Ο πρώτος και ο… τέταρτος

Ο πρώτος και ο… τέταρτος

Ευκαιρία και για τους δύο το αντάμωμα της Τετάρτης. Μεγάλη για τον Ολυμπιακό, τελευταία για τον ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς το είπε μια χαρά. Και το αιτιολόγησε. Σημαντική η «άσκηση» της Τούμπας στην οικονομία της Σούπερ Λιγκ. «Χάσαμε εκεί πριν από δύο χρόνια και χάσαμε το πρωτάθλημα. Νικήσαμε πέρσι και κατακτήσαμε τον τίτλο» ο συλλογισμός του Πορτογάλου.

Μόνο που και το πέρσι και το πρόπερσι ουδεμία σχέση έχουν με το φετινό.

Πρόπερσι ο ΠΑΟΚ είχε +6 και μετά τον Ολυμπιακό μια δεκάδα αγώνων ως το φινάλε. Το έκανε +9 με τους Ερυθρόλευκους ουσιαστικά να αφήνουν τις τελευταίες ελπίδες τους στη Τούμπα. Εκεί που έπαιξαν ανοιχτά, αλλά βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 πριν καταλάβουν ότι ξεκίνησε το ματς.

Πέρσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε μόλις με +5 και είχε μπροστά του όχι μόνο τη διαδρομή ως το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά και τα πλει-οφ. Χρειάστηκε να το ξανακάνει στη Τούμπα τον Ιούνη για να κλειδώσει την υπόθεση τίτλος.

Και στα δύο ματς οι Πειραιώτες τακτικά είχαν την πολυτέλεια να περιμένουν. Τσάμπα η αναμονή, ο ΠΑΟΚ περισσότερο απειλήθηκε και λιγότερο απείλησε.

Φέτος το κοντέρ λέει +10.

Λέει ρεβάνς στο Φάληρο σε δύο εβδομάδες (27/1).

Λέει πως πάμε για την 16η αγωνιστική και απομένουν άλλες 20.

Και βέβαια λέει εμφατικά κάτι ακόμη που διαφοροποιεί τη σεζόν στην ουσία της.

Φέτος ο Ολυμπιακός ως εδώ παίζει μόνος του. Και να χάσει τη Τετάρτη στη Τούμπα, θα είναι πιθανότατα αποτέλεσμα μιας βραδιάς. Για να νιώσει ανταγωνισμό θα πρέπει αφενός να κάνει μπόλικες γκέλες στη συνέχεια. Αφετέρου να δει τον ανταγωνισμό να μεταμορφώνεται θεαματικά.

Αυτός ο ΠΑΟΚ και αυτή η ΑΕΚ απέχουν πολύ από την ιδέα ότι μπορούν να του βάλουν δύσκολα στη συνέχεια. Και ας υπάρχει τόσος δρόμος μπροστά.

O ΠΑΟΚ έχει δύο ήττες στα τελευταία πέντε της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός για να βρει δύο ήττες σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος θα πρέπει να γυρίσει στον Οκτώβρη του ’18 όταν μετά το σοκ στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ ο προπονητής του επέβαλλε το περίφημο ritiro κλείνοντας τις πόρτες του Ρέντη.

Τη σεζόν 2019-20 οι Ερυθρόλευκοι έχασαν όλους και όλους 12 βαθμούς στις 26 αγωνιστικές (6 ισοπαλίες). Φέτος έχουν απολέσει μόλις τέσσερις. Δέκα βαθμοί διαφορά στην Σούπερ Λιγκ, δεν είναι 10 βαθμοί διαφορά στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι καθεστώς σε ένα πρωτάθλημα που οι απώλειες για τον πρώτο παραδοσιακά προκύπτουν ελάχιστες.

Τι είναι λοιπόν το ματς της Τετάρτης; Ευκαιρία και για τους δύο. Αλλά από την ανάποδη.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα με τον αντίπαλο με τον οποίο έχει τον ισχυρότερο ανταγωνισμό τη τελευταία διετία. Θα το κάνει σίγουρα με νίκη, πιθανότατα το κάνει και με ισοπαλία.

Τελευταία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να διατηρήσει ζωντανές τις ούτως ή άλλως λίγες πιθανότητες του, αν ακόμη υπάρχουν τέτοιες. Εδώ η νίκη είναι μονόδρομος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δικεφάλου αυτόν τον καιρό όμως είναι άλλο. Πως θα καταφέρει να βάλει τους υπόλοιπους από κάτω, στον πίνακα. Όχι τους Ερυθρόλευκους.

Βρίσκεται στο -2 από τον Άρη, και στο +1 από την ΑΕΚ. Τετάρτη είναι το ματς της Τούμπας. Πέμπτη τα λένε οι άλλοι δύο στο «Βικελίδης».

Το πρόγραμμα για την ομάδα του Γκαρσία είναι λιτό και κατανοητό: Κυριακή στον ΟΦΗ (17/1), μετά εντός με την ΑΕΚ (24/1) και έπειτα Καραϊσκάκη (27/1). Κανονικό ναρκοπέδιο. Και με την εικόνα που έχει ο Δικέφαλος αυτόν τον καιρό περισσότερο μοιάζει ικανό να τον στείλει στη 4η θέση του πίνακα, και λιγότερο στον ανταγωνισμό για τον τίτλο.

Το 2-3-4 πάει «πακέτο» στο Europa League 2. Εκτός αν το κύπελλο καταλήξει σε άλλα χέρια. Τότε το «4» μένει Ελλάδα.

Αν «4» είναι ο ΠΑΟΚ και δεν το κατακτήσει; Τότε θα πρέπει να επιθυμεί διακαώς να το κάνει ο Ολυμπιακός, ο Άρης και η ΑΕΚ.

Γιατί αλλιώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ