Μήπως ήρθε η ώρα της Παρί;

Μήπως ήρθε η ώρα της Παρί;

Απόψε αναμετρούνται Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν για την πρώτη πράξη της φάσης των 16 του Champions League. Μήπως ήρθε η ώρα των Παριζιάνων να κάνουν την υπέρβαση;

Σήμερα στη Μαδρίτη συνεχίζεται η πρώτη δόση της φάσης των 16 του φετινού Champions League. Μετά την ισοπαλία στο Τορίνο και το επιβλητικό, αν και αναμενόμενο, πέρασμα της Σίτι από την Βασιλεία χθες, απόψε σκυτάλη παίρνουν δύο ακόμα ζευγάρια. Το ένα ανάμεσα σε δύο ομάδες με κατακτήσεις στο ενεργητικό τους, την Πόρτο και την Λίβερπουλ και το άλλο ανάμεσα στη κορυφαία, από πλευράς τροπαίων, της διοργάνωσης Ρεάλ και την νεόπλουτη της παρέας την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων στην Γηραιά Ήπειρο περιμένουν με αγωνία την έκβαση του τελευταίου ζευγαριού. Οι λόγοι πολλοί και ποικίλοι. Εν αρχή αν μπορούν εν τέλει τα χρήματα να «αγοράσουν» το βαρύτιμο τρόπαιο. Θα μου πει κανείς η Ρεάλ ή άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες δεν ξοδεύουν ή οι παίκτες τους δεν αμείβονται με εξίσου αστρονομικά ποσά; Ναι μεν αλλά, θα πω εγώ. Οι κινήσεις που κάνουν οι ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου, με αποκορύφωμα την μεταγραφή του Νεϊμάρ το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλον σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μοιάζουν σαν να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το περίφημο financial fair play μετατρέποντας το σε κουρελόχαρτο και μην υπολογίζοντας τις όποιες ντιρεκτίβες της UEFA σχετικά με τα μεταγραφικά deal.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία από την άλλη κάνει τον χαζό Ινδιάνο στο θέμα, αφού αυτό που πρακτικά την ενδιαφέρει είναι το προϊόν και πως θα αυξηθούν οι «παίκτες» στην παρτίδα των τίτλων, οι οποίοι είναι αλήθεια πως μοιράζονται επικίνδυνα μεταξύ συγκεκριμένων club εδώ και χρόνια. Δεύτερον αν η αγωνιστική κατάσταση της Ρεάλ, που σχεδόν παραπαίει εντός των τειχών, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και να εμφανιστούν οι Μαδριλένοι με το καλό τους κουστούμι πετώντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την Παρί. Από την αρχή της περιόδου οι σημερινοί γηπεδούχοι δεν πατάνε καλά στα πόδια τους.

Έχοντας χάσει όλους τους στόχους στις εγχώριες διοργανώσεις το μόνο που τους έχει απομείνει είναι μια διάκριση στο Champions League. Τι εννοούμε ως διάκριση; Στην περίπτωση της Βασίλισσας της Ευρώπης μόνο την κατάκτηση του τροπαίου. Οι μερένχες έγιναν πέρυσι η πρώτη ομάδα που έκανε πράξη το back to back στις κατακτήσεις από την ημέρα που το Κύπελλο Πρωταθλητριών μεταλλάχθηκε σε Champions League. Το να πάρουν και τρίτο στη σειρά ισοδυναμεί με άθλο.

Πέρυσι οι Παριζιάνοι βίωσαν το κάζο του αιώνα. Μετά την τεράστια νίκη τους κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 4-0 στο Παρίσι ήπιαν θάλασσα στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη, ταπεινώθηκαν χάνοντας με 6-1 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Το Βατερλώ τους αυτό τους έκανε ιδιαιτέρως επιθετικούς το προηγούμενο καλοκαίρι όταν και έβαλαν σκοπό της ζωής τους να διαλύσουν, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, την αντίπαλο τους.

Τι έκαναν; Έδωσαν τη ρήτρα που αφορούσε τον Νεϊμάρ, κοντά στο προϋπολογισμό ενός μικρού κράτους το ποσό που δαπάνησαν, για να τον πάρουν, συνέχισαν να προσθέτουν παίκτες πρώτης γραμμής, ακόμα και τον Εμπαπέ απέκτησαν με αντίστοιχα νούμερα να φεύγουν από τα ταμεία τους, έχοντας ως απόλυτο στόχο να κατακτήσουν το Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έκαναν παρέλαση στον πρώτο γύρο στον όμιλο κόντρα σε Άντερλεχτ, Σέλτικ και Μπάγερν, έχασαν μόνο από τους Βαυαρούς σε αδιάφορο ματς την τελευταία αγωνιστική, με ευρύτατες νίκες πετυχαίνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ εικοσιπέντε τέρματα σε έξι ματς και πέρασαν ως πρώτοι.

Στην κλήρωση βέβαια δεν στάθηκαν πολύ τυχεροί μιας και η σημερινή αντίπαλος τους μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Καλοί οι όμιλοι, καλά τα μεγάλα σκορ, ωραίες οι φάσεις και οι πασούλες στο γαλλικό πρωτάθλημα, τα πάντα όμως παίζονται απόψε στο χορτάρι του Μπερναμπέου και στη ρεβάνς του Παρισιού. Το απόλυτο κρας τεστ είναι τώρα για την Παρί. Αν δεν περάσει η χρονιά θα χαρακτηριστεί, απόλυτα δίκαια, ως αποτυχημένη. Όλοι στο γαλλικό στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά. Κατά τη γνώμη μου είναι το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι.

Οι παίκτες του Ζιντάν δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους φέτος έχουν σπάσει τα μούτρα τους. Είναι και η ευκαιρία για τον Βραζιλιάνο σούπερσταρ να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει από το χέρι την νέα του ομάδα και να την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας….πριν πάει σε άλλα μέρη και πολιτείες. Αν δεν τα καταφέρει κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία του αθλήματος μόνο για τα λεφτά που ξοδεύονται από τις ομάδες για τις μετακινήσεις του και όχι για την αγωνιστική του παρουσία στα γήπεδα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι είμαστε ουδέτεροι θα απολαύσουμε θέαμα υψηλού επιπέδου από δύο ομάδες με ρόστερ που ζαλίζουν και φιλοσοφία επιθετική στο παιχνίδι τους. Δεν παίζουν για το αποτέλεσμα, αλλά για τη νίκη και τα γκολ. Τρέφονται από αυτό και δεν επιδιώκουν να χαλάσουν το ματς, όπως κάτι άλλοι- special one ακούς- παίζοντας αντιποδόσφαιρο. Καλή μας θέαση λοιπόν στον πλανήτη των ποδοσφαιρικών αστεριών….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ