Ολυμπιακός : Εκανε γρήγορα λάθος αλλά άργησε να «πάρει μπροστά»…

Ολυμπιακός : Εκανε γρήγορα λάθος αλλά άργησε να «πάρει μπροστά»…

Για να επιβάλλεις την ανωτερότητά σου δεν πρέπει να την υπονομεύεις με τις επιλογές σου ή να σου την υπονομεύουν οι Σκωτσέζοι που τσιγκουνευτήκαν να σου δώσουν όσα δικαιωματικά σου ανήκουν…

Eχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, έκανε δυο τραγικά λάθη στην άμυνά του, δέχτηκε δυο γκολ κι έχασε το ματς.Θα μπορούσε αυτή να ήταν συνοπτικά η αποτύπωση του ματς. Δεν είναι όμως, κι αυτό γιατί ο Σκωτσέζος διαιτητής θέλησε να πρωταγωνιστήσει κι αυτός. Το έκανε αδιαφορώντας σε δυο φάσεις που οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν παράβαση μέσα στην περιοχή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σέγκενφελντ έπαιξε με τα χέρια εμποδίζοντας τον Χασάν να πάει στην μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σανκαρέ σε φάουλ του Βαλμπουενά έστρεψε το κορμί του και η μπάλα βρήκε στα χέρια του τα οποία δεν ήταν κολλημένα στο σώμα του. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και στοVARδεν καταδέχτηκαν να ασχοληθούν. Τώρα είναι πλήρης η αποτύπωση του ματς.

Αν μείνουμε όμως σε αυτά δεν θα κατανοήσουμε πως οδηγηθήκαμε σε μια μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό και μια ήττα που πλήγωσε το γόητρο του Ολυμπιακού. Ας τα πάρουμε ανάποδα. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τον τρόπο που σχεδόν πάγια το κάνει στην εποχή Μπόλονι. Πέτυχε ένα γκολ και μετά ασχολήθηκε μόνο με το να το κρατήσει.

Ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι αυτό γίνεται μόνο και μόνο επειδή ο Ρουμάνος κόουτς δίνει την σχετική εντολή. Δεν είναι έτσι. Για να παίζεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλία πρέπει να μπορείς. Οι πράσινοι δεν είναι ακόμα σε θέση να το πετύχουν. Αναγκαστικά υποχωρούν. Με τον Ολυμπιακό λογικό ήταν να υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο διότι η πίεση που τους ασκήθηκε ήταν μεγάλη.

Δεν ήταν όμως αποτελεσματική. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι πίεσαν με α αλλά δεν περνούσαν αρκετές φορές την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Διούδη . Η πειραματική σύνθεσή τους ίσως να αποτελούσε εμπόδιο. Οι σέντρες από τα δεξιά κυρίως ήταν μάλλον λύση που πρόδιδε αμηχανία παρά επιλογή.

Ολοι περίμεναν στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αυτός αντί να το λύσει έβγαλε τον Βρουσάι κι έβαλε τον Βαλμπουενά. Εμεινε δηλαδή ο πρωταθλητής χωρίς κλασσικό εξτρέμ έχοντας μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα τρία… δεκάρια στη σύνθεσή του Το αποτέλεσμα ήταν ότι αντί να σεντράρει ο Ανδρούτσος , σέντραρε ανεπιτυχώς ο Ρέαμπτσιουκ στον χώρο που του δημιουργούσε ο Βαλμπουενά.

Κάπως έτσι, ανορθόγραφα πίεζαν οι παίκτες του Μαρτίνς μέχρι να κάνει το τραγικό λάθος το Σα και να προσφέρει το δεύτερο γκολ. Εκεί και με την είσοδο του Μασούρα το παιχνίδι των ερυθρόλευκων βρήκε σχήμα και μορφή αλλά φάνηκε πως ήταν αργά για κάτι παραπάνω από ένα γκολ.

Ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό το ξέραμε και το επιβεβαιώσαμε στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Μόνο που για να επιβάλλεις την ανωτερότητά σου δεν πρέπει να την υπονομεύεις με τις επιλογές σου ή να σου την υπονομεύουν οι Σκωτσέζοι που τσιγκουνευτήκαν να σου δώσουν όσα δικαιωματικά σου ανήκουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ