Πέρασε στη μετα-Μάνταλο εποχή , πάνω σε «μαγικό περσικό χαλί»!

Πέρασε στη μετα-Μάνταλο εποχή , πάνω σε «μαγικό περσικό χαλί»!

Ο Μασούντ είναι γεννημένος, αλλά και καλλιεργημένος, ηγέτης. Μορφωμένος για τη μπάλα και με τα βιβλία. Το αποδεικνύει αμέσως με την συμμετοχή του σε ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί, σημειώνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, σκοπεύει ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς στόχους.

Όσο καλά κι αν απέδωσε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ημιχρόνου, κατά την κυπελλική ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η απουσία ενός παίκτη ήταν, έστω ως ένα σημείο, αισθητή. Του χωρίς καμία αμφιβολία κορυφαίου, γενικά, «κιτρινόμαυρου» παίκτη. Ο λόγος για τον Πέτρο Μάνταλο.

ΚΑΙ σε αυτή την πραγματικότητα έρχεται να αναδειχθεί σε «κίνηση ματ» των διοικητικών και τεχνικών υπεύθυνων της «Ένωσης» η απόκτηση του Σοτζέι Μασούντ. Γιατί έκριναν σωστά, πως ο 33χρονος Ιρανός θα μπορούσε σε χρόνο ντετέ να αναλάμβανε καθήκοντα, από αυτά, που εκτελούσε ο Μάνταλος, τόσο ως προσωπικότητα ηγέτη μέσα στην ομάδα, όσο και με την αγωνιστική προσπάθεια του μέσα στο τερέν.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ αποδεκτός από όλους τους συμπαίκτες του, γιατί ,παράλληλα με την σοβαρότητα του, είχε το χάρισμα να μη ξεχωρίζει Έλληνες από ξένους, ήταν ενωτικός. Και στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτός, που έπαιρνε τις περισσότερες πρωτοβουλίες, «γέμιζε», είτε στα άκρα, είτε στον άξονα, από στενούς διαδρόμους, ως ανοικτούς χώρους- αν ευνοούταν από τις αγωνιστικές στιγμές ή από τον τρόπο παιχνιδιού των αντίπαλων αμυντικών. Ήταν και ο ιδανικός εκτελεστής των φάουλ και των κόρνερ.

Ο ΣΟΒΑΡΟΣ τραυματισμός του διεθνή Έλληνα μεσοεπιθετικού στοίχισε στον Μανόλο Χιμένεθ πολύ περισσότερο από την απώλεια, για τον ίδιο λόγο, του Γιάκομπ Γιόχανσον. Από την φύση του , από την πατριδοπεριοχή του, ο Σουηδός είχε και κάποια κρούστα από πάγο στην εξωτερική επιφάνεια του, στην επιδερμίδα του. Αντίθετα από τον εκφραστικό μεσογειακό τύπο, τον Πέτρο. Άλλωστε ότι ο κοκκινόξανθος Γιάκομπ είχε συμπεριφορά αποκλειστικά επαγγελματία, προς επαγγελματίες, φαίνεται και από την απόσταση, που τηρεί …γεωγραφικά και συναισθηματικά από τότε που τραυματίστηκε με την Εθνική ομάδα κι αποφάσισε να διανύσει όλο το διάστημα της αναγκαστικής απουσίας του, εγκατεστημένος στην Σουηδία. Η ψυχρότατη στάση του κάλλιστα ερμηνεύεται με το «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί σας» και από το «Μόλις γίνω καλά θα μάθετε το όνομα της επόμενης ομάδας, που θα αγωνιστώ».

ΤΟ ΚΕΝΟ του Γιόχανσον αντιμετωπίζεται ήδη με την σχεδόν σταθερή χρησιμοποίηση του (όχι, ακόμη, πλήρως ρονταρισμένου) Παναγιώτη Κονέ. Οι δύο παίκτες μοιάζουν σε σωματοδομή, έχουν αφετηρία, για το παιχνίδι τους, την μεσοαμυντική γραμμή, με τάση για αντεπιθέσεις. Ο Σουηδός πατούσε περισσότερες φορές μέσα στην αντίπαλη περιοχή, είχε σε δεύτερη μοίρα αυτό το στοιχείο, στο οποίο υπερτερεί ο Έλληνας. Δηλαδή στην συχνή χρήση των δυνατών ποδιών του, με σουτ έξω από την περιοχή, όπως έκανε ο Κονέ και στο κυπελλικό ματς της Τετάρτης.

ΔΕΝ συναντάει η ΑΕΚ ιδιαίτερες δυσκολίες, για την αντικατάσταση του Γιόχανσον. Ακόμη κι αν πρόκειται για το επί πλέον χαρακτηριστικό, που είχε ο Σουηδός, σε σχέση με τον Κονέ. Ότι έπαιζε και στο κέντρο της άμυνας. Υπάρχουν στην διάθεση του Χιμένεθ οι Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος. Αν έχουν εξαντληθεί, στη διάρκεια του αγώνα, οι τρεις αλλαγές, τότε η έκτακτη λύση βρίσκεται με το αμυντικό «πολυεργαλείο» Μιχάλη Μπακάκη – ναι μεν βραχύσωμου, αλλά με την ευψυχία, την ταχύτητα και την αγωνιστική πειθαρχία του «να αντιμετωπίζει» πόντους, που λείπουν, στο μέτρημα του αναστήματος του.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ στο κυρίως σημερινό θέμα μας. Ότι χωρίς τον Μάνταλο η «κιτρινόμαυρη» ομάδα το δείχνει, όπως στο α΄ημίχρονο του αγώνα της Τετάρτης, πως κάτι- κάποιος λείπει. Και πως ήταν εξυπνάδα, ευστροφία, ευστοχία των ανθρώπων της «Ένωσης», ότι πέρασαν από την εποχή-Μάνταλου στην μετα-Μάνταλο εποχή , βρίσκοντας , μέσω Νέας Σμύρνης, ένα «μαγικό περσικό χαλί»!

ΓΙΑΤΙ ο Μασούντ είναι γεννημένος, αλλά και καλλιεργημένος, ηγέτης. Μορφωμένος για τη μπάλα και με τα βιβλία. Το αποδεικνύει αμέσως με την συμμετοχή του σε ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί, σημειώνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, σκοπεύει ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς στόχους. Ο Πέρσης άσος, ασφαλώς δεν διαθέτει αποθέματα οξυγόνου στα αγωνιστικά πνευμόνια του, όσα ο 26χρονος Πέτρος, αλλά έχει πολλά χαρίσματα , προπάντων δημιουργού. Έχει και το ιδιαίτερο προσόν, πως γίνεται «ο τεχνικός της ομάδας μέσα από τις ασβεστωμένες γραμμές του τερέν».

ΜΕ ΒΑΣΗ αυτά τα στοιχεία, τα οποία, βέβαια, ήταν γνωστά από την εύφορη θητεία του στον Πανιώνιο, ο Σοτζέϊ Μασούντ αποτελεί , για την υψηλών απαιτήσεων ΑΕΚ, «δελτίο ΠΡΟΠΟ, που κερδίζει»! Και μόνο, ότι αντίθετα με τους πιο πολλούς παίκτες, που μετακινούνται κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, χρειάζονται κάποιο διάστημα, για να προσαρμοστούν, ο Ιρανός «έχει τιθασεύσει», μαζί με τη μπάλα, τον χρόνο, φανερώνει την κλάση του.

ΜΟΝΟ ο Μασούντ, από τις εφικτές μεταγραφές του Ιανουαρίου, από το εσωτερικό, μπορούσε να περιόριζε την στενοχώρια της ΑΕΚ, γιατί της λείπει ο αναντικατάστατος αρχηγός της, ο «Μ.V.P. 2017», από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, κατά τις εφετινές επιλογές-βραβεύσεις του ΠΣΑΠ.

Υ.Γ.: Και ακόμη οι «Ενωσίτες» έχουν δει το 40% από τον πρώην Πάνθηρα», Μασούντ ! Μία, από τις αποδείξεις, ότι δεν είναι ακόμη ο Σότζεϊ του Πανιωνίου, πως …δεν έχει διαμαρτυρηθεί ούτε μια φορά, προς τους διαιτητές! «Κολλεγιόπαιδο», ο ατίθασος «Ιρανός επαναστάτης»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ