Ολυμπιακός : Αλύγιστος, ασύγκριτος, ευλογημένος…

Ολυμπιακός : Αλύγιστος, ασύγκριτος, ευλογημένος…

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να τα πετύχει όλα. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Το 3 στα 3 μέσα σε μια εβδομάδα απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα…

Ποια άλλη ελληνική ομάδα θα μπορούσε μέσα σε μια εβδομάδα, να ταξιδέψει στην Ολλανδία και από εκεί στον Βόλο και «καπάκι» Θεσσαλονίκη, να έχει προβλήματα που τις αφαιρούν βασικούς παίκτες, να παίξει σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και να πετύχει τον στόχο της και στις τρεις. Να κάνει το 3 στα 3, πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και τρίποντο στον Βόλο του Μπέου.

Μην ψάχνετε, ελληνική ομάδα δεν θα βρείτε. Εδώ καλά-καλά δεν μπορούν να αντέξουν το ένα ματς την εβδομάδα. Δεν θα βρείτε εύκολα και ευρωπαϊκή ομάδα που μπορεί να αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς. Δείτε τι γίνεται στις ομάδες που πέρσι πρωταγωνίστησαν. Λίβερπουλ, Παρί, Γιουβέντους είναι τα μεγάλα παραδείγματα. Ο Ολυμπιακός παίζει σερί δύο χρόνια! Με 11 μέρες διακοπές στα μέσα του Αυγούστου.

Και έχει πάρει το νταμπλ για πλάκα, έφτασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ όπου τον απέκλεισαν με το έτσι θέλω, έπαιξε ξανά ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκεται και πάλι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, στο πρωτάθλημα 12 αγωνιστικές πριν το τέλος ψάχνει την μαθηματική κατάκτηση του και στο κύπελλο είναι ο φόβος και ο τρόμος για τα «συναιτεράκια» της «εξυγίανσης» που αν είναι έξυπνα θα παρακαλάνε να πέσουν μεταξύ τους στον ημιτελικό, μήπως αυτός που περάσει, σε ένα ματς, στον τελικό μπορέσει να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς δήλωσε ευλογημένος που έχει αυτή την ομάδα. Λογικό, όπως ευλογημένοι είμαστε όλοι εμείς που την ζούμε και την χαιρόμαστε. Γιατί αυτό που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι τεράστιο. Κάνει πλάκα στην Ελλάδα, στην πιο σκληρή εποχή της… εξυγίανσης, απέναντι σε ομάδες και ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν με την προπαγάνδα και την εικονική πραγματικότητα να τον πλήξουν και να… προσφέρουν στις ομάδες τους τίτλους. Σαν το τελευταίο επεισόδιο της… κωμωδίας που παίζουν οι υπάλληλοι των «εξυγιαντών» για το γκολ του Μπουχαλάκη στο Βικελίδης.

Τον Μπουχαλάκη που, για να ευλογήσω και τα γένια μου, μετά το ματς πρωταθλήματος στο Βικελίδης και τα δύο γκολ που είχε βάλει είχα γράψει πως πρέπει να τον αγαπάτε. Γιατί είναι πολύτιμος ποδοσφαιριστής, ταλαντούχος και πανέξυπνος. Και η εξυπνάδα του πήγε τον Ολυμπιακό στους 4 του κυπέλλου.

Ένας Ολυμπιακός που δεν λυγίζει ποτέ και πουθενά! Το απέδειξε ξανά μέσα σε μια εβδομάδα με τα γκολ του Χασάν στο 88’ και του Μπουχαλάκη στο 87΄. Γκολ – προκρίσεις για μια ομάδα που αρνείται να ηττηθεί. Μια ομάδα ασύγκριτη, αλύγιστη και ευλογημένη!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που επένδυσε τα πάντα πάνω του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και τώρα δικαιώνεται απόλυτα «ισοπεδώνοντας» όλους τους αντιπάλους του που επεδίωξαν με «χτυπήματα κάτω από τη μέση» να τον πλήξουν. Και αυτόν προσωπικά και τον Ολυμπιακό. Η επιμονή του Μαρινάκη στο πλάνο Μαρτίνς έφερε αυτή την ομάδα.

Και αν υπάρχουν ακόμη μερικοί άμπαλοι (δεν αναφέρομαι στους «στημένους» ή τους παραδοσιακά κομπλεξικούς με τον Ολυμπιακό) που γκρινιάζουν γιατί μέσα σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπαλάρα σε κάθε ματς για 90 λεπτά, τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή και το ποδόσφαιρο.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα αν παίζει με βασικούς, αναπληρωματικούς, μικτή ομάδα, 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2, έχει πάντα τον τρόπο να πετυχαίνει τον στόχο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ