Ο Χιμένεθ είναι ο ιδανικός για τον συγκεκριμένο πάγκο

Ο Χιμένεθ είναι ο ιδανικός για τον συγκεκριμένο πάγκο

Το ραβδάκι του Μανόλο Χιμένεθ και ο Λιβάι Γκαρσία που δικαιώνει το ρητό του «ότι πληρώνεις, παίρνεις» και δικαιώνει την ΑΕΚ.

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες γνώσεις από ποδόσφαιρο για να αντιληφθεί πόσα έχει δώσει ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Σε ένα τόσο σύντομο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα, ο Ισπανός τεχνικός έχει μεταμορφώσει την Ένωση. Την έχει κάνει ξανά ομάδα. Της έδωσε ταυτότητα και έχτισε ξανά μια ατσάλινη αμυντική γραμμή.

Η ΑΕΚ δεν δέχθηκε γκολ για τρίτο σερί ματς. Δεν είναι απλό το παραπάνω αν σκεφτούμε πως προ Χιμένεθ, σκόραρε στην ΑΕΚ ακόμα και… περαστικός. Είναι τεράστιας σημασίας νίκη αυτή που πέτυχε η Ένωση χθες. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που για πολλούς και διάφορους λόγους είχε… σκυλιάσει να την κερδίσει.

Η γκολάρα αυτού του παικταρά που λέγεται Λιβάι Γκαρσία έκοψε όμως τον βήχα. Ο 23χρονος άσος είναι ο ποιοτικότερος εξτρέμ του πρωταθλήματος. Το έχω σημειώσει ξανά και εκείνος φροντίζει απλώς να το επιβεβαιώνει. Η ΑΕΚ πάλεψε πολύ και κατάφερε να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της, απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού. Και δικαιώνεται. Και η ΑΕΚ και ο παίκτης.

Η Ένωση έχει βρει σφυγμό. Έχει σηκώσει κεφάλι και μπορεί ξανά να χαμογελά. Να κοιτάζει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Ένα συναίσθημα που είχε ξεχάσει για καιρό. Για να εξελιχθεί αυτό το πλάνο όμως χρειάζεται και στήριξη.

Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Θέλει ένα δεξί μπακ με έφεση στη δημιουργία, αλλά και έναν δυναμικό αμυντικό. Το πρότζεκτ Χνιντ δεν της έχει βγει και ο Τυνήσιος είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Ο Χιμένεθ πρέπει να στηριχθεί.

Είναι ο ιδανικός προπονητής για τον συγκεκριμένο πάγκο και του αξίζει να είναι και αυτός που θα βάλει την ΑΕΚ στο νέο γήπεδο. Το πώς θα κλείσει η σεζόν για την Ένωση και που θα την φτάσει ο Χιμένεθ θα το δείξει ο χρόνος. Πάντως αυτά που περίμενε να της δώσει η ΑΕΚ όταν τον έφερνε ξανά, τα έχει ήδη πάρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ