Παναθηναϊκός : Ο υποψήφιος αγοραστής, η καχυποψία του κόσμου και η «υποχρέωση» Αλαφούζου

Παναθηναϊκός : Ο υποψήφιος αγοραστής, η καχυποψία του κόσμου και η «υποχρέωση» Αλαφούζου

Το αύριο του συλλόγου είναι πιο σημαντικό απ’ το αν ενεργεί σωστά ή λάθος ένας δημοσιογράφος και απ’ το τι πιστεύει και τι όχι ένας φίλαθλος.

Όλοι όσοι μεταφέρουν αυτές τις μέρες στα media ρεπορτάζ που αφορούν την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και την κινητικότητα η οποία υπάρχει γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν το κάνουν ούτε για να κερδίσουν… κλικς, ούτε για να πουλήσουν ελπίδα στον κόσμο ή στους ίδιους τους εαυτούς τους, ούτε επειδή άκουσαν φήμες και κάποιος είπε κάτι που ίσως να ισχύει.

Υπάρχουν πληροφορίες. Λίγες και προσεκτικές μεν, αξιόπιστες δε. Πληροφορίες που αφορούν την επιθυμία που υπάρχει από Έλληνες επιχειρηματίες να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, όχι δίνοντας οι ίδιοι χρήματα, αλλά μεσολαβώντας ώστε ξένοι επενδυτές να ασχοληθούν στα σοβαρά με τον σύλλογο.

Είναι δικαιολογημένη η καχυποψία του κόσμου μπροστά σε οτιδήποτε εμφανίζεται. Όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, λένε και ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού έχει… τσουρουφλιστεί τα τελευταία χρόνια. Βλέπει περισσότερο ως εμπόριο ελπίδας οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, παρά ως κάτι πραγματικό. Χειροπιαστό, που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά σε λίγους μήνες. Θεμιτή και κατανοητή είναι η επιφυλακτικότητα του κοινού.

Από την άλλη, θα πρέπει να καταλάβει ο καθένας πως η δουλειά του δημοσιογράφου δεν μπορεί να συμβαδίζει πάντοτε με τα «θέλω» του κόσμου. Αν κάποιος έχει μια πληροφορία για την οποία έχει μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους προκειμένου να τη διασταυρώσει, θα σκεφτεί τι θα πει ο καθένας και αν θα νομίζει ότι του πουλάει ελπίδα; Από τη μία «δεν τα λέτε» κι από την άλλη «γιατί τα λέτε», μοιάζει η κατάσταση.

Η ουσία του θέματος, πάντως, δεν είναι ούτε πως ενεργεί και τι κάνει ο κάθε δημοσιογράφος, ούτε τι θεωρεί αλήθεια και τι ψέματα ο κόσμος. Η ουσία είναι τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα και αν πράγματι θα υπάρξουν επενδυτές που θα δουν κάτι ελκυστικό ώστε να ασχοληθούν στα σοβαρά με τον σύλλογο.

Όσο κι αν αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, λοιπόν, πως σε περίπτωση μιας σοβαρής διαπραγμάτευσης ή ενός αληθινού ενδιαφέροντος είναι καλό να μην βγαίνουν λεπτομέρειες προς τα έξω (είδαμε όλοι τι συνέβη με την περίπτωση Θεοδωρόπουλου), θα πρέπει και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος ή κάποιος από τους συνεργάτες του να δώσει έστω ένα πιο επίσημο «στίγμα» για το αν υπάρχει κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ