Μήπως αυτό που έκανε ο Χασάν δεν έχει προηγούμενο;

Μήπως αυτό που έκανε ο Χασάν δεν έχει προηγούμενο;

Αυτό το… πολυβόλο που λέγεται Αχμέτ Χασάν θα έχανε ποτέ θέση βασικού σε κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίκτης που στα δυο πρώτα αγγίγματα της μπάλας πετυχαίνει δυο γκολ!

O Oλυμπιακός έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα του κόντρα στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και νίκησε 2-1. Κάπως έτσι συνοψίζονται όσα είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο. Οι ερυθρόλευκοι δεν καθάρισαν την πρόκριση με αυτή τη νίκη. Ο Αρης είναι ομάδα με ποιότητα που κατά διαστήματα την έδειξε και στο ματς Κυπέλλου.

 Και σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός των πολλών αναπληρωματικών και της αμυντικής τετράδας που δεν είχε παίξει ποτέ μαζί ήταν καλύτερος. Τόσο που θα μπορούσε να έχει πετύχει να σφραγίσει την πρόκριση αν ο Κώστας Φορτούνης δεν έκανε την μόνη κακή επιλογή από τις τρεις που είχε στη φάση του εβδομήντα κάτι. 

Δεν ξέρω αν άλλη ομάδα θα μπορούσε να βάλει κόντρα στον Αρη την δεύτερη ομάδα και να πάρει αποτέλεσμα. Δεν ξέρω δηλαδή αν αυτό το πολυβόλο που λέγεται Αχμέτ Χασάν θα έχανε ποτέ θέση βασικού σε κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίκτης που στα δυο πρώτα αγγίγματα της μπάλας πετυχαίνει δυο γκολ. Δεν ειδικεύομαι στην στατιστική αλλά ίσως αυτό που έκανε ο Αιγύπτιος να μην έχει προηγούμενο στο ποδόσφαιρο.

Παίκτες όπως ο Βρουσάι, ο Μπουχαλάκης θα ήταν πολυτέλεια για τους ανταγωνιστές των ερυθρολεύκων. Πάμε τώρα στον Κένι Λαλά. Τον περιμέναμε να μας δείξει τις επιθετικές αρετές του και είδαμε την προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα. Θα τον βλέπαμε να κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση αν ο… άτακτος Ραντζέλοβιτς αξιοποιούσε τα overlap που έκανε ο Γάλλος. 

Ο νεαρός Σέρβος έχει πλουτιστεί με άφθονο ποδοσφαιρικό ταλέντο αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την ποδοσφαιρική σκέψη του. Ο Λαλά έδειξε πως πολύ γρήγορα προσαρμόζεται. Η ταχύτητά του του έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψει και να κόψει τον αντίπαλο επιθετικό πριν φτάσουν εκεί οι κεντρικοί αμυντικοί. Στοιχηματίζω ότι θα τον απολαύσουμε στη συνέχεια.

 Ο Βρουσάι είναι παίκτης που έχει αυτό το οποίο δεν παρουσιάζουν στον ίδιο βαθμό οι υπόλοιποι εξτρέμ του πρωταθλητή. Πάει στις προσωπικές μονομαχίες ξεπερνώντας τους αντιπάλους του. Αυτό έκανε κάτω από το κέντρο στη φάση του πρώτου γκολ. Υπάρχουν όμως διαστήματα που χάνεται από το παιχνίδι κι αυτή η απουσία πρέπει να καταπολεμηθεί. Ο Σωκράτης έπαιξε με την εμπειρία του. Στο ματς με την Αϊντχόβεν θα χρειαστεί εκτός από αυτή να επιστρατεύσει τα προσόντα του. 

Ο Χολέμπας μπορεί να μην έχει την συχνότητα των επελάσεων που είχε κάποτε από τα αριστερά, η ποιότητα της σέντρας του όμως παραμένει η ίδια. Ο Μαρτίνς έδειξε στο σύνολο των παικτών του ότι τους εμπιστεύεται και τους αξιοποιεί. Το μήνυμα είναι ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει γιατί  το εύρος των επιλογών του δεν συγκρίνεται με καμιάς άλλης ομάδας στην Ελλάδα   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ