Πρώτα η συμφωνία και μετά ο Ζαγοράκης…

Πρώτα η συμφωνία και μετά ο Ζαγοράκης…

Αν ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει προχωρήσει τόσο πολύ τις συνεννοήσεις, αν πράγματι η ΟΥΕΦΑ έχει βάλει το χεράκι της ώστε η ΕΠΟ να ασχοληθεί με τα του οίκου της αφήνοντας απέξω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τότε μπορεί να βρεθεί λύση.

Οι μέρες περνούν και η κλεψύδρα αδειάζει. Ο Σταύρος Ψαρόπουλος παραχωρεί συνεντεύξεις προβάλλοντας την υποψηφιότητά του ως μοναδική για την προεδρία της ΕΠΟ. Τη μια μας ενημερώνει ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού (!) και την άλλη αφήνει να εννοηθεί ότι είναι φίλα προσκείμενος στο κυβερνητικά κόμμα. Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μαγειρεύεται λύση για την προεδρία της ΕΠΟ σε συνεννοήσεις με την κυβέρνηση και τους μεγάλους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Προφανώς η δική του υποψηφιότητα που μαγειρεύτηκε σε συνεννόηση με ένα το πολύ δυο από τους «μεγάλους» συνιστά λύση. Ο Νίκος Τζώρτζογλου που είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ προφανώς μετρά και ξαναμετρά τα κουκιά αλλά δεν του βγαίνουν. Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, ή θα οδηγηθούμε στην προεδρία Ψαρόπουλου ή θα ευδοκιμήσει η προσπάθεια που εδώ και καιρό φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού προκειμένου να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής.

Προσπάθεια πολύ δύσκολη που έτυχε μάλιστα να εκδηλώνεται όταν οι καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας παίκτη του Αρη πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ βάρυναν κατά πολύ το κλίμα. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η προσπάθεια δεν σταμάτησε και οι διερευνητικές επαφές δεν σταμάτησαν. Χωρίς να έχουμε υπόψη μας λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συνεννόησης το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι που προτείνεται να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας στον θρίαμβο της Πορτογαλίας, έχει μάθει να συμπεριφέρεται και ως πολιτικός. Λογικό αφού διανύει την δεύτερη θητεία του στην Ευρωβουλή και έχει αποκτήσει σχετικές εμπειρίες. Αναφέρομαι στη σιωπή του. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν επιβεβαιώνει ότι του έχει γίνει και πολύ περισσότερο ότι έχει αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση. Περιμένει να γίνει πλήρως αποδεχτή και θα τοποθετηθεί στη συνέχεια. Θα ήταν κρίμα πάντως να βρεθεί στην προεδρική καρέκλα και την άλλη μέρα το πρωί να αρχίσει το πριόνισμα.

Αν ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει προχωρήσει τόσο πολύ τις συνεννοήσεις αν πράγματι η ΟΥΕΦΑ έχει βάλει το χεράκι της ώστε η ΕΠΟ να ασχοληθεί με τα του οίκου της αφήνοντας απέξω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τότε μπορεί να βρεθεί λύση. Και λύση δεν αποτελεί από μόνος του ο μεγάλος αρχηγός. Λύση θα είναι ο κάθε φορέας του ποδοσφαίρου να έχει την ευθύνη του τομέα του με τις λιγότερες δυνατές επικαλύψεις. Όταν αυτά συμφωνηθούν τότε θα έχει νόημα να κάνει το βήμα μπροστά ο Ζαγοράκης. Ο ίδιος ξέρει άλλωστε πως είναι να μπαίνεις μπροστά και μετά, κοιτώντας πίσω σου, να μην βλέπεις παρά ελάχιστους από εκείνους που σε παρότρυναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ