Ολυμπιακός: Η στιγμή που πέφτεις από τα σύννεφα

Ολυμπιακός: Η στιγμή που πέφτεις από τα σύννεφα

Δεν έκανε κάτι… κόντρα. Στην πραγματικότητα ακολούθησε την πεπατημένη όλων εκείνων των «κανονικών» απέναντι στο «υπερφυσικό». Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τη Μπαρτσελόνα, ήταν… Μπέτις, Μπιλμπάο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Διάταξη με έξι χαφ, με «κόφτη» πίσω από τους… κόφτες, με ντουμπλαρίσματα σε όλα τα τετράγωνα του μισού γηπέδου. Πολλοί το εκτελούν σωστά, ελάχιστοι βγαίνουν από […]

Δεν έκανε κάτι… κόντρα. Στην πραγματικότητα ακολούθησε την πεπατημένη όλων εκείνων των «κανονικών» απέναντι στο «υπερφυσικό». Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τη Μπαρτσελόνα, ήταν… Μπέτις, Μπιλμπάο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Διάταξη με έξι χαφ, με «κόφτη» πίσω από τους… κόφτες, με ντουμπλαρίσματα σε όλα τα τετράγωνα του μισού γηπέδου.

Πολλοί το εκτελούν σωστά, ελάχιστοι βγαίνουν από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά.

Το ευτυχές ήταν πως συνέβη ηρωικά, με κάποιους (Μποτία, Κούτρης, Ένγκελς) που έβαλαν υποψηφιότητα για το ματς της… καριέρας τους ή με άλλους που λες και έβγαλαν από το χρονοντούλαπο (Προτό, Ρομαό) τον καλύτερο εαυτό τους. Και βέβαια ότι συνέβη σε μια έδρα που το βράδυ της Τρίτης ήταν διαφήμιση όχι για την Ελλάδα, αλλά για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Συν το «πασπάλισμα» της τύχης που μοιάζει απαραίτητο σε τέτοιες ιστορίες υπέρβασης!

Βρέθηκε λοιπόν σήμερα ο πρωταθλητής να διαχειρίζεται ένα αποτέλεσμα από εκείνα που όντως τα κουβεντιάζεις με τα «εγγόνια» σου. Μια ισοπαλία απέναντι στον Μέσι και τους άλλους. Τον… Πελέ και τη Σάντος των καιρών μας.

Υπάρχουν παραπάνω από 30.000 αυτόπτες μάρτυρες της «πενιάς» του Φορτούνη σε εκείνον που ήδη βρίσκεται στην κουβέντα για τον «καλύτερο όλων εποχών». Αλεγρία της… στιγμής, βγαλμένη από αλάνα. Το ποδοσφαιρικό ένστικτό που δημιουργεί, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μια μορφή τέχνης.

Και ο αρχηγός όμως, και οι συμπαίκτες του, και ο Τάκης Λεμονής πρέπει άμεσα να πέσουν από τα σύννεφα. H συνέχεια είναι γεμάτη από «πρέπει». Η υποχρέωση που καταλαβαίνει ο καθένας.

Με δύο λόγια: Ανάγκασες τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη νύχτα της δίχως ενεργητικό σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, από το 2012 και έχεις ταυτόχρονα την τρίτη χειρότερη άμυνα της Σούπερ Λιγκ μαζί με τη νεοφώτιστη Λαμία! Δεν γίνεται.

Ή διαθέτεις αγωνιστικά κυβικά ή όχι. Ή ο Χάσι έκανε ζημία «ανεπανόρθωτη» το καλοκαίρι ή έχεις και το ρόστερ, και τη διάθεση και τις αντοχές να επαναφέρεις την κατάσταση εντός των συνόρων. Εδώ στη μικρή λίμνη της Σούπερ Λιγκ. Στη μόνη… διέξοδο για την ανοιχτή θάλασσα του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Το βράδυ της Τρίτης ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν έφτιαξε το κέφι του. Έδειξε ότι τσάμπα… το χαλάει όλο αυτό το διάστημα. Σίγουρα το στιλ είναι διαφορετικό. Άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά χρειάζονται. Ίδια επιθυμία όμως. Και αυτή είναι που πλέον κρίνεται.

Ας αποφασίσουν οι ερυθρόλευκοι τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ