Ολυμπιακός : Πιο δύσκολο από τρεις μεταγραφές

Ολυμπιακός : Πιο δύσκολο από τρεις μεταγραφές

Ο Σεμέδο, ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας. Ο Λιβάγια, ο Γιαννούλης και η… πιτσιρικαρία του Παναθηναϊκού. Οι διαφορές είναι εκεί. Αρκεί να θέλεις να τις δεις.

Τρεις ανακοινώσεις μαζί. Σε μερικές ώρες. Όχι όποιοι και όποιοι.

Ο καλύτερος σέντερ φορ που βρέθηκε στα μέρη μας την τελευταία 20ετία.

Ο καλύτερος Έλληνας που ανέβηκε στο τρένο σε αυτή την τριετία που τρέχει το project Μαρτίνς στο μεγάλο λιμάνι.

Και ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής ολόκληρης της Σούπερ Λιγκ. Εκείνος που μπορεί αύριο το πρωί να βρει θέση σε όλα τα σπουδαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αρκεί να είναι στη θέση του και το μυαλό του.

Τωρινή η εξέλιξη; Όχι. Προγραμματισμένη από καιρό. Ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει συμφωνήσει από τα τέλη Σεπτέμβρη.

Ο Γιώργος Μασούρας και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχαν πει το «ναι» από τον Νοέμβρη για τα νέα τους συμβόλαια. Όπως «ναι» έχουν πει και επτά-οκτώ ακόμη. Θα το διαπιστώσουμε και αυτό άμεσα.

Το σημερινό απλά προσέφερε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μια πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, που οι περισσότεροι δεν την αντιλαμβάνονται. Είναι πιο δύσκολο έτσι όπως έχει πάρει τον κατήφορο το ελληνικό ποδόσφαιρο να ανανεώνεις τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ σου, από το να κάνεις μεταγραφές.

Θα μπορούσε να γράψει έναν… τόμο για αυτό κάθε ρεπόρτερ ΑΕΚ που έχει παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν στους Κιτρινόμαυρους την τελευταία τριετία –με τελευταία πράξη του δράματος την υπόθεση Λιβάγια-.

Θα μπορούσε να συνυπογράψει κάθε ρεπόρτερ Παναθηναϊκού που είδε τα τελευταία χρόνια μια … γενιά ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής να φεύγουν με την πρώτη ευκαιρία (εσχάτως οι Ζαγαρίτης και Εμμανουηλίδης).

Ακόμη και ο ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη, είδε τον Γιαννούλη να δίνει μάχη για να φύγει από την Τούμπα. Και τον Βιεϊρίνια, τον μεγάλο αρχηγό του νταμπλ, να μένει ξεκρέμαστος ως τα μέσα Οκτώβρη.

Γιατί; Διότι οι «ανανεώσεις» δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα.

Χρειάζονται διοικήσεις έτοιμες να ανταμείψουν οικονομικά την προσφορά των ποδοσφαιριστών που κάθονται στην απέναντι πλευρά . Χρειάζεται όμως και την ίδια στιγμή, ένα σχέδιο στη μέση του τραπεζιού. Μια ιδέα που θα πείσει τον εκάστοτε επαγγελματία ότι η θέση του είναι «εδώ».

Εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες ο Τάσος Δώνης και υποστήριξε σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «Αν και είμαστε από Παναθηναϊκή οικογένεια, θα επέστρεφα στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό». Ένας ποδοσφαιριστής που από το 2013 και τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους, γράφει τα δικά του χιλιόμετρα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, πλέον Ολλανδία (Φένλο): Πολίτης της Ευρώπης.

Κάποιος δηλαδή που παρακολουθεί από απόσταση όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. Και την ίδια στιγμή κάποιος που απολαμβάνει την οργάνωση, αλλά και την ποιότητα κάποιων εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Ποια ομάδα στην Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τις φιλοδοξίες αλλά και τις οικονομικές απαιτήσεις του; Μα προφανώς εκείνη που έχει ξεφύγει χρόνια τώρα από τον εγχώριο ανταγωνισμό.

Η ίδια για την οποία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια. Εκείνη για την οποία έλεγε προ ημερών ο Εμβιλά πως «ευχαριστεί τον Θεό που βρέθηκα στον Ολυμπιακό».

Για τον Σεμέδο τον Σεπτέμβρη η Μπενφίκα κατέθεσε πρόταση 12 εκατ ευρώ. Το κλαμπ αρνήθηκε. Φρόντισε όμως άμεσα να ανταμείψει τον ποδοσφαιριστή. Να του πει να μείνει εδώ να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να προσθέσει ένα σημαντικό επιπλέον ποσό στο συμβόλαιο του.

Έχουν σήμερα οι Πειραιώτες δύο στόπερ, τον Πορτογάλο και τον Σωκράτη με συμβόλαια της τάξης του 1.5 εκατ ευρώ τον χρόνο!

Για τον Ελ Αραμπί από το καλοκαίρι μαζεύτηκαν έξι-επτά προτάσεις. Βασιλικά λεφτά για να επιστρέψει στα Εμιράτα. Έμεινε. Και το έκανε γιατί αυτό που ζει στην Ελλάδα, δεν το έχει ξαναζήσει ποτέ. Το δικό του νέο συμβόλαιο, είναι μάλλον το υψηλότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν τον κράτησαν όμως τα λεφτά.

Για τον Μασούρα; Τα λόγια είναι περιττά. Το καλύτερο παιδί. Ίσως ο πιο πιστός στρατιώτης. Δεν ήταν. Έγινε. Και προφανώς δεν το συζήτησε δεύτερη φορά, όταν ο Ολυμπιακός του είπε μείνε.

Τι είπε ο Λιβάγια προ ημερών «Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα». Γιατί έφυγε τρέχοντας ο Γιαννούλης από την Τούμπα; Διότι δεν είδε στον ορίζοντα έναν καλό λόγο για να μείνει. Γιατί το… σκάνε οι πιτσιρικάδες από το Τριφύλλι; Γιατί φοβούνται την επόμενη «μετανάστευση» στο ρόστερ τους. Οι Ισπανοί του Πογιάτος, οι Γάλλοι του Ντρεοσί. Και ποιος ξέρει τι ακολουθεί.

Οι διαφορές είναι εκεί. Αρκεί να θέλεις να τις εντοπίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ