Ο μοναδικός πρωταθλητής που προελαύνει σε όλη την Ευρώπη και οι δύο μεταγραφές

Ο μοναδικός πρωταθλητής που προελαύνει σε όλη την Ευρώπη και οι δύο μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα μεταξύ των σημαντικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που διατηρεί και αυξάνει την κυριαρχία του και παράλληλα ενισχύεται!

Μετά από 17 αγώνες στη Super League ο Ολυμπιακός προελαύνει. Και το κάνει με τρόπο εντυπωσιακό. Πιο εντυπωσιακό ακόμη και από πέρυσι. Οι Ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι στη βαθμολογία, με διαφορά ασφαλείας. Εφτασαν τους 45 βαθμούς, με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει συνολικά 44 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα έχουν δεχθεί μόλις 7. Στα ίδια παιχνίδια, την περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε συγκεντρώσει 41 βαθμούς και ήταν πρώτος με έναν βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, η επιθετική συγκομιδή του ήταν 33 γκολ (11 λιγότερα σε σχέση με φέτος), ενώ το παθητικό ήταν καλύτερο κατά ένα (6 γκολ).

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να μην είναι το ίδιο «φαντεζί» με πέρυσι, μπορεί να πέρασαν δύσκολο καλοκαίρι, μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν από κάθε λογής πρόβλημα, αλλά προσαρμόστηκαν. Αλλαξαν ποδοσφαιριστές, άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού, έγιναν πιο αποτελεσματικοί και αν αναλογιστούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει προετοιμασία, έχει 15 κρούσματα covid, έχει πολλούς τραυματισμούς, τα παιχνίδια διεξάγονται χωρίς την παρουσία κόσμου, άρα, χωρίς την ώθηση που δίνει η παρουσία οπαδών στις εξέδρες, το επίτευγμα είναι τεράστιο.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να διαχειριστή ιδανικά την πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, προτάσσοντας την ποιότητα, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του. Αλλά και ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο, που εκπονήθηκε από τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο και βρίσκει εφαρμογή στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Ένα πλάνο διαχείρισης μιας σεζόν που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το επίτευγμα του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερο από ό,τι φαίνεται. Ειδικά εάν γίνει μια σύγκριση με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Εκεί όπου σχεδόν όλες οι περσινές πρωταθλήτριες, είτε δυσκολεύονται πάρα πολύ, είτε καταποντίζονται. Την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει να είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους και παράλληλα βρίσκονται στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Ας δούμε, όμως τι συμβαίνει στα 10 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, για να γίνει κατανοητό και το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού:

* Στην Premier League, η Λίβερπουλ περνάει δύσκολα. Μετά την ισοπαλία με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18 ματς, 37 βαθμοί), οι Reds έμειναν στην 4η θέση με 34 βαθμούς και καμία περίπτωση δεν δείχνουν την περσινή δυναμική του. Απόρροια και των τραυματισμών, αλλά και των προβλημάτων από τον covid και τις νέες συνθήκες. Από πάνω της είναι Σίτι (35 β.) και Λέστερ (35 β.), αλλά η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει και ένα ματς λιγότερο.

* Στη Γερμανία, η ασταμάτητη πέρυσι Μπάγερν Μονάχου είναι μεν πρώτη (36 βαθμοί, 16 ματς), αλλά μόλις αυτή την αγωνιστική κατάφερε να αποσπαστεί με 4 βαθμούς διαφορά από τη 2η Λειψία (σ.σ. 2-2 με τη Βόλφσμπουργκ). Οι Βαυαροί δεν θυμίζουν την περσινή πολεμική μηχανή, έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και προβλήματα στην άμυνα, όπου έχουν παθητικό 25 γκολ (48-25)!

* Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης προπορεύεται (41 βαθμοί σε 16 ματς), με την περσινή πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθεί σε απόσταση 4 βαθμών, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα και τεράστια προβλήματα στην απόδοσή της. Η Μπαρτσελόνα ακόμη χειρότερα. Στο -4 από την κορυφή κι αυτή, με 2 ματς περισσότερα επίσης και με τεράστια ζητήματα προς επίλυση.

* Στην Ιταλία η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος Γιουβέντους, αμφισβητείται για πρώτη φορά. Η πρόσφατη νίκη επί της πρωτοπόρου Μίλαν (43 βαθμοί, 18 ματς) των χιλίων προβλημάτων ήταν απλά μια αναλαμπή. Η ομάδα του Πίρλο ηττήθηκε από τη (2η, με 40 βαθμούς) Ιντερ στο Μιλάνο, έμεινε στους 33 βαθμούς (ένα ματς λιγότερο), που τη φέρνουν στην 5η θέση, πίσω και από Ρόμα, Νάπολι!

* Ακόμη και στη Γαλλία, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, φέτος τα βρίσκει σκούρα. Οι Παριζιάνοι ισοβαθμούν με τη Λιλ (20 ματς, 42 βαθμοί) στην κορυφή του Σαμπιονά, έχοντας ήδη 4 ήττες και 3 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, περισσότερες από όσες στα 27 παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος! Με το Ποκετίνο να αλλάζει την ψυχολογία, αλλά όχι εντυπωσιακά την απόδοση.

Παρόμοια κατάσταση και στα πρωταθλήματα που είναι πιο κοντά στο ελληνικό.

Στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έχει πάρει κεφάλι (36 βαθμοί, 14 ματς) από την πρωταθλήτρια Πόρτο (32 β.) και την Μπενφίκα (32 β.). Στην Ολλανδία ο Αγιαξ είναι πρώτος (41 βαθμοί, 17 ματς), αλλά ακολουθούν από κοντά Φίτεσε (38 β.) και Αϊντχόφεν (37 β.). Στην Τουρκία η περσινή πρωταθλήτρια Μπασάκσεχιρ έχει καταποντιστεί, όντας στη 12η (!) θέση, με μόλις 23 βαθμούς σε 18 ματς. Ενώ στη Super Lig προπορεύονται Μπεσίκτας (38 β.) και Φενέρμπαχτσε (38 β.).

Στη Ρωσία η Ζενίτ προσπαθεί να διατηρήσει την κυριαρχία της (41 βαθμοί, 19 ματς), αλλά ακολουθείται κατά πόδας από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σπαρτάκ. Ενώ μόνο στο Βέλγιο, η Μπριζ (48 βαθμοί, 21 ματς) έχει αρχίσει να ξεχωρίζει, παρά τη σθεναρή της αντίσταση της Γκενκ (38, 21), που έκανε δύο σερί ήττες, για αυτό έμεινε πίσω. Όπως και στην Ελβετία, όπου η Γιανγκ Μπόις (28 βαθμοί), έχει διαφορά 5 βαθμών από τη δεύτερη Βασιλεία (23 βαθμοί).

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Ποια είναι η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού; Οι Ερυθρόλευκοι, ακόμη και τώρα που έχουν το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα, είναι έτοιμοι να κάνουν τις κινήσεις που χρειάζονται, για να ενισχύσουν το ρόστερ τους. Δεν μένουν κολλημένοι στη διαφορά από τους αντιπάλους τους, δεν εφησυχάζουν, δεν μένουν αδρανείς σε ό,τι πιστεύουν ότι πρέπει να διορθώσουν. Και ήδη η διαδικασία ενίσχυσης βρίσκεται πάλι σε εξέλιξη. Με τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού και ενός δεξιού μπακ, ύστερα από αίτημα του Πέδρο Μαρτίνς, όπως αποκάλυψε χθες to10.gr. Αίτημα που η διοίκηση ήδη κινείται για να το υλοποιήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ