ΑΕΚ : Είναι «μυρουδιάς» o Χιμένεθ;

ΑΕΚ : Είναι «μυρουδιάς» o Χιμένεθ;

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήγε μόνος του να γυρίσει το ματς και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ . Του χρειαζόταν όμως περισσότερος χρόνος από μισή ώρα για να το καταφέρει…

Να τον πεις «μυρουδιά» όπως τους λέγαμε στο χωριό είναι υπερβολικό και άδικο. Να τον πεις μάγειρα είναι λογικό. Να τον πεις προληπτικό ίσως είναι κοντά στην πραγματικότητα. Όπως και να πεις τον Μανόλο Χιμένεθ ένα πράγμα δεν αλλάζει: Ότι κρατώντας τον Λάζαρο για μια ώρα έξω από το ματς πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Χάσκιεβιτς και την Ντιναμό.

Ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό πρωτάθλημα μπήκε μέσα και ξύπνησε μια υποτονική και ασύνδετη ΑΕΚ. Αυτή την φορά ο Μανόλο έστειλε τον Λάζαρο εκεί που του αρέσει περισσότερο. Σε θέση αριστερού εξτρέμ και «που σε πονεί και που σε σφάζει». Πήρε παραμάζωμα την άμυνα των Ουκρανών κάνοντας τους αντιπάλους του να βλέπουν εφιάλτες.

Τέτοιο Λάζαρο είχα να δω από το 2014 στην Βραζιλία με την φανέλα της Εθνικής. Μόνος του πήγε να γυρίσει το παιχνίδι και να δώσει τη νίκη στον Χιμένεθ που πιστός στις συνήθειές του ανακάτεψε πάλι την ομάδα οδηγώντας την έξω από τα νερά της. Μόνο εκείνος ξέρει πως γίνεται να παίζεις από τα άκρα αλλά χωρίς εξτρέμ. Πώς να εξηγήσεις τι γινόταν στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπακάκης μα ανάποδο πόδι δεν μπορούσε όπως ήταν φυσικό να βγει μπροστά και να κάνει ζημιά. Κι ο Μπακασέτας που έπαιζε μπροστά του να μην μπορεί -γνωστό αυτό- να τρέξει την μπάλα απάνω στην γραμμή και να απειλήσει από πλάγια. Το αποτέλεσμα ήταν μια μονόπαντη ΑΕΚ. Και να πεις ότι από την άλλη πλευρά γινόταν χαμός. Μόνο ο Γκάλο το πάλευε κανονικά.

Ο Κλωναρίδης που προτιμήθηκε ήταν μεν ορεξάτος αλλά ακίνδυνος. Ήρθε νωρίς το γκολ της Ντιναμό από το λάθος του Μπακάκη, οι Ουκρανοί μαζεύτηκαν πίσω και ο Κλωναρίδης βγήκε εντελώς εκτός αγώνα. Κι όμως ο Χιμένεθ τον άφησε στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο πριν κάνει την αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο εφτά λεπτά αργότερα. Αν αυτό δεν είναι μαγειρείο, πείτε εσείς τι είναι. Είπαμε να τα ανακατεύει ο κόουτς γιατί έχει συμμαχήσει η τύχη μαζί του αλλά όχι κι έτσι. Γιατί πάει η στάμνα για νερό αλλά πάει και δεν γυρίζει. Και μην βιαστεί κανείς να πει πως ήθελε τον Λάζαρο ξεκούραστο γιατί το έχει πάρει σχοινί κορδόνι ο Μανόλο και τον αφήνει έξω συνέχεια.

Μάλλον για γούρι μοιάζει πιο πολύ. Αν είναι έτσι αυτό δεν συνιστεί τεχνική αλλά προληπτική αντιμετώπιση της κατάστασης. Βέβαια, η τύχη δεν εγκαταλείπει τον Χιμένεθ. Ανέσυρε από τα αζήτητα τον Αϊντάρτεβιτς κι αυτός στην πρώτη επαφή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Η ΑΕΚ δεν έδειξε ομάδα που υστερεί της Ντιναμό, το αντίθετο. Με τον Λάζαρο στο χορτάρι την έπνιξε και το ισόπαλο αποτέλεσμα την αδικεί.

Όπως την αδίκησε κι ο διαιτητής που τουλάχιστον τον Χαρμάς έπρεπε να τον είχε αποβάλλει νωρίς με δυο κίτρινες κάρτες διότι έπαιζε μόνο με τα χέρια.. Στη ρεβάνς του Κιέβου η Ένωση θα στερηθεί τον Βράνιες και τον Λιβάγια. Ωστόσο οι πιθανότητες να σκοράρει και να πάρει την πρόκριση δεν είναι αμελητέες. Απέναντι στους Ουκρανούς δεν έδειξε να υστερεί. Θα είναι διαθέσιμος κι ο Μασούντ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ