδας. Οι παίκτες και ο προπονητής έδειξαν (και) χθες ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Αν αυτό αρκεί για να τους βρει στο τέλος της σεζόν πρωταθλητές θα το δείξει μονάχα ο χρόνος. Όμως το μυαλό τους πρέπει να μείνει εκεί. Στους τελικούς που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς για το πρωτάθλημα, στη ρεβάνς κυπέλλου που επίσης αποτελεί στόχο και φυσικά στην πρόκριση στους «16» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ