Ολυμπιακός : Ποιος Θανάσης; Μα φυσικά ο Ανδρούτσος!

Ολυμπιακός : Ποιος Θανάσης; Μα φυσικά ο Ανδρούτσος!

Εκεί που ο Θανάσης έδειχνε ότι θα το προσπαθήσει δίπλα στον Ραφίνια τώρα έχει μπροστά του έναν παίκτη ορχήστρα που έρχεται για να λάμψει. Κι εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί ο Θανάσης;

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Θανάση Ανδρούτσου. Του νεαρού άσσου του Ολυμπιακού που έκανε όλη την διαδρομή από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Του παίκτη που ο Μπέντο τον έβαλε βασικό στον Ολυμπιακό σε ηλικία δέκα οχτώ ετών. Τι να πίστευε τότε ο νεαρός όταν με δυο-τρεις καλές εμφανίσεις έφτασε μέχρι και να κληθεί στην Εθνική Ομάδα. Εκτοτε τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμενε. Ισως και γιατί ο ίδιος δεν φρόντισε να κυλήσουν.

Συμβαίνει αυτό με νεαρούς παίκτες που δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν την απότομη επιτυχία και το λούσιμο με τα φώτα της δημοσιότητα. Ο Ανδρούτσος κλήθηκε να παίξει σε διάφορες θέσεις πριν πάει δανεικός. Αμυντικός χαφ, εσωτερικός χαφ, εξτρέμ, σέντερ φορ (!) ακόμα και ακραίος αμυντικός. Επαιξε αγόγγυστα παντού χωρίς να μπορεί να στεριώσει πουθενά. Ούτε στον Ατρόμητο που πήγε δανεικός στέριωσε.

Δεν τα κατάφερε να γίνει βασικός στο Περιστέρι. Σε αυτή την σχεδόν πεντάχρονη διαδρομή δεν μπορεί να έφταιγαν όλοι εκτός από τον ίδιο. Στο ποδόσφαιρο οι δακρύβρεχτες ιστορίες με παίκτες που όλοι τους κατατρέχουν δεν έχουν ισχυρή βάση. Κανένας προπονητής δεν υπάρχει να μην θέλει το καλό της ομάδας του.

Ωστόσο αυτή η περιπλάνηση του νεαρού παίκτη σε διάφορες θέσεις δεν βοήθησε τον ίδιο να διαμορφώσει στέρεο ποδοσφαιρικό χαρακτήρα. Όλα αυτά τα παραθέτω με αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε στην Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Τα φώτα έπεσαν πάνω στον Χασάν αλλά ο πιο παραγωγικός παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Ανδρούτσος.

Τα έκανε όλα σωστά και τα ανεβοκατεβάσματά του ήταν συνεχή και πετυχημένα. Κι όλα αυτά έκανε ενώ ο Κένι Λαλά έβαλε την υπογραφή του και θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για δυόμιση χρόνια τουλάχιστον. Εκεί που ο Θανάσης έδειχνε ότι θα το προσπαθήσει δίπλα στον Ραφίνια τώρα έχει μπροστά του έναν παίκτη ορχήστρα που έρχεται για να λάμψει.

Κι εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί ο Θανάσης; Να τον πάρει από κάτω ή να συνεχίσει να προσπαθεί σίγουρος ότι ο Μαρτίνς έτσι όπως του έδωσε ευκαιρίες μέχρι τώρα θα συνεχίσει να του δίνει και στο εξής. Η απάντηση που θα δώσει ο παίκτης είναι σε ευθεία συνάρτηση με την μεταχείριση που θα έχει από τον προπονητή του.

Ο Μαρτίνς έχει δείξει μέχρι τώρα ότι δεν ξεχνάει και δεν παραμελεί. Ο δε Ανδρούτσος που άρχισε και πάλι να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ οφείλει να προσπαθεί χωρίς να απογοητεύεται. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτες που τον πονάνε και θέλουν έτσι κι αλλιώς να τον βλέπουν νι9κητή και πρωταθλητή. Παίκτες σαν τον Μασούρα και τον Ανδρούτσο. Για να γίνει κατανοητό αυτό, ας σκεφτεί ο αναγνώστης του κειμένου αν έχει τα ίδια αισθήματα π.χ ο Πέπε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ