Τα δύο μεγάλα «όπλα» του Λαλά

Τα δύο μεγάλα «όπλα» του Λαλά

Ο Γάλλος μπακ έδειξε στο παιχνίδι με τον Άρη, πως είναι σε θέση να προσφέρει πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε χθες βράδυ τον Άρη στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Λαλά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον 29χρονο δεξιό μπακ στο βασικό σχήμα των πειραιωτών, λίγες μέρες μετά την μεταγραφή του στην ομάδα του λιμανιού.

Και μάλιστα το έκανε σ’ ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλοι αναγνωρίζουν την δυναμικότητα της ομάδας της Θεσσαλονίκης την φετινή περίοδο.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε δέκα αλλαγές στην εντεκάδα του σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με τους σχεδόν όλους τους βασικούς να μένουν εκτός αρχικού σχήματος.

Έχει κι αυτό την σημασία του, πριν δώσουμε μια εικόνα για τα όσα έδειξε ο Λαλά στο χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Γάλλος μπακ έδειξε δύο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του κι αυτά τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά.

Το πρώτο έχει να κάνει με την ταχύτητα του Γάλλου, με τον Λαλά να αποδεικνύει ότι είναι όντως ένας μπακ που σπριντάρει με μεγάλη άνεση και πολύ καλές επιδόσεις, κάτι που φάνηκε με τις επιστροφές που είχε σε αρκετές περιπτώσεις στην άμυνα της ομάδας του.

Ο Λαλά έκανε ανεβάσματα και φρόντισε να γυρίσει με γρήγορες επιστροφές για να κόψει κόντρες των κίτρινων.

Το έκανε στο πρώτο μέρος αλλά το έκανε και στο δεύτερο και δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γρήγορες επιστροφές στην άμυνα είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των πρωταθλητών Ελλάδος.

Υπάρχει όμως κι ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά κι αυτό έχει να κάνει με το «διάβασμα» των φάσεων.

Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Λαλά είχε πολύ σωστές αντιδράσεις καλύπτοντας με εξαιρετικό τρόπο κα καίριες επεμβάσεις τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού.

Την πρώτη φορά κάλυψε τον Παπασταθόπουλο κι έκοψε την μπάλα πριν προλάβει παίκτης του Άρη να βγει «φάτσα» με τον Τζολάκη, ενώ την δεύτερη έκοψε την σέντρα – ξυράφι παίκτη του Άρη προλαβαίνοντας τον αντίπαλο του, πριν αυτός γίνει απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτές οι δύο επεμβάσεις είναι και θέμα εμπειρίας και είναι φυσικά μεγάλη υπόθεση η πορεία του Λαλά στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ήταν σημαντικό, ενόψει του αγώνα με την Αϊντχόφεν, να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Γάλλος και γι΄αυτό άλλωστε ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων κόντρα στον Άρη.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό από το χθεσινό ματς ήταν πως οι ερυθρόλευκοι με τις τόσες πολλές αλλαγές στην βασική τους εντεκάδα πήραν τη νίκη και μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ