Ο Εμβιλά (τελικά) τα κάνει όλα. Μα όλα…

Ο Εμβιλά (τελικά) τα κάνει όλα. Μα όλα…

Ο Γιώργος Χελάκης  εξηγεί πόσο δίκιο είχε ο Μαρτίνς που έβαλε τους βασικούς στο ματς με τον Βόλο.  

Ναι μεν η νίκη αλλά το μυαλό όλων είναι στον Ρούμπεν Σεμέδο. Η ζημιά μπορεί (κούφια η ώρα) να αποδειχτεί πολύ μεγάλη και να επισκιάσει την επιτυχία. Διότι είναι επιτυχία το 2-1 επί του Βόλου. Κι όποιος απορούσε που ο Μαρτίνς έβαλε τους βασικούς στο Πανθεσσαλικό θα κατάλαβε το λόγο. Ο κόουτς συμπληρώνει τρία χρόνια στην Ελλάδα κι όσο νάχει γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ηξερε λοιπόν ότι για την ομάδα του Βόλου αυτό το ματς ήταν σημείο αναφοράς. 

Μπορεί να μην γνωρίζει προσωπικά το δήμαρχο της πόλης έχει μάθει όμως πόση μεγάλη χαρά θα του προκαλούσε να κόψει βαθμούς ο Βόλος από τον Ολυμπιακό. Πέρα από αυτό όμως ο Βόλος έχει μια πολύ καλή, οργανωμένη από τον προπονητή της και δουλεμένη ομάδα. 

Μια ομάδα με επιθετικές αρετές και πολύ καλή αμυντική οργάνωση. Ο Λόπεθ έβαλε τους παίκτες τους να παίξουν στα δυο τρίτα του γηπέδου με στόχο να μην επιτρέψουν στους ερυθρόλευκους να παίξουν το γνωστό παιχνίδι με τις εναλλαγές της μπάλας και τις κοντινές πάσες που αποδιοργανώνουν τις άμυνες.

 Κι είναι αλήθεια πως τέτοια περιθώρια προσφέρθηκαν ελάχιστα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Το ματς ήταν κλειστό και πολλές φορές πήγαινε στις προσωπικές μονομαχίες. Οι παίκτες του Βόλου δεν ήθελαν να αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους τους με την μπάλα στο χορτάρι.

Η μπάλα πήγαινε ψηλά και οι προσωπικές μονομαχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Φορτούνης ασφυκτιούσε από το σκληρό μαρκάρισμα. Τρεις κίτρινες κάρτες είδαν οι παίκτες του Λόπεθ από τα μαρκαρίσματα στον διεθνή χαφ του Ολυμπιακού.

 Την ίδια ώρα ο Βαλμπουενά δεν μπορούσε να βγάλει καμιά από τις γνωστές συνεργασίες του ώστε να προκύψουν απειλές για το τέρμα του Βόλου. Ο Μπρούμα ήταν αυτός που έβρισκε χώρους και αφορούσε κατά μέτωπο ίσως για πρώτη φορά από τότε που παίζει στον πρωταθλητή.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό θα ήταν πιο απλά αν ο Ρέαμπτσιουκ που κατάφερνε α βγαίνει από τα πλάγια, είχε εύστοχες σέντρες. Σε αυτό τον τομέα έχει πολύ δουλειά να κάνει ο Μολδαβός. Κι ήταν δυο φάσεις που χρειάστηκε η εμπειρία του Σωκράτη κι άλλη μια με την υπερέκταση του αριστερού ποδιού του Μπα για να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο Σα.

 Κάτω από αυτές τις συνθήκες τη λύση έδωσε ο πανταχού παρών Γιαν Εμβιλά. Αυτός είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (!) αυτός πέτυχε το γκολ της νίκης σε μια πολύ καλή συνεργασία του Λαλά με τον Μπρούμα. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακό πέρασε νικηφόρα από τον Πανθεσσαλικό κι έχει τώρα να σκεφτεται την χτυπητή απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ