Ο Χίτσκοκ επέλεξε τον Πρίντεζη!

Ο Χίτσκοκ επέλεξε τον Πρίντεζη!

Μη φεύγετε από το γήπεδο. Είτε είσαστε σε αγώνα μπάσκετ, είτε ποδοσφαίρου. Τα παραδείγματα πέφτουν βροχή. Είδατε τι έγινε και την Παρασκευή βράδυ, στη Μαδρίτη! Έχουν διαφοροποιηθεί πολλά στον σύγχρονο επαγγελματικό αθλητισμό , προκειμένου για τα δύο πιο διαδεδομένα ομαδικά σπορ.

ΠΑΙΖΕΙ ρόλο η φυσική κατάσταση, για την οποία οι αθλητές αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες  της προετοιμασίας τους, στην διάρκεια της εβδομάδας.

ΜΑΖΙ με την ανεπτυγμένη αντοχή  έχουν πραγματοποιηθεί άλματα, από μέρους των κόουτς, στον τομέα της τακτικής. Παράλληλα με την σωματική δύναμη έχει πρωτεύουσα σημασία το μυαλό. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φέρνει αποτελέσματα, τα οποία εκπλήσσουν, εντυπωσιάζουν και ακριβώς δικαιώνουν πιο πολύ και πιο εμφαντικά αυτό, που πράγματι ίσχυε από παλιά και το ακούγαμε ή το διαβάζαμε ως εξής: «Μη νομίσεις, ότι έληξε ένας αγώνας, αν δεν ακούσεις το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή»…

Η ΚΕΡΚΥΡΑ  πίστεψε, ότι είχε εξασφαλίσει το τρίποντο στα Πηγάδια, με το γκολ, που σημείωσε, στο 65΄, ο Γερμανός  Επστάιν. Το χρονόμετρο έδειχνε 94΄. Πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Τζοβάρα , η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Αργεντινό Κάστρο. Κόπηκε στη μέση η  χαρά του Γιάννη Μαντζουράκη , πρώην προπονητή  της ακριτικής ομάδας και αδελφικού φίλου του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου. Ο «Ρουμάνος», που ανέλαβε  αποστολή καμικάζι, μήπως μπορέσει και κρατήσει τη νησιώτικη ομάδα στην κατηγορία, με αυτό το τρίποντο θα έπαιρνε βαθιά ανάσα. Όμως, το σύνδρομο του «τελευταίου λεπτού»  έπληξε και την Κέρκυρα του Μαντζουράκη.

ΠΗΓΑΙΝΕ για 1-1 το ματς Πανσερραϊκού- Άρη, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Δημήτρης Σπανός επικαλέστηκε δύο παίκτες, από τον «κίτρινο» πάγκο. Τους Διαμαντόπουλο και Πασά. Ο πρώτος με τριπλή προσπάθεια , στο 90΄, μέσα στην αντίπαλη περιοχή έδωσε  ξανά το προβάδισμα  στην ομάδα του. Και στο 94΄από αντεπίθεση των Πλατέλλα- Πασά- Τζανακάκη  η πρωτοπόρος  ομάδα της Θεσσαλονίκης σφράγισε οριστικά την 13η νίκη της στο πρωτάθλημα.

ΜΙΑ επίθεση απέμενε στον αγώνα Ρεάλ- Ολυμπιακός, την Παρασκευή βράδυ, στη Μαδρίτη. Η μπάλα στα χέρια του Καμπάτσο, που θα πραγματοποιούσε το τελευταίο σουτ κι ενώ το σκορ ήταν  79-80. Ο Πρίντεζης πήγε ορμητικά κατά πάνω του, στο «ταν ή επί τας», με ρίσκο για φάουλ, οπότε ίσως να άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα. Μια Γερμανίδα διαιτητής, η στριφνή Αν Πάνθερ, καταλόγισε φάουλ. Ευτυχώς το VAR είχε καταγράψει την  αλήθεια του χρονικού σημείου, το φάουλ ήταν εκπρόθεσμο και ο Ολυμπιακός κατέκτησε, ύστερα από 9 άγονα χρόνια στη Μαδρίτη, την υπερπολύτιμη νίκη.

ΣΤΑ μέσα της εβδομάδας ο Ντούσαν Σάκοτα ανέλαβε το τελευταίο σουτ της ΑΕΚ και με τρίποντο  πέτυχε τη νικητήρια ανατροπή. Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με σεμιναριακή ατομική άμυνα αναχαίτισε τον σουτέρ της Μπαϊρόιτ. οπότε διατηρήθηκε το  χρυσό αποτέλεσμα, που εξασφάλισε στην αθηναϊκή ομάδα την πρόκριση στην 16άδα της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το σύνδρομο «της τελευταίας στιγμής» να  έχει ευνοήσει ιδιαίτερα την «Ένωση» και στο 94΄της πρωταθληματικής συνάντησης  του Φαλήρου, με το νικητήριο γκολ  από τον  Γιώργο Γιακουμάκη.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλα , πολλά, παρόμοια παραδείγματα (όπως και το πρόσφατο  με το Νικ Καλάθη, κατά της Ζαλγκίρις) , που θα μπορούσαμε να υπενθυμίσουμε, για του λόγου το αληθές. Με το έναυσμα, για την αναφορά σε αυτό το θέμα, να την έχει δώσει ο συναρπαστικός τρόπος, που ο Ολυμπιακός  και έφτασε στο «80-79»  και  υπεράσπισε αυτό το σκορ  μέσα «στο βασίλειο» της Ρεάλ. Ο συγκεκριμένος  θρίαμβος συνέπεσε και με  το χρονικό σημείο, που μαζεύτηκαν τα (περαστικά;) μαύρα σύννεφα πάνω από τον Παναθηναϊκό, εξ αιτίας του νέου σοβαρού επεισοδίου στο «σίριαλ»  Δημήτρη Γιαννακόπουλου-Ευρωλίγκας. Το χρειαζόμασταν από κάθε άποψη, βαθμολογική και ψυχολογική.

Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ , γιατί  το τελευταίο «αγωνιστικό γεγονός», στο θρίλερ της Μαδρίτης  δεν στοίχισε την απώλεια ενός  ελληνικού  θριάμβου, οδήγησε  στην επιθυμία να  επαναλάβουμε την συμβουλή –προτροπή: «Μη φεύγετε από το γήπεδο, αν δεν ακουστεί η τελευταία κόρνα, από το τραπέζι της γραμματείας ή το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που τρέχει πάνω στο αγωνιστικό χορτάρι»!

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ λεπτό , η τελευταία φάση, είναι  πολλές φορές «όλος ο αγώνας». Είναι «η λύση του μυστηρίου» στις μπασκετικές και ποδοσφαιρικές  ταινίες, που αρέσκεται και … «σκηνοθετεί μετά μανίας» ο Χίτσκοκ. Ο 21ποντος  Γιώργος Πρίντεζης αποδείχθηκε  η τελευταία επιλογή, για πρωταγωνιστής, στο Α΄Ευρωπροβολής  θρίλερ-Χίτσκοκ, που επιφύλαξε απίθανη πλοκή και με το «Σπανούλης μηδέν πόντους»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ