ΑΕΚ : Όταν αντί να πάρεις παίκτες αλλάζεις προπονητή…

ΑΕΚ : Όταν αντί να πάρεις παίκτες αλλάζεις προπονητή…

Το πρόβλημά της ΑΕΚ είναι πρωτίστως αγωνιστικό. Δεν λύνεται όσο και να… τονώνει ο Χιμένεθ το ηθικό του Τσινκρίνσκι. Οσο καλό ηθικό και να έχεις δεν αρκεί για να προλάβεις τον Ελ Αραμπί.

Κάπως μπερδεμένα είναι τα πράγματα στην Ενωση. Τουλάχιστον μπερδεμένα εμφανίζονται από εκείνους που έχουν αναλάβει να βγάζουν προς τα έξω την επικοινωνιακή γραμμή του συλλόγου. Αν τα παρατηρείς απέξω μοιάζουν καθαρά. Η ΑΕΚ για να μπει και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου είχε ανάγκη από ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ήθελε και θέλει έναν σέντερ μπακ ποιότητας, κατά πολύ καλύτερο όσων διαθέτει, ένα δεξιό μπακ απαιτήσεων κι έναν τερματοφύλακα κλάσης. Πάνω-κάτω όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Αντί για τρεις πολύ καλές μεταγραφές που χρειαζόταν να γίνουν άμεσα η Ενωση πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Μόνο προπονητή. Πήρες πάλι τον Μανόλο Χιμένεθ που θα άλλαζε το κλίμα στα αποδυτήρια και την ψυχολογία.

Τα περί κλίματος και ψυχολογίας δεν τα απορρίπτω. Αν μείνει κανείς μόνο σε αυτά τότε είναι σαν την στρουθοκάμηλο που βάζει το κεφάλι της στην άμμο νομίζοντας ότι έτσι αποφεύγει το κίνδυνο. Το πρόβλημά της ΑΕΚ είναι πρωτίστως αγωνιστικό. Δεν λύνεται όσο και να… τονώνει ο Χιμένεθ το ηθικό του Τσινκρίνσκι. Οσο καλό ηθικό και να έχεις δεν αρκεί για να προλάβεις τον Ελ Αραμπί. Πρέπει να το λένε και τα ποδάρια σου.

Υποτίθεται ότι και το ηθικό του Λιβάγια ήθελε διόρθωση. Κι αυτάς όμως σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι για την ΑΕΚ ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Το πράγμα κάπου εδώ φαίνεται πιο καθαρά. Στην ΑΕΞ ξόδεψαν κάποια λεφτά το καλοκαίρι έφεραν καλούς παίκτες αλλά το χειμώνα αποδείχτηκε ότι θα έπρεπε να ξοδέψουν κι άλλα για να καλύψουν υπαρκτά κενά. Δεν ξόδεψαν κι αποφάσισαν απλά να φέρουν προπονητή που θα διόρθωνε την ψυχολογία.

Η λογική δεν είναι η πλέον σύγχρονη και δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Τώρα διαβάζουμε ότι παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Λιβάγια, ο Μπακάκης, ο Σιμόες και ο Τσινκρίνσκι πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η Ενωση για να πάρει πρωτάθλημα έχουν καεί και πρέπει να αποχωρήσουν. Προφανώς η παρατήρηση αυτή άρχισε να ισχύει μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Μέχρι τότε δεν έβγαιναν τέτοια πράγματα προς τα έξω. Αν φύγουν όμως οι παλιοί ως καμένοι τότε ποιανών την ψυχολογία θα ανατάξει ο Μανόλο Χιμένεθ που υποτίθεται ήρθε για να κάνει αυτή την δουλειά. Να κεντρίσει το φιλότιμο των παλιών. Αν έτσι έχει η κατάσταση τότε γίνεται φανερό πως στην ΑΕΚ δεν υπάρχει καθαρός στόχος. Ούτε διάγνωση για το πρόβλημα ούτε μέθοδος θεραπείας. Κι είναι κάτι παραπάνω από ασαφές ότι αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Κονέ ούτε ο Μανόλο Χιμένεθ. Αλλος πρέπει να την κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ