O Γκαρσία ξαναπιάστηκε αδιάβαστος

O Γκαρσία ξαναπιάστηκε αδιάβαστος

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα μεταγραφικά στοιχήματα του ΠΑΟΚ και επισημαίνει την προχειρότητα του Γκαρσία στην μελέτη του αντιπαλου

Δεν θα είχε καμία ποδοσφαιρική λογική να αλλάξει ο ΠΑΟΚ προπονητή για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά. Ασχετα με το πόσο καλός και κατάλληλος είναι για να κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Το πρόβλημα της ομάδας του Δικεφάλου δεν έχει να κάνει μόνο η κυρίως με τον προπονητή. Σχετίζεται απολύτως με την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ. Και δεν πρόκειται για υπεκφυγή του Γκαρσία όταν ζητεί μεταγραφές.

Η απάντηση στην επιθυμία του προπονητή ήταν ο Κρέμντσικ για τη θέση του σέντερ φορ και ο Ουάρντα για όλες τι θέσεις πίσω από τον κεντρικό κυνηγό. Τον Ουάρντα τον ξέρουμε. Περισσότερο συζητάμε για την προσήλωσή του στο παιχνίδι και λιγότερο για την αξία του. Ο ΠΑΟΚ έδωσε τον Πέλκα και απενεργοποίησε τον Μπίσεσβαρ. Για να καλύψει το κενό έφερε τον Μουργκ κατά πρώτο λόγο και τον Νινούα κατά δεύτερο. Ούτε ο Αυστριακός ούτε ο Γεωργιανός μπόρεσαν να προσεγγίσουν την προσφορά που είχαν ο Ολλανδός και ο Ελληνας διεθνής.

Τώρα ήρθε ο Ουάρντα μήπως και καλύψει το υπαρκτό κενό. Ο Κρμέντσικ είναι παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Τσόλακ. Υψηλόσωμος σέντερ φορ περιοχής για να τελειώνει τις φάσεις που θα δημιουργούν οι συμπαίκτες του. Οσα είδαμε στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε κόντρα στον Βόλο ήταν ενθαρρυντικά για τους σχεδιασμούς του Γκαρσία. Μέχρι εκεί όμως. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να έχει προβλήματα που δεν φαίνεται ότι μπορούν να λυθούν εύκολα.

Πρώτο πρόβλημα η αργή μεσαία γραμμή. Παίκτες που ανεξάρτητα από την ποιότητά τους δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν με ταχύτητα και να κάνουν πλάγια βήματα. Η επιλογή του Γκαρσία να παίξει κόντρα στους βραχύσωμους παίκτες του βόλου με τον Εσίτι και τον Σβαμπ ήταν περίπου αυτοκτονική. Αργοπορία και στην μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα και κυρίως στις επιστροφές. Κάπως έτσι ο Ρενάτο του Βόλου οργίασε στο πρώτο ημίχρονο. Εδώ ήθελε απλά ένα καλό διάβασμα του αντιπάλου. Ο Γκαρσία και οι συνεργάτες του δεν το έκαναν.

Το λάθος διορθώθηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ «τσούλησε». Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι να συνεργαστούν… δημιουργικά ο Τζήλος με τον Μανούχο. Το βράδυ της Τετάρτης θα δούμε μια τακτοποιημένη ομάδα με παίκτες που έχουν συγκεκριμένους ρόλους από ένα προπονητή που έχει σχέδιο απέναντι σε μια ομάδα που ο προπονητής της ακόμα το ψάχνει χωρίς διαμορφωμένη εικόνα ούτε για τους παίκτες του ούτε για τους αντιπάλους της..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ