Μια πώληση που δεν είναι (ακόμα) τέτοια…

Μια πώληση που δεν είναι (ακόμα) τέτοια…

Προς το παρόν πάντως, πρόκειται για παίκτη που ο ΠΑΟΚ τον έδωσε δανεικό και προσεύχεται να ανεβεί η Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ για να εισπράξει…

Να τα πάρουμε από την αρχή. Παίκτη με τόσο πολλά λεφτά, δηλαδή οχτώ εκατομμύρια δεν έχει ξαναπουλήσει ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες όσο καλοί και απαραίτητοι κι να είναι, φτάνει η στιγμή να πουληθούν. Στον βαθμό που η τιμή πώλησης είναι ικανοποιητική ο παίκτης πρέπει να πωλείται. Είναι καλό για την ομάδα του και για τον ίδιο.

Στις ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες του παίκτη δεν γίνεται να μπαίνει εμπόδιο η ομάδα από την στιγμή που τα ανταλλάγματα είναι ικανοποιητικά. Τηρουμένων των αναλογιών τα οχτώ εκατομμύρια που θα μπουν στο ταμείο του ΠΑΟΚ δεν είναι λίγα λεφτά. Πρόκειται για την ακριβότερη πώληση που έχει κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πώληση όμως; Αυτό είναι το ερώτημα.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης πάει στη Νόριτς δανεικός με οψιόν αγοράς. Η Νόριτς είναι υποχρεωμένη να δώσει στον ΠΑΟΚ οχτώ εκατομμύρια για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι. Αυτό θα γίνει μόνο εφόσον η αγγλική ομάδα ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. Καλή ομάδα φέτος η Νόριτς, μια χαρά πάει στην Τσάμπιονσιπ αλλά όταν μιλάμε για αυτή την κατηγορία ποτέ και για καμία ομάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να στερηθεί τον Γιαννούλη για έξι μήνες, να πάρει για το διάστημα αυτό οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ και μετά να της επιστραφεί ο παίκτης αν η Νόριτς δεν καταφέρει να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Τι πρέπει να καταλάβει από όλα αυτά, απλός οπαδός του ΠΑΟΚ πέρα από το ότι η ομάδα του στερείται τον κορυφαίο (μαζί με τον Τζόλη) Έλληνα ποδοσφαιριστή της.

Αυτό που πρώτα από όλα καταλαβαίνει είναι πως η ομάδα έχει οικονομικό πρόβλημα τόσο μεγάλο που πουλάει τώρα και περιμένει να εισπράξει μετά από ένα εξάμηνο. Το δεύτερο είναι ότι αυτή η ιδιότυπη πώληση σημαίνει πως στο εσωτερικό της ομάδας έχουν αντιληφθεί ότι για τη φετινή χρονιά δεν υπάρχουν πια στόχοι. Υπάρχει μόνο η μικρής σημασίας διεκδίκηση του κυπέλου ως δικλείδα ασφαλείας στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τερματίσει τέταρτος.

Από τη στιγμή που η δεύτερη θέση δεν σημαίνει προκριματικά για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά απλή συμμετοχή στο κόνφερενς εκτιμούν στην ομάδα ότι δεν τους είναι απαραίτητος. Με άλλα λόγια για διεκδίκηση του πρωταθλήματος δεν γίνεται λόγος. Ετσι, ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες που μαζί με τον Λουτσέσκου πήραν το πρωτάθλημα λιγοστεύουν επικίνδυνα στον ΠΑΟΚ. Σχεδόν εξαφανίζονται.

Κι ο λόγος δεν είναι ότι ήρθαν προτάσεις και πουλήθηκαν ακριβά. Είναι ότι η ΠΑΕ είτε δεν τους ανανέωσε τα συμβόλαια και τους έχασε ως ελεύθερους (Μαουρίσιο, Σάκχοφ) είτε γιατί τους πούλησε σε χαμηλές για την αξία τους τιμές (Πέλκας, Λημνιός) πιεζόμενη από το φαινάλσιαλ φερ πλέι. Η τιμή πώλησης του Γιαννούλη αποτελεί εξαίρεση. Τα οχτώ εκατομμύρια δεν είναι λίγα λεφτά. Προς το παρόν πάντως, πρόκειται για παίκτη που ο ΠΑΟΚ τον έδωσε δανεικό και προσεύχεται να ανεβεί η Νόριτς στην Πρέμιερ Λιγκ για να εισπράξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ