Ολα κατανοητά αλλά υπάρχει και το ταμπλό…

Ολα κατανοητά αλλά υπάρχει και το ταμπλό…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μειωθεί η αγωνιστική ανωτερότητα των ερυθρόλευκων και να γίνει το άσπρο… ασπρόμαυρο.

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πλήξει τον Ολυμπιακό και από ελεγχόμενος να βγει και από πάνω δεν εκπλήσσει. Ούτε είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν η πραγματικότητα που διαμορφώνει η βαθμολογία δεν συμφέρει τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με διαφορά στην βαθμολογία. Εχει επίσης, με διαφορά με την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Με διαφορά που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Ο,τι και να ειπωθεί γύρω από τα όσα αναγράφονται στις στατιστικές απεικονίσεις δεν γίνεται να γίνει το άσπρο μαύρο και πολύ περισσότερο να γίνει … ασπρόμαυρο. Οι ερυθρόλευκοι υπερέχουν παντού. Είναι κοινός τόπος οη ανωτερότητά τους και οι προβλέψεις τους θέλουν πάλι πρωταθλητές. Η γνωστή ρητορική ότι τα κατάφερνε διότι έλεγχε το παρασκήνιο πέθανε πέρσι και φέτος θα της γίνει το μνημόσυνο. Στο ποδόσφαιρο για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Κάνουμε συζήτηση με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν μέσα στα γήπεδα. Κι εκεί αποτυπώνεται η ανωτερότητα του Ολυμπιακού η οποία καλώς συνοδεύεται με την διαπίστωση πως δεν έχει πιάσει απόδοση ανάλογη με την περσινή. αφήνω κατά μέρος τι πρόκειται να συμβεί έτσι και την πιάσει.

Αν μια ομάδα μπορεί να ισχυρίζεται ότι τον καταδιώκει είναι ο Αρης. Οι κλασσικοί ανταγωνιστές του είναι πέντε και οκτώ βαθμούς πίσω. Κι όμως η ρητορική που αναπτύσσεται επιδιώκει να μειώσει την αξία του πρωτοπόρου μόνο και μόνο για να μην φανεί η αγωνιστική αδυναμία του τρίτου. Θα είχα την καλή διάθεση να συζητηθούν όλα τα άλλα να γινόταν η παραδοχή πως μέχρι τώρα υπερέχει ο Ολυμπιακός. Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι είναι άτρωτος ούτε ότι πρέπει να του γίνει η απονομή του πρωταθλήματος από τα τέλη Δεκέμβρη. Τέτοια πράγματα τα ξορκίζει ο Μαρτίνς και δεν τα πιστεύουν οι παίκτες της ομάδας. αλλά να γίνεται προσπάθεια να ξορκιστεί το προφανές είναι λυπηρό. Κυρίως γιατί δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε για μπάλα.

Για όσα γίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές και φανερώνουν ποιά ομάδα υπερέχει και ποιές είναι αυτές που υστερούν. Στον ΠΑΟΚ όταν αναγκάζονται να μιλήσουν για το μειωμένο μπάτζετ κάνουν λόγο για μεταβατική περίοδο. μεταβατική ως προς τι. Ως προς την αγωνιστική ισχύ της ομάδας για λόγους που σχετίζονται με την μείωση του μπατζετ και την πώληση αξιόλογων ποδοσφαιριστών. Ο εξορθολογισμός έγινε κι αυτό φέρνει αναγκαστικά αβαρίες στην εικόνα της ομάδας. Κατανοητό για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ακατανόητο ίσως για μια μερίδα φανατικών οπαδών.

Αυτοί ζητούσαν και εξακολουθούν να ζητούν από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να κάνει μεταγραφές και να πάρει πρωτάθλημα. Δικαίωμά τους. Το ταμπλό όμως καταγράφει μια πραγματικότητα. Καταγράφεται όμως και κάτω άλλο σημαντικό. Αυτοί που τα τελευταία χρόνια έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου εξακολουθούν να φορτώνουν στον Ολυμπιακό τις απανωτές αποτυχίες τους ψάχνοντας για άλλοθι. Σκεφτείτε τι θα έλεγαν αν η ομάδα του Μαρτίνς κέρδιζε και κανένα πέναλτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ