Η 4η χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού

Η 4η χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού

Ο Θανάσης Ανδρούτσος μπήκε, έπαιξε, έδειξε και πλέον διεκδικεί επί ίσοις όροις χώρο και χρόνο στα πλάνα του Μαρτίνς. Διότι όποιος είναι χρήσιμος, είναι πάντα σημαντικός.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ακριβώς πριν μία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Κένι Λαλά. Εναν από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ του Σαμπιονά. Την Κυριακή το μεσημέρι υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο 2,5 χρόνων (και οψιόν για ακόμη έναν). Την Κυριακή το βράδυ, ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία σε ένα «δικό του» παιδί να μπει και να παίξει. Και μπήκε. Και έπαιξε. Και έδειξε. Και συνεχίζει να παίζει. Να παίζει καλά.

Επιβεβαιώνοντας πως οι μεταγραφές επιπέδου δεν γίνονται μόνο με παίκτες που αποκτάς. Αλλά και με παίκτες που φτιάχνεις. Όπως ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Ένα παιδί που δεν ήρθε σήμερα στο προσκήνιο. Όχι, ο Ανδρούτσος δεν είναι… «χθεσινός». Είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής. Που «δημιουργήθηκε», ανδρώθηκε, σχηματίστηκε ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό. Και ο Ολυμπιακός, ακριβώς επειδή έκρινε ότι αυτό το παιδί πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο στην ομάδα της καρδιάς και της ζωής του, αποφάσισε να τον… μετασχηματίσει. Αποφάσισε να του αλλάξει θέση. Μια κουβέντα που είχε ξεκινήσει προ διετίας από τη διοίκηση, αλλά τώρα γίνεται πράξη από το τεχνικό επιτελείο. Και επιβεβαιώνεται πως αυτό το παιδί αξίζει.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που για να βρουν τον χώρο να παίξουν και να αποδείξουν, περνάνε πολλά. Περνούν δυσκολίες, περνούν κακές στιγμές, τραυματισμούς. Περνούν από χέρια προπονητών που δεν τους «βλέπουν». Περνούν προσωπικές κακές φάσεις. Αλλά όταν κάποιος πρέπει, αξίζει να παίξει, παίζει. Και ο Ανδρούτσος είναι από εκείνα τα παραδείγματα παικτών που σε κάνουν να καταλάβεις ότι δεν γίνεται να μην παίξει ποδόσφαιρο.

Μεσοβδόμαδα, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό ο Ανδρούτσος έπαιξε ξανά. Αυτή τη φορά στην «κανονική» του θέση. Μπήκε στη θέση του Εμβιλά στο ημίχρονο και αγωνίστηκε ως «8άρι». Και σκόραρε

Ο Ανδρούτσος στις 8 φετινές συμμετοχές του, έχει καταγράψει ένα γκολ και 2 ασίστ (ως δεξιός μπακ). Πιο πολλά γκολ και ιδιες ασίστ με όσες έχουν μαζί (2) όλοι οι άλλοι ακραίοι αμυντικοί των πρωταθλητών! Κυρίως, όμως, δείχνει εμφατικά για ποιον λόγο ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον τοποθετήσει μπροστά από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ίδιας θέσης, στην ιεραρχία των δεξιών μπακ. Μπροστά και από τον Ραφίνια (πριν φύγει) και από τον Ντρέγκερ.

Δεν είναι υπερβολή. Είναι η αλήθεια. Ο Ανδρούτσος που είδαμε τις τελευταίες 15 ημέρες είναι μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Η 4η μεταγραφή μετά τους Ρέαμπτσιουκ, Παπαστραθόπουλο και Λαλά.

Στα 23 του, πια. Ωριμος. Ετοιμος να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Γρήγορος, δυνατός, δημιουργικός, έξυπνος, τεχνικά αρτιότερος ακόμη και από εξτρέμ, έχει όλο το πακέτο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Να σταθεί. Να γίνει ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου. Μόνιμος στην 11άδα. Και σημαντικός.

Η άφιξη του Λαλά είναι ένα ακόμη στοίχημα για τον Ανδρούτσο. Ο Γάλλος ήρθε για να παίζει. Αλλά ο «Ανδρου» δεν… παίζει. Πήρε ψυχολογία, κατάλαβε ότι πρέπει να αρπάζει από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία και να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Εάν το κάνει, θα είναι πάντα μέσα στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Όχι μόνο για δεξιός μπακ. Αλλά για… παντού. Διότι στο τέλος της ημέρας, εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορείς να είσαι χρήσιμος. Διότι όποιος είναι χρήσιμος, είναι πάντα σημαντικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ