Ολυμπιακός, ή αλλιώς κάψε το σενάριο

Ολυμπιακός, ή αλλιώς κάψε το σενάριο

Ο φετινός Ολυμπιακός σε… προκαλεί να καταλάβεις τι θέλει να κάνει, αλλάζοντας ακόμα και τις βασικές αρχές του μπάσκετ, έτσι όπως το ξέραμε.

Δεν περιμένετε (φυσικά) να ασχοληθώ με τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. Αν κάποιος πανηγυρίζει, μάλλον νιώθει ότι μίκρυνε ο Ολυμπιακός, που σταμάτησε σερί επτά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να μας εκπλήσσει, κάτι που με συνέπεια κάνει όλη τη σεζόν. Επιτρέψτε μου να ασχοληθούμε με αυτή τη… νέα τάση.

Αποκτήθηκε ο Κώστας Κουφός, προκειμένου να δει ο κόουτς (κι όχι μόνο) αν μπορεί να βοηθήσει του χρόνου ο Έλληνας σέντερ. Για να το δείξει πρέπει να παίζει. Ενδεχομένως να μην έχει ανάσες, όμως η συμμετοχή του (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), αφενός δεν εξηγείται, αφετέρου δεν επιτρέπει να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ακόμα χειρότερο είναι το διάστημα που παίζει. Ο δύσμοιρος παίρνει θέση στο «ζωγραφιστό», παλεύει να απαλλαγεί από το μαρκάρισμα των αντιπάλων του, αλλά κανείς δεν κοιτάζει στη ρακέτα, καθώς η ομάδα έμαθε να παίζει δίχως… κανονικό σέντερ. Ως εκ τούτου σημειώστε μια πρώτη παραδοξολογία, παίκτες που έμαθαν να κινούνται μόνο στον… περιφερειακό, δίχως να μπαίνουν στο κέντρο!

Οι περιφερειακοί δεν κατεβάζουν την μπάλα, πλέον αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνουν όλοι οι άλλοι, ο βασικός σέντερ έχει τελειώσει δύο ματς (τουλάχιστον) δίχως να μαζέψει έστω ένα ριμπάουντ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάψει κάθε σενάριο. Προδήλως κάτι περισσότερο από εμάς γνωρίζει, αλλά κάποια στιγμή μπορούμε και να μην ανατρέψουμε όλους τους κανόνες του σπορ, έτσι όπως το γνωρίζαμε…

Όσοι (ασεβείς) τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον Βασίλη Σπανούλη πήραν την απάντησή τους. Όχι επειδή έκανε ένα καλό παιχνίδι (αλίμονο), αλλά γιατί την ώρα που παλεύει για να ρίξει το τελευταίο του κάστρο και να γίνει ο απόλυτος σταρ στη «γηραιά» ήπειρο, προτιμά αντί να σκοράρει να πασάρει. Αυτό είναι το στοιχείο, που τον έκανε να ξεχωρίσει: Έβαζε πάντα το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Αν κάτι είναι σταθερό και μπορούμε να το καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς, είναι η εξαιρετική φετινή παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ κι η εκπληκτική ενέργεια του Σακίλ ΜακΚίσικ. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ως τώρα.

Αυτό που αποτελεί «έκπληξη» είναι η παρουσία του Ζαν-Σαρλ στα (τουλάχιστον) δύο τελευταία ματς. Δεν ξέρω αν παίζει για το επόμενο συμβόλαιό του, ή αν θέλει να πείσει τους «ερυθρόλευκους» ότι έχει θέση στο ρόστερ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όμως αυτός ο Ζαν-Σαρλ είναι μια χαρά παίκτης, καθώς μπορεί να δώσει λύσεις μέσα κι έξω από το καλάθι.

Ο κόουτς γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον αν μπορεί να τον βοηθήσει ο Γάλλος, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις επόμενες εμφανίσεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ