Πως άλλαξαν οι καιροί μέσα σε δυο χρόνια….

Πως άλλαξαν οι καιροί μέσα σε δυο χρόνια….

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα πρέπει να πάρει ρίσκα αυτή την φορά. Και είναι ο Πέδρο Μαρτίνς που θα έχει την άνεση να σπεκουλάρει πάνω στα ρίσκα του αντιπάλου του.

Ωραία που θα ήταν να τέλειωνε το ντέρμπι στην Τούμπα και να μην γινόταν κουβέντα για την διαιτησία. Ωραία που θα ήταν να τέλειωνε το ντέρμπι και κανείς να μην αμφισβητούσε την αγωνιστική ανωτερότητα του νικητή. Αυτά θα μπορούσαν να συμβαίνουν σε ένα άλλο πρωτάθλημα που φυσικά δεν θα ήταν το δικό μας.

Εδώ χάνουν οι λέξεις το νόημα τους και κανείς δεν παραδέχεται κανένα. Ας γίνει μια εξαίρεση στο κείμενο που ακολουθεί. Την τελευταία φορά που έχασε ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς. Ο κόουτς πήγε με φουλ επιθετικό σχήμα και τον Νάτχο αμυντικό χαφ. Στην πρώτη επίθεση του ΠΑΟΚ η μπάλα κόντραρε και πήγε στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα τον Ολυμπιακό και από όσο θυμάμαι δεν υπήρχαν σοβαρές αμφισβητήσεις της αγωνιστικής υπεροχής των γηπεδούχων.

Η συζήτηση από πλευράς ηττημένων επικεντρώθηκε στην αφέλεια με την οποία αντιμετώπισε το ματς ο Μαρτίνς. Στο ντέρμπι αυτή και με την νίκη του Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε από τον Ολυμπιακό και έφτασε πρώτος μέχρι το τέλος κατακτώντας το πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό αντί να κρεμάσουν τον Μαρτίνς στα μανταλάκια τον εμπιστεύτηκαν, η ομάδα τελείωσε την χρονιά μέσα στα χειροκροτήματα των οπαδών για την μπάλα που έπαιζε και αμέσως μετά κυριάρχησε και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημειώνοντας σπουδαίες νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη.

Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά τώρα που ο Ολυμπιακός με τον αέρα του πρωτοπόρου ανεβαίνει και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Τότε οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν μόνο για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Ο Μαρτίνς ρίσκαρε και το ρίσκο δεν έπιασε. Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη για ρίσκο αλλά για διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Είναι άλλο πράγμα να σχεδιάζεις ένα ματς στο οποίο αν δεν νικήσεις χάνεσαι κι άλλο ένα ματς που ακόμα κι αν το χάσεις εξακολουθείς να έχεις καθαρό πλεονέκτημα.

Με λίγα λόγια στη θέση που ήταν τότε ο Μαρτίνς είναι τώρα ο Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός καίγεται για τη νίκη. Αυτός νιώθει να τρίζει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Περισσότερο σε αυτόν και λιγότερο στους παίκτες της ομάδας του έχουν εναποθέσει οι οπαδοί τις ελπίδες του για νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Ουρουγουανός κόουτς θα πρέπει να πάρει ρίσκα αυτή την φορά. Κι είναι ο Ολυμπιακός που θα έχει την άνεση να σπεκουλάρει πάνω στα ρίσκα του αντιπάλου του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι σκάκι αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν το γήπεδο ήταν σκακιέρα ο Μαρτίνς θα έπαιζε με τα άσπρα και ο Γκαρσία με τα μαύρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ