Ο αόρατος Θεοδωρίδης θα χρεωθεί την «αιματοχυσία»

Ο αόρατος Θεοδωρίδης θα χρεωθεί την «αιματοχυσία»

Κάθε «χειρουργείο» από εδώ και πέρα θα σκάει στα μούτρα του Θεοδωρίδη, της ΟΥΕΦΑ και της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αν θα «χειρουργήσει» ο Ιβάν τον «τίγρη» ή το αντίστροφο.

Ένας φόβος απλώνεται πάνω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι που θα ήταν και σχετικός. Δεν είναι καν ο φόβος από την κάνουλα που κλείνει η NOVA και απειλεί με οικονομική ασφυξία πολλές από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ΠΑΕ δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ίδια την υπόσταση της Σούπερ Λίγκας. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση. Αντιλαμβάνεται αργά τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Ορισμένες φορές μάλιστα όταν τα προβλήματα έχουν κακοφορμίσει. Έτσι και τώρα.

Αυτοί οι λίγοι που είχαν πανηγυρίσει ότι τάχα με την εκπαραθύρωση της διοίκησης Γκιρτζίκη και τον εξοβελισμό του Ολυμπιακού από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα έρθει η εξυγίανση. Ένας από αυτούς τους λίγους ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Η αλήθεια είναι ότι το πίστευε ακράδαντα μέχρι τον περσινό τελικό του κυπέλλου όπου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά του πως κάποιος από τους αρχάγγελους της κάθαρσης είναι τόσο διψασμένος που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο για να σβήσει την δίψα του.

Είδε λοιπόν τα… ανδραγαθήματα του Κύζα στον ημιτελικό του κυπέλλου και του Καλφόγλου στον τελικό αλλά έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και δεν είπε τίποτα για τον φόνο. Θα μου πείτε πως και για τα γυαλιά – καρφιά στο Στάδιο του Βόλου δεν είπε τίποτα πέρα από μια τυπική καταδίκη αλλά τι να σου κάνει. Βλέπετε τα πειθαρχικά όργανα τιμώρησαν με βάση τις εκθέσεις της αστυνομίας που αυτά είδαν και αυτά έγραψαν. Ενώ στο «Γ.Καραϊσκάκης» που έγινε… καταστροφή του κόσμου τα είδαν και τα έγραψαν όλα με αποτέλεσμα να πέσει η καμπάνα της αφαίρεσης βαθμών.

Ας είναι… Τώρα μόλις εννέα αγωνιστικές πριν από την λήξη, ο κ. Βασιλειάδης και άλλοι πολλοί καταλαβαίνουν ότι «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι». Μέχρι τώρα η ζημιά ήταν μικρή. Η φασαρία γινόταν κυρίως για να φύγει ο Ολυμπιακός από την μέση. Ο Ολυμπιακός έφυγε διευκολύνοντας ο ίδιος με την αγωνιστική συμπεριφορά του αλλά τώρα ήρθε η ώρα να κριθεί ο τίτλος ανάμεσα στους δυο πρώην συμμάχους. Κι εδώ δεν χωρά μοιρασιά.

Ένας θα στηθεί στην απονομή για να πάρει από τα χέρια του κ. Στράτου το πρωτάθλημα. Ένας θα σπάσει την κατάρα των είκοσι πέντε και τριάντα βάλε ετών. Όσα ξέραμε περί εξυγίανσης, λαθών που γίνονται εις βάρος όλων, ανεξάρτητης διαιτησίας και Μέλο Περέιρα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Παραμύθια ικανά για να χτυπούν αλύπητα τα στρατευμένα πληκτρολόγια και να βγαίνουν κάποια γερά δημοσιογραφικά μεροκάματα, αλλά παραμύθια χωρίς δράκο.

Τώρα δεν πρόκειται να μείνει τίποτα όρθιο. Μπορεί ο Σαββίδης μέχρι τώρα να διατηρούσε ένα προβάδισμα και να είχε υπέρ τα περισσότερα από τα «ανθρώπινα λάθη» των διαιτητών αλλά από εδώ και πέρα αλλάζουν τα κόζια. Το θέμα δεν μπορεί να το μανιπιουλάρει ο Γραμμένος ως πρόεδρος της μνημονιακής ΕΠΟ. Ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης που ήταν «συμπαραστάτες» του Περέιρα στην ΚΕΔ δεν μπορούν αντισταθούν στις πιέσεις που πρόκειται να τους ασκηθούν από δω και πέρα. Αυτός είναι ο λόγος που ο ισχυρός άντρας της ΟΥΕΦΑ Θόδωρος Θεοδωρίδης δεν μπορεί να κινηθεί μόνο στο παρασκήνιο ή να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως Πόντιος Πιλάτος νίπτοντας τας χείρας του.

Η διοίκηση της ΕΠΟ και η ΚΕΔ λειτουργούν υπό αυστηρό καθεστώς εποπτείας από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Κάθε «χειρουργείο» από εδώ και πέρα θα σκάει στα μούτρα του Θόδωρου και της ΟΥΕΦΑ. Και το θέμα είναι ότι ετοιμάζονται «χειρουργεία». Ανοικτό είναι ποιος θα προλάβει να χειρουργήσει τον άλλο. Ο Ιβάν τον «Τίγρη» ή το αντίστροφο. Να κάνει κάτι για να προλάβει το κακό ο Γραμμένος δεν γίνεται. Στο τέλος της ημέρας είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτό που θα προστάξει ο Σαββίδης που τον ενθρόνισε.

Ο Μελισσανίδης που το ξέρει αυτό πρόλαβε να πάει μέχρι τα γραφεία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ περίπου ως παραπονούμενος. Έστειλε το μήνυμα ότι τα «σπόρια» δεν έχουν μοιραστεί δίκαια και στο εξής δεν θα ανεχτεί να επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Ο Λάκοβιτς που έστειλε ο Θεοδωρίδης μπας και συμμαζέψει την κατάσταση γύρισε πίσω απογοητευμένος διαπιστώνοντας πως τα λάφυρα από την άλωση του Ολυμπιακού δεν γίνεται να μοιραστούν.

Ένας θα τα πάρει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να ζήσει εκρηκτικές καταστάσεις. Το αφήγημα της κάθαρσης θα τιναχτεί στον αέρα και το πρόβλημα θα σκάσει στην αυλή της κυβέρνησης. Δυο επιχειρηματίες που συναγωνίζονται και απολαμβάνουν την εύνοιά της θα βρεθούν να «σφάζονται» και να «σφάζουν» για να πάρουν το πρωτάθλημα. Μπροστά στην σφαγή ο Γραμμένος και τα μέλη της ΚΕΔ θα είναι αμελητέες ποσότητες. Ο αόρατος Θεοδωρίδης θα χρεωθεί την «αιματοχυσία» κι ο αδύναμος να προλάβει το κακό που βλέπει να έρχεται κ. Βασιλειάδης θα σκέφτεται πως θα εμφανιστεί ως υποψήφιος βουλευτής στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ