ΠΑΟΚ, παίξε «φερ πλέι»!  

ΠΑΟΚ, παίξε «φερ πλέι»!  

Υπάρχει και το «φερ πλέι» (fair play= τίμιο παιχνίδι) στον  αθλητισμό. Ναι, αλλά  τηρείται σπάνια; Ότι  αποτελούν τις παρενθέσεις στον κανόνα; Πράγματι.

ΑΛΛΑ, όταν είσαι τόσο πολύ ισχυρός, όπως ο τωρινός Σαββιδικός ΠΑΟΚ, μπορείς να γίνεις μια από αυτές τις παρενθέσεις. Όταν έχεις εξασφαλίσει «θεούς και δαίμονες» στο πλευρό σου και από την κομβική ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  αυτοαποκαλείσαι  «πρωταθλητής 2018», έχεις το περιθώριο για να κάνεις μια κίνηση αρχοντιάς, να παίξεις μπάλα, εφαρμόζοντας το «φερ πλέι».

ΕΥΚΑΙΡΙΑ εξαιρετική, για τον ΠΑΟΚ, είναι  αυτής της Πέμπτης, κατά τη ρεβάνς  κυπέλλου με τον Ατρόμητο… Ο Ιβάν Σαββίδης να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Σπανό  ή έστω ο Μάκης Γκαγκάτσης  με τον Γιάννη Αγγελόπουλο και να  του πει: «Επειδή ο αγώνας  είναι για το κύπελλο και όχι για το πρωτάθλημα, σε απόδειξη της καλής θέλησης του ΠΑΟΚ, προς τον Ατρόμητο, αποσύρουμε τον απαγορευτικό όρο, στην συμφωνία μας, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τρεις δανεικούς παίκτες μας»!

ΚΑΙ για να πούμε κάτι ακόμη; Μια τέτοια ενέργεια, από μέρους του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν μόνο δείγμα «καλού παιχνιδιού». Αλλά και βεβαίωση για ένα ειλικρινές «συγγνώμη», προς  τους Περιστεριώτες, για «την κλοπή Κούλα Χασάν», που έγινε στη «μπλε» ομάδα, με το κάλπικο γκολ, από τον Δημήτρη Πέλκα (στο 19′).

ΕΙΝΑΙ εκτεθειμένος ο ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ατρόμητο, με  αυτή την αρπαγή, κατά τον  αγώνα της 24ης Ιανουαρίου, που έληξε με 2-0  και λογικά με αυτό το σκορ υπάρχει όχι απλά μαξιλαράκι, αλλά ολόκληρο στρωματέξ ασφαλείας, για την πρόκριση στη ημιτελική φάση. Για μια κάποια εξιλέωση, θα μπορούσε, λοιπόν,  να προέβαινε σε αυτή «την χειρονομία».

ΓΙΑ ΝΑ έβλεπαν όλοι και «πόσα απίδια χωράει ο ασπρόμαυρος σάκος», όταν ο Ατρόμητος δεν στερείται τριών από τα πιο βασικά στελέχη του, χάρη στα οποία έχει διανύσει  την πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.Οι Ουάρντα-Χατζηισαϊας- Γιαννούλης  δίνουν, με τη παρουσία τους, την πραγματική διάσταση της εφετινής ομάδας του Περιστερίου. Χωρίς αυτούς  εξασθενεί τόσο, όσο ταυτόχρονα  ο ΠΑΟΚ (που είναι δικοί του παίκτες) επωφελείται με ουσιαστικό τρόπο.

ΕΧΕΙ πάρει, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, το «2-0», που το θεωρεί αρκετό για το εισιτήριο στην 4άδα. Έχει ευνοηθεί από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και από σήμερα ενός από τους μονομάχους στο Μαρούσι. Θα του απομένει πάλι ένας από τους «μεγάλους» της πρωτεύουσας.  Ο δρόμος ξανά  ορθάνοικτος  μπροστά στον ΠΑΟΚ, με προορισμό τον τελικό, όπως πέρσι, όταν έβγαλε νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό (κατά τις δηλώσεις του Λούκας Βιγιαφάνες, ελέω Δημήτρη Κύζα ). «Έχει πάρει» και την πρωτοπορία στον  βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Ε,ΤΙ  ΑΛΛΟ θέλει το χαλιφάτο της Τούμπας για να δείξει και κάποια γενναιοψυχία, προς αντιπάλους, που κάτι δικαιούνται κι αυτοί. Πολύ περισσότερο  δε ο Ατρόμητος, γιατί  και σημαντική ομάδα είναι .Και παίζει ποιοτική μπάλα. Και έχει σεβαστεί τις συμφωνίες του. Και έχει αδικηθεί κατάφωρα στο πρώτο ματς, όπως και στο πρωταθληματικό – τότε με το ψευδοπέναλτι, από τον Τάσο Παπαπέτρου στο 45΄και  με την σκανδαλώδη  υπόδειξη, από τον βοηθό Ιωάννη Σίπκα (Πέλλας), ανύπαρκτου οφσάϊντ (39΄), ενώ ο Ντιγκινί πήγαινε για το 0-2!

ΜΕ «ΦΕΡ ΠΛΕΪ», ειδικά σε αυτό το κυπελλικό ματς, ο ΠΑΟΚ θα αντέκρουε και ορισμένα από τα όσα  του καταμαρτυρούν. Και τα οποία αρχίζουν για την απόλυτη κυριαρχία του σε όλων των ειδών τα κέντρα εξουσίας, για πλήρη έλεγχο στα διαιτητικά- εφαρμόζοντας το  λίαν αποτελεσματικό πλάνο «οι βοηθοί του οφσάϊντ». Επίσης, για  τις απόλυτα αποτελεσματικές συμμαχίες , για  τις οποίες  χρησιμοποιείται συνήθως ο χαρακτηρισμός «παραρτηματοποιήσεις». Για δανεισμούς παικτών. Και για  «μεταγραφικό ενδιαφέρον»  ποδοσφαιριστή, από τον εκάστοτε προσεχή  αντίπαλο- όπου ρόλο ντελάλη  παίζουν  «ευλύγιστοι, στη μέση» ρεπορταζιακοί κύκλοι…

ΕΜΠΡΟΣ, λοιπόν, ΠΑΟΚ, άφησε τον Νταμίρ Κάναντι να χρησιμοποιήσει, στην κυπελλική ρεβάνς, τους τρεις δανεικούς σου. Για να εξυπηρετήσεις και την ανάγκη , που έχεις, για τσεκάρισμα της φόρμας, στην οποία βρίσκεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει αυτών των δύο «τελικών τίτλου», που οι προπαγανδιστές σου επικαλούνται συνεχώς, από το πρωί ως το βράδυ. Τους «εντός έδρας τελικούς-τίτλου» με Ολυμπιακό και ΑΕΚ- τους οποίους (κατά τα λεγάμενα  σου )«θα ψεκάσεις-θα σκουπίσεις-θα τελειώσεις»!… Ο  Ατρόμητος, αν είναι πλήρης, μπορεί να σου προσφέρει το ιδανικό  «κρας τεστ», για χρήσιμα συμπεράσματα, προκειμένου για   το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

  • ΤΟΛΜΑΣ; Νίκησε, τότε! Αλλά όχι άπτερο το «μπλε» Περιστέρι! ΄Όχι, όπως και τον ΠΑΣ, με πρώτο γκολ Καλφάκιο- κάλπικο ! Ούτε με τον Γιάννη Πετράκη να έχει αποκλείσει (…για να σβήσει τις κάρτες του!) τον επικίνδυνο Μπρούνο Χαλκιαδάκη ! Επίσης,  να  έχει χρησιμοποιήσει ενδεκαδάτο τον τραυματισμένο Λίλα, που δεν μπόρεσε να αναπαραστήσει  τον « κανονικό παίκτη» ούτε για τα πρώτα 16  λεπτά  κι αντικαταστάθηκε από τον Μανθάτη (ενώ από το 9΄είχε  γίνει το 0-1)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ