Κάνουν φασαρία για να αποφύγουν της μοίρας το… Γραμμένο

Κάνουν φασαρία για να αποφύγουν της μοίρας το… Γραμμένο

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα βαθύτερα αίτια της επικοινωνιακής φασαρίας που γίνεται με επίκεντρο την διαιτησία στο Περιστέρι  

Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος κάλεσε στο γραφείο του τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ και του ζήτησε να τελειώσει αμέσως τους Τσαγκαράκη και Παπαπέτρου που ήταν διαιτητής και VARίστας στο ματς Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Το δημοσίευμα μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διαψευστεί από την ΕΠΟ και ως εκ τούτου μας επιτρέπει να σχολιάσουμε σχετικά. 

Από όλες τις φετινές διαιτησίες αυτή βρήκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να φωνάξει στο γραφείο του τον αρχιδιαιτητή και να του ζητήσει να πάρει κεφάλια. Μάλιστα λέγεται ότι ο κ. Γραμμένος θα πάρει την πρωτοβουλία ο ίδιος (πως άραγε) να υποβιβάσει τους διαιτητές στην δεύτερη κατηγορία αν δεν τους τιμωρήσει ο αρχιδιαιτητής. 

Αυτή η κίνηση ανάμεσα σε όλα τα άλλα, σημαίνει πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στον Κλάτενμπεργκ την ώρα που την ανανεώνουν ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ατρόμητος που φωνάζει για την διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Τι σημαίνει αυτό. Τίποτα περισσότερο από το ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος για άλλη μια φορά ευθυγραμμίζεται με όσα προωθεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ. 

Αυτός που τρία χρόνια τώρα καυχιέται πώς έριξε την παράγκα και ξανάφερε τις Κυριακές μας πίσω. Πως γίνεται τώρα ενώ γκρεμίστηκε η παράγκα και ήρθε η εξυγίανση, πως γίνεται να πανηγυρίζουν ότι αυτοί είναι που τα κατάφεραν και μετά από ένα ματς να σηκώνουν τόσο θόρυβο, ας το αφήσουμε στην κρίση κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη. 

Κανένας διαιτητής δεν είναι αλάνθαστος και πολύ περισσότερο κανένας διαιτητής δεν είναι αναντικατάστατος. Με την έννοια αυτή ούτε οι Παπαπέτρου και Τσαγκαράκης  αποτελούν εξαίρεση. Εδώ όμως η φασαρία γίνεται για άλλους λόγους. Λόγους που δεν αφορούν καν το συγκεκριμένο παιχνίδι ούτε φυσικά τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

 Στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι το πρόβλημά τους είναι αγωνιστικό. Πριν από δυο εβδομάδες άλλωστε το είχε παραδεχτεί και ο Πάμπλο Γκαρσία με δηλώσεις του.  Το πρόβλημα είναι ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι δικοί τους άνθρωποι να εξαφανιστούν από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου να περπατήσει η λύση για προεδρείο κοινή αποδοχής στην ΕΠΟ. 

Εδώ είναι το τεράστιο θέμα. Γιατί είναι λιγάκι δύσκολο να είσαι ο ΠΑΟΚ και να αποδεχτείς ότι δεν μπορεί πια να βάλεις το δάκτυλο στο μέλι και πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι π.χ. ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Πρέπει λοιπόν να έχεις κάπου να πατήσεις για να μπορείς να τινάξεις στον αέρα μια λύση κοινής αποδοχής που θα έφερνε σ ισονομία και διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Είναι δύσκολο να αποδεχτείς μια λύση κοινής αποδοχής η οποία θα αντικαθιστά όχι αυτοίς που τους χρέωνες παράγκες και χαμένες Κυριακές αλλά τους δικούς σου που κατρακύλησαν το ποδόσφαιρο στο χειρότερο σημείο των τελευταίων πενήντα χρόνων. Πιάνεσαι λοιπόν από το… χέρι του Σεμέδο και σηκώνεις σκόνη προκειμένου να αποτρέψεις όσα φαίνεται να έρχονται σε αγωνιστικό αλλά και θεσμικό επίπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ