Άρσεναλ, όπως λέμε ΤΣΣΚΑ…

Άρσεναλ, όπως λέμε ΤΣΣΚΑ…

Που την θυμήθηκα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Τι σχέση έχει το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο και η… πελατειακή σχέση των ερυθρολεύκων με τους Μοσχοβίτες στα κρίσιμα ματς με τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού που με την Άρσεναλ που έρχεται; Μικρή τώρα, τεράστια αν…

Ένα χρόνο πριν ακριβώς. Το ξέσπασμα με το γκολ του Ελ Αραμπί να «γκρεμίζει» το «Emirates» από τους πανηγυρισμούς των χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού. Τότε υπήρχε ακόμη κόσμος στα γήπεδα, οριακά πριν το κλείσιμο λόγω κορωνοϊού.

Το ξέσπασμα στο γκολ του Ελ Αραμπί που ζήσαμε, δύο μέρες πριν την «επέτειο» του Λονδίνου, στο Αϊντχόβεν. Η μοίρα και η τύχη ήθελαν τον υπογράφοντα να βρίσκεται και στα δύο ιστορικά από πολλές πλευρές ματς για τον Ολυμπιακό. Δύο προκρίσεις για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με επικό τρόπο. Η πρόκριση επί της Άρσεναλ σαφέστατα πιο δύσκολο έργο. Πόσο δε μάλιστα η επανάληψη της ένα χρόνο και δύο εβδομάδες μετά το κάζο που έπαθαν οι Άγγλοι από τον Ολυμπιακό.

Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη δυνατή, όταν μάλιστα υπήρχαν ομάδες πολύ πιο βατές. Όλα αυτά στα χαρτιά βεβαίως, καθώς έχουμε δει τον Ολυμπιακό ως αουτσάιντερ να κάνει μεγάλες προκρίσεις και ως φαβορί να αποκλείεται. Όπως και να έχει όμως το ότι πέρσι την πέταξε έξω δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του Ολυμπιακού. Όμως το άγχος και η πίεση βρίσκεται στο Λονδίνο, όχι στον Πειραιά. Για την Άρσεναλ η πρόκριση είναι υποχρέωση. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι και ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει, η ελπίδα για να βρεθεί και του χρόνου στην Ευρώπη μια και όπως το πάει στην Πρέμιερ Λιγκ (ούσα 11η) δύσκολα θα καταφέρει να πάρει εισιτήριο.

Για τον Ολυμπιακό η πρόκριση επί της Άρσεναλ είναι μια ακόμη υπέρβαση. Μια πρόκριση που βεβαίως είναι ο στόχος του γνωρίζοντας πως για να την πάρει θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα από ότι παρουσίασε στο Αϊντχόβεν. Τα λάθη στην άμυνα, τα νεκρά σημεία απαγορεύονται απέναντι στους Λονδρέζους.

Η Άρσεναλ έχει και το άγχος που της φέρνουν οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό συνολικά, όχι μόνο η περσινή ήττα. Βλέπετε με τον Ολυμπιακό έχουν ανοίξει.. παρτίδες χρόνια με τόσες πολλές συναντήσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. 10 φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και έχουν μοιρασμένες νίκες. Μόνο αυτό λέει πολλά. Δύο σερί διπλά στο Emirates μετρά ο Ολυμπιακός, έναν βαρβάτο αποκλεισμό έχει ρίξει στους Άγγλους, έναν και οι Άγγλοι στον Ολυμπιακό με το 0-3 στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική των ομίλων όταν ο Ολυμπιακός μπήκε ανάμεσα σε Μπάγερν και Άρσεναλ.

Και κάπου εδώ μπαίνει και ο τίτλος του θέματος. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει ξανά να πετάξει έξω την Άρσεναλ τότε θα την έχει μετατρέψει σε… ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πάντα αναλογικά βάζοντας στο τραπέζι τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Συνολικά την δυναμική που έχει (πάμε βεβαίως προς το είχε σιγά-σιγά) το ελληνικό μπάσκετ και ο Ολυμπιακός με αυτή που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλα τα κρίσιμα ματς επιπέδου Φάιναλ Φορ ο Ολυμπιακός έχει κάνει πλάκα στην ΤΣΣΚΑ. Πελάτισσα την έχει. Αν ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς αποκλείσει ξανά την Άρσεναλ τότε θα την μετατρέψει σε μια… ΤΣΣΚΑ Μόσχας του ποδοσφαίρου για τον Ολυμπιακό.

Μια Άρσεναλ που διαφέρει από πέρσι αλλά όχι τόσο ώστε να αποτελεί ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που δεν επιτρέπει τα όνειρα πρόκρισης. Στην τελική αυτός ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς που έχει πάντα μια υπέρβαση τον χρόνο (Μίλαν, Άρσεναλ, Αιντχόβεν) είναι ικανός για όλα. Και πιστεύω πως από πέρσι του χρωστάει η ιστορία. Γιατί πέρσι άξιζε την 8αδα (και θα βλέπαμε μέχρι που) αλλά συνωμότησε το σύμπαν (και ο Πολωνός διαιτητής) για να αποκλειστεί τελικά από την Γουλβς.

Οι απαντήσεις θα έρθουν σύντομα, όμως μέχρι τότε υπάρχουν τρία ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει την δουλειά του. Να γυρίσει στις νίκες. Στον Βόλο την Δευτέρα μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο του. Έξυπνα παιδιά είστε, καταλαβαίνετε τι τον περιμένει… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ