Μία η ισοπαλία, ένας ο κερδισμένος

Μία η ισοπαλία, ένας ο κερδισμένος

Ο Μαρτίνς πήρε ένα αποτέλεσμα που του κάνει ενώ ο Γκαρσία έχει απλά να περιφέρει την ικανοποίηση από την εμφάνιση του δεύτερου ημίχρονου.

Πώς να κρατήσεις τον Ολυμπιακό μακριά από το γκολ, έστω το ένα; Ο Γκαρσία περίπου γνώριζε ότι το να βάλουν γκολ οι ερυθρόλευκοι είναι αναπόφευκτο. Το θέμα λοιπόν ήταν να βάλει ο ΠΑΟΚ ένα παραπάνω. Δεν το έβαλε και η διαφορά παρέμεινε στους δέκα βαθμούς.Με την έννοια αυτή (δηλαδή της ουσίας) υπάρχει κερδισμένος στο ντέρμπι της Τούμπας. Κερδισμένος είναι αυτός που στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μόλιςμια τελική προσπάθεια και έβαλε γκολ. Αυτό έγινε με τον Ολυμπιακό. Η εμφάνιση του στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμιά σχέση με όσα γενικά κάνουν οι ερυθρόλευκοι στο πρωτάθλημα.

Δεν είχε σχέση ούτε με την εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο. Το έδειχνε και η στατιστική στην κατοχή της μπάλας, τα κερδισμένα κόρνερ τις τελικές προσπάθειες. Η εικόνα αυτή δεν επιβεβαιώθηκε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός έχασε μέτρα στο γήπεδο. Ο Ουάρντα κέρδιζε το ένα φάουλ μετά το άλλο και οι παίκτες του Μαρτίνς φαινόταν να αδυνατούν να τον σταματήσουν με άλλο τρόπο. Οι χαμένες μάχες την μεσαία γραμμή στοίχισαν στον Ολυμπιακό. Ωστόσο και ο ΠΑΟΚ είχε φανερή αδυναμία να βάλει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Σα. Μόνο… αεροπορικώς τα κατάφερνε.

Το παιχνίδι μάλλον κύλησε κόντρα στους σχεδιασμούς και των δυο προπονητών. Με μια ουσιαστική διαφορά. Ο Μαρτίνς πήρε ένα αποτέλεσμα που του κάνει ενώ ο Γκαρσία έχει απλά να περιφέρει την ικανοποίηση από την εμφάνιση του δεύτερου ημίχρονου. Μπορεί να την κουνάει μπροστά στα μάτια των πικραμένων οπαδών που συνειδητοποίησαν ότι και φέτος θα βλέπουν τις πλάτες του Ολυμπιακού και θα παλεύουν με τον Αρη και την ΑΕΚ για να βγουν δεύτεροι.

Ο Μαρτίνς -φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο- δεν πήγε για να πάρει ισοπαλία στην Τούμπα. Με τον Φορτούνη και την Βαλμπουενά στην ίδια εντεκάδα δεν πας για να μην χάσεις. Για να νικήσεις πας. Κι όταν ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ χωρίς δισταγμό έβαλε και τον δεύτερο διαθέσιμο φορ στο πλάι του Ελ Αραμπί. Ελέγχεται όμως, διότι ενώ είχε δικαιολογημένα αποσύρει τον Βαλμπουενά άλλαξε και τον Φορτούνη με αποτέλεσμα η ομάδα του να κοπεί στη μέση και να μείνει πίσω αφήνοντας πρωτοβουλία και πίεση στον ΠΑΟΚ που στάθηκε άτυχος στη φάση με τον Τζόλη. Οσο για τον Γκαρσία η ιδέα του να αφήσει στον πάγκο για τόση ώρα τον Τζόλη για να έχει στο γήπεδο τον Μουργκ θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στους πρωτοετείς των σχολών προπονητικής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ